Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
Nekem ami eddig jól bevált: piros színű kb 180 C-ig hőálló hengerfej tömítő paszta.
Jól elvagyunk, eddig nem csöpögött még az olaj se, meg a hengerfej sem fújt még ki.
Van egy plusz szavazatom az FBS általános jó használhatósága mellett. Közvetlen a hollanderhez azért kicsit erősebbet használok, legutóbb Loctite 5920-at azbesztzsinórral kombinálva. No, ilyen jól még nem sikerült ott tömíteni, az első meghúzás óta rá se kell nézni. Ez a paszta nagyon jó bárhová a blokkhoz is, papír nélkül főleg.
Az FBS nagy hézagokat is letömít,csak pihentetni kell használat előtt. Felszereléskor meg kell húzni rendesen,s utána nem piszkálni...ne szakadjon meg a töm anyag. A blokkhoz olaj benzin álló ezüst szürke pasztát használok. Vagy: 0.5-0.3 klingeritet...ekkor pasztát nem. (esetleg szélsőséges esetben)
Akkor megvan a megoldás, nem kell kísérletezgetni.
Évtizede próbálgattam mezei szilikont meggyújtani, meg lehet, de nem egyszerű. Úgyhogy a hőállóság jóval magasabb, mint amit ráírnak, csak nem szeretné a gyártó, ha sok lenne a reklamálás. Aki meg tart tőle, van kimondottan hőálló piros (rugalmas) szilikon is.
Én azbesztzsinór+Bosal tömítőpasztát használok. Sose forog le róla. Ez frissen egy pár km. után megereszkedik és utána kel húzni. Rugalmatlanra száradó pasztákat nem szeretem. Ez a könyök-dob illesztésnél a rugalmatlansága miatt enged. Ott valami sűrűbb, jobb szilikont fogok próbálni, den brawen silicone-no, vagy FBS.
Nem lehet, hogy a probléma onnan ered, hogy szép és sima mindkét menet? Próbálj a menetek közé is tömítőanyagot tekerni.
Újabb ötletem a kályhatömítő zsinór. Ez egy fonott azbesztmentes ásványi alapú zsinór. Holnap megnézem, vissza lehet-e bontani, mert 6-10mm vastagra van fonva. (Gondolom kipuff tömítő zsinór néven ugyanezt árulják.)
Ha nagyon unatkoznék, kipróbálnám a teflonszalagot is, az is egy ideig hőálló.
Mint a vízvezeték szerelésnél :-)
Amit én használok az is keménye köt. De szétszedésnél nem okoz problémát. Bár kell némi erő hogy a hollander meginduljon(megtörjön a paszta) de onnantól már könnyen tekeredik.
A könyök-dob csatlakozás szintén. Kicsit elforgatom a dobot, akkor megtörik aztán már könnyen szét lehet szedni.
Nem vitatom hogy hatásos. Autó kipufogónál használtam Bosal gyártmányút de mivel ez keményre kikötött nem gondoltam hogy krómozott alkatrészeknél használjam. Plusz szétszerelésnél mindent úgy kellett szétfeszegetni.
Először megpróbálom a hernyó csavart és ha nem válik be összepasztázom.
Az egy kicsit kókány megoldásnak tűnik mint amikor mindenhová szilot kennek, bár ettől még lehet hatásos(sabb)
- - - Updated - - -
Szerencsére beszereztem már korábban
Nekem az egész kipuf. rendszer azzal van összerakva. Ha óvatosan dolgozol vele kívülről nem is látszik, de a motor csak hátul fog füstölni, elől és középen nem. Ami nem olyan rossz dolog.
Ez is olyan mint a blokktömítő paszta. Nem korhű, de jobb mint a papír tömítés.
Bár itt a korhű az azbeszt zsinór, de az meg már nehezen beszerezhető és jóval egészségtelenebb mint ez. De hatásosságát illetően szerintem nem marad el a pasztától.
Leave a comment: