Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia motorblokk

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• dott
    replied
    Nekem ami eddig jól bevált: piros színű kb 180 C-ig hőálló hengerfej tömítő paszta.
    Jól elvagyunk, eddig nem csöpögött még az olaj se, meg a hengerfej sem fújt még ki.

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    papír nélkül főleg.
    A paszta szivárgás nélkül tömít.Ha papír van közötte..a papír átszivárogtathatja az olajat.

Leave a comment:

• demeter
    replied
    Van egy plusz szavazatom az FBS általános jó használhatósága mellett. Közvetlen a hollanderhez azért kicsit erősebbet használok, legutóbb Loctite 5920-at azbesztzsinórral kombinálva. No, ilyen jól még nem sikerült ott tömíteni, az első meghúzás óta rá se kell nézni. Ez a paszta nagyon jó bárhová a blokkhoz is, papír nélkül főleg.

Leave a comment:

• wsievers
    replied
    Én nemegyszer raktam már össze blokkot FBS-sel, eddig bevált.

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Az FBS nagy hézagokat is letömít,csak pihentetni kell használat előtt. Felszereléskor meg kell húzni rendesen,s utána nem piszkálni...ne szakadjon meg a töm anyag. A blokkhoz olaj benzin álló ezüst szürke pasztát használok. Vagy: 0.5-0.3 klingeritet...ekkor pasztát nem. (esetleg szélsőséges esetben)

Leave a comment:

• bokor28
    replied
    Akkor megvan a megoldás, nem kell kísérletezgetni.
    Évtizede próbálgattam mezei szilikont meggyújtani, meg lehet, de nem egyszerű. Úgyhogy a hőállóság jóval magasabb, mint amit ráírnak, csak nem szeretné a gyártó, ha sok lenne a reklamálás. Aki meg tart tőle, van kimondottan hőálló piros (rugalmas) szilikon is.

Leave a comment:

• Atti69
    replied
    Sok éve FBS-t használok kipuffhoz. Rugalmas,nem ég ki a kiuff torokból sem,bontható.

Leave a comment:

• bokor28
    replied
    Én azbesztzsinór+Bosal tömítőpasztát használok. Sose forog le róla. Ez frissen egy pár km. után megereszkedik és utána kel húzni. Rugalmatlanra száradó pasztákat nem szeretem. Ez a könyök-dob illesztésnél a rugalmatlansága miatt enged. Ott valami sűrűbb, jobb szilikont fogok próbálni, den brawen silicone-no, vagy FBS.

Nem lehet, hogy a probléma onnan ered, hogy szép és sima mindkét menet? Próbálj a menetek közé is tömítőanyagot tekerni.

Újabb ötletem a kályhatömítő zsinór. Ez egy fonott azbesztmentes ásványi alapú zsinór. Holnap megnézem, vissza lehet-e bontani, mert 6-10mm vastagra van fonva. (Gondolom kipuff tömítő zsinór néven ugyanezt árulják.)

Ha nagyon unatkoznék, kipróbálnám a teflonszalagot is, az is egy ideig hőálló.
    Mint a vízvezeték szerelésnél :-)

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    Amit én használok az is keménye köt. De szétszedésnél nem okoz problémát. Bár kell némi erő hogy a hollander meginduljon(megtörjön a paszta) de onnantól már könnyen tekeredik.
    A könyök-dob csatlakozás szintén. Kicsit elforgatom a dobot, akkor megtörik aztán már könnyen szét lehet szedni.

Leave a comment:

• dkari
    replied
    Nem vitatom hogy hatásos. Autó kipufogónál használtam Bosal gyártmányút de mivel ez keményre kikötött nem gondoltam hogy krómozott alkatrészeknél használjam. Plusz szétszerelésnél mindent úgy kellett szétfeszegetni.
    Először megpróbálom a hernyó csavart és ha nem válik be összepasztázom.

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    dkari eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az egy kicsit kókány megoldásnak tűnik mint amikor mindenhová szilot kennek, bár ettől még lehet hatásos(sabb)

- - - Updated - - -

Szerencsére beszereztem már korábban
    Nekem az egész kipuf. rendszer azzal van összerakva. Ha óvatosan dolgozol vele kívülről nem is látszik, de a motor csak hátul fog füstölni, elől és középen nem. Ami nem olyan rossz dolog.

Ez is olyan mint a blokktömítő paszta. Nem korhű, de jobb mint a papír tömítés.
    Bár itt a korhű az azbeszt zsinór, de az meg már nehezen beszerezhető és jóval egészségtelenebb mint ez. De hatásosságát illetően szerintem nem marad el a pasztától.

Leave a comment:

• dkari
    replied
    heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Körbe kened a menetet kipufogó tömítő pasztával.

Az egy kicsit kókány megoldásnak tűnik mint amikor mindenhová szilot kennek, bár ettől még lehet hatásos(sabb)

- - - Updated - - -

Szerencsére beszereztem már korábban

Leave a comment:

• heeegany
    replied
    wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Utána már csak a Pannónia kipufogó hollander kulcs -csal lehet leszedni...
    Előtte is célszerű célszerszámmal szerelni

Leave a comment:

• wsievers
    replied
    Utána már csak a Pannónia kipufogó hollander kulcs -csal lehet leszedni...

Leave a comment:

• heeegany
    replied

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information