3,2-es fúró, M4-es menet, és egy kis imbuszfejű hernyócsavar. Ez a tuti. Vagy régifajta réztömítés azbeszt belsővel, az tud deformálódni, és rendesen meghúzod karmoskulccsal.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia motorblokk
Collapse
X
-
Körbe kened a menetet kipufogó tömítő pasztával."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 2 likes
Komment
-
wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseUtána már csak a Pannónia kipufogó hollander kulcs -csal lehet leszedni...
- 3 likes
Komment
-
heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKörbe kened a menetet kipufogó tömítő pasztával.
Az egy kicsit kókány megoldásnak tűnik mint amikor mindenhová szilot kennek, bár ettől még lehet hatásos(sabb)
- - - Updated - - -
Szerencsére beszereztem már korábban
Komment
-
dkari eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAz egy kicsit kókány megoldásnak tűnik mint amikor mindenhová szilot kennek, bár ettől még lehet hatásos(sabb)
- - - Updated - - -
Szerencsére beszereztem már korábban
Ez is olyan mint a blokktömítő paszta. Nem korhű, de jobb mint a papír tömítés.
Bár itt a korhű az azbeszt zsinór, de az meg már nehezen beszerezhető és jóval egészségtelenebb mint ez. De hatásosságát illetően szerintem nem marad el a pasztától.
Komment
-
Én azbesztzsinór+Bosal tömítőpasztát használok. Sose forog le róla. Ez frissen egy pár km. után megereszkedik és utána kel húzni. Rugalmatlanra száradó pasztákat nem szeretem. Ez a könyök-dob illesztésnél a rugalmatlansága miatt enged. Ott valami sűrűbb, jobb szilikont fogok próbálni, den brawen silicone-no, vagy FBS.
Nem lehet, hogy a probléma onnan ered, hogy szép és sima mindkét menet? Próbálj a menetek közé is tömítőanyagot tekerni.
Újabb ötletem a kályhatömítő zsinór. Ez egy fonott azbesztmentes ásványi alapú zsinór. Holnap megnézem, vissza lehet-e bontani, mert 6-10mm vastagra van fonva. (Gondolom kipuff tömítő zsinór néven ugyanezt árulják.)
Ha nagyon unatkoznék, kipróbálnám a teflonszalagot is, az is egy ideig hőálló.
Mint a vízvezeték szerelésnél :-)
Komment
-
Akkor megvan a megoldás, nem kell kísérletezgetni.
Évtizede próbálgattam mezei szilikont meggyújtani, meg lehet, de nem egyszerű. Úgyhogy a hőállóság jóval magasabb, mint amit ráírnak, csak nem szeretné a gyártó, ha sok lenne a reklamálás. Aki meg tart tőle, van kimondottan hőálló piros (rugalmas) szilikon is.sepy kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Az FBS nagy hézagokat is letömít,csak pihentetni kell használat előtt. Felszereléskor meg kell húzni rendesen,s utána nem piszkálni...ne szakadjon meg a töm anyag. A blokkhoz olaj benzin álló ezüst szürke pasztát használok. Vagy: 0.5-0.3 klingeritet...ekkor pasztát nem. (esetleg szélsőséges esetben)
- 4 likes
Komment
Komment