Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia teleszkópok szerelése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2014 jún. 22, 08:13. Oka: sajtóhuba
    Ricsi95D kedvelte ezt.

Komment

Véger újra tudtam vele foglalkozni, és sikerült is leszednem a nem mozgó perselyeket . Ezekután szépen szét is jött az egész. A „kúpos záróhüvely” lecsavarásához köszönöm a célszerszám leírást A karmantyú kipattintásának van vmi trükkje? A záróhülyen belül van egy bakelit gyűrű, ezt nem akarom megsréteni. A Karmanytút viszont sehogy nem tudom kipattintani. Köszi

Komment

Click image for larger version

Name:	zarocsavar.jpg
Views:	1
Size:	85.3 KB
ID:	140331
        Bakelit gyűrűt lefelé kiszeded, aztán látni fogod a peremet ami a karmantyú (képen 2-es alkatrész a karmantyú)alatt van. De az átmérője nagyobb mint a karmantyúé, tehát csavarhúzóval ki lehet tuszkolni onnan.

Komment

Köszzi
          Jelenleg így néz ki :

Name:	DSCN3100a.jpg
Size:	204.7 KB
ID:	140332Click image for larger version

Name:	DSCN3101a.jpg
Size:	202.5 KB
ID:	140333

- - - Updated - - -

Sikerült... most már mehet helyére a szimering és valszeg a bakelit gyűrűvel is kezdeni kell valamit, bár ránézésre jó állapotban van.

Komment

Oda lehet venni fíbertömítést, talán jobban fog tömíteni mint a kikeményedett gyári. Esetleg érdemes elgondolkodni rajta.

Komment

Mindenképpen a hatékony tömítés a cél...

Komment

Bár én nem új tömítést raktam bele, hanem összeválogattam két jót(vagy legalábbis jónak tűnőt), de szivárgott is rendesen.
                Úgyhogy inkább összeraktam pasztával. Az biztos hogy tömít.

Blokkban sincs sok tömítés, akkor miért pont a teleszkópban lenne?

Komment

Szerencsére ma már rendelkezésünkre állnak olyan anyagok, amiről anno még nem is álmodtak. Így viszonylag hatékonyan fel lehet venni a versenyt a szivárgásokkal.
                  Összeszereléskor a finommenetet is mindenképpen pasztázni érdemes.

Komment

Esetleg a karmanytú beszerzési helyére van valakinek tippje? Itt Cegléden sehol nem tudtak segíteni....

Komment

Sziasztok!

A segítségeteket szeretném kérni. A T5H felújítását a kormánnyal akarom kezdeni, de elakadtam. Csatolok képet, amin pirossal bekarikáztam, hogy mik vannak meg nekem. A kérdésem az, hogy ezeket külön meglehet valahol vásárolni? Továbbá az első villa az áll egy felő és alsó villacsőből? Tehát kettő cső van benne?(37.43.) A kormányrögzítő bilincset tudom, hogy meglehet venni meg a villaszárakat is, de a többi kis alaktrészekkel mi a helyzet? Meg a hátsó rugóstagon lévő gyűrű ami a képen van az gyárilag krómozott volt? Meg az alsó villafejnek a csöve a hegesztve volt a fejhez?

Name:	Kormány.jpg
Size:	153.4 KB
ID:	140836Click image for larger version

Name:	IMG_20140814_073151.jpg
Size:	195.6 KB
ID:	140837Click image for larger version

Name:	IMG_20140814_073239.jpg
Size:	195.6 KB
ID:	140838
                      Utoljára szerkesztve a következő által: Béla Rácz; 2014 aug. 14, 08:30.

Komment

Lemezjáték, kollarg és joker kedvelte ezt.

Komment

Nem akartam új témákat nyitni, de máskor jobban átgondolom,Köszönöm.
                          A bekarikázott alkatrészek megvannak és ami nincs bekarikázva arra lenne szükségem, de időközben rájöttem, hogy beszerezhetőek.
                          Értem én, hogy teleszkóp csak azt hittem, hogy középső része egy cső és rugó és ennyi

Komment

Üdv mindenkinek!

Kérdésem az lenne, hogy a T5H-nak a hátsó rugóstagjainál azt a 22-es számú ugynevezett ütköző gumit hova kell rakni? Ez az ütköző gumi az ami a képemen a rugó és a műanyag felső rugótányér között van?

Name:	P12_magyar_alkatresz_katalogus-25.jpg
Size:	189.3 KB
ID:	141012Click image for larger version

Name:	IMG_20140905_161525.jpg
Size:	185.7 KB
ID:	141013Click image for larger version

Name:	IMG_20140905_161532.jpg
Size:	180.5 KB
ID:	141014

Komment

Hmm, ez hátrány sajnos hogy régen szedted szét és csak egy csomó alkatrészed van.
                              Ez nem ide való, hanem a kipufogó furulyához. Tömörebb gumituskót keress, ami a teleszkópszárra viszonylag szoros, de a rugóba könnyebben beleillik.
                              és kollarg kedvelte ezt.

Komment

Esetleg kúpos ez az ütközőgumi?Mert az ábrán kúposnak néz ki.Talaltam kettő kúpos gumit,de ezeknek a belső átmérőjük vagy 3mm nagyobbak a dugattyúrúdráétól, a legnagyobb külső átmérőjük a rugótól meg legalabb 4mm-el kisebbek.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: Béla Rácz; 2014 szept. 06, 21:33.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X