Jankó51 eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia karburátor
Collapse
X
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzerintem ott gumigyürünek kellene lenni.Jankó51 kedvelte ezt."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéserugókarika
A lényeg még mindig, hogy porlasztó kiáztatva kifújva felrakva, motor nem indul. Visszakötöttem az eredeti trafóját, szikra van
Volt hogy a suber alá rongyot tömtem, és igy előfordult hogy pöfögöt vagy 10-et. Néha érezni/hallani hogy robban egyet a hengerben aztán semmi
Tényleg mintha nem kapna benzint, vagy nagyon sok levegőt kap
Dehát mindkét porlasztónál ez a tünet miközben évekkel ezelött motoroztan vele, felújítás után is második pöccre indult. Elsírom magam már
Csak megjegyzem, a kereső Pannonia kifejezésre nulla találat
Komment
-
Szervusztok! Egy régi sztori jutott az eszembe, bár nem tartozik ide szorosan... A kilencvenes évek, vagy nagyon kései nyolcvanas években jöttek Magyarországra Lada Szamarak ( Csacsik). A kezdeti kiforratlan megoldások egyike volt, hogy a motor bizonyos kilométer után lefulladt. Sokan agyaltak, hogy mi van? Egy Porsche fejlesztésű motor lefullad? Miért? Aztán levették a tanksapkát ( hhahaha! Négy páncélos meg a kutya... Tudjátok régi sorozat
) és megint ment a gép... Kiderült, hogy a tanksapkára nem fúrtak szellőző furatot! Mikor kiderült... Na szép kis pofára esés volt a Szovjet részéről... Csak úgy írtam le, mert beugrott.. Meg azért, mert egyszer gonoszságból egy haragosom kismotorján a tanksapka alá nejlon fóliát húztam és úgy vissza a sapkát.... Jó nagy verést kaptam érte pár nappal később.
- 3 likes
Komment
-
Közben végigolvastam ezt
Semmi hasonló gond nálam
Most átraktam a nem kitisztitott karburátort, de már nem volt erőm indítgatni
Miért nem lehet normálisan linkelni?Ötleteket, tanácsokat olvashatsz Pannónia motorkerékpárok szerelésével kapcsolatban. Indíts bátran új témát, ha a meglévők nem adnak választ a kérdésedre.Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2025 márc. 28, 18:57.
Komment
-
És nem indult
Ha betömön ronggyal a torkát a suber alá és kihúzott szivató, talán úgy elindul pörög, kezem a karburátor beömlőjén "szabályzom" a levegőt, aztán leáll.
Eleve amikor működött miért adta meg magát és nem indult?
Pucolt és nem pucolt karbival szinte ugyanaz a tünet, alig indul, kicsit pörög és leáll
Nem benzintartályból kapja a benzint hanem tölcsér-mü.cső, tehát tank/csap kosz se lehet az okaUtoljára szerkesztve a következő által: horex; 2025 márc. 29, 16:24.pasetta kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
És elindult!
Szomszéd komálós felébresztett 11 tájban, hogy akkor Horex, mert igérte hogy jön és rendbeteszi. A fejemből alig láttam ki
Porlasztó többször szét, úszó lyukas állitólag, másik úszó be, állitgatás és semmi
Fujkálta a fúvókákat, alapjárati eltömődve. Az, mátéapu javaslatára, ott levő bowden szálat átgyűrte az alapjárati benzinfúvókán
És elindult. Elindult többször is, finomállitgatások után én is kipróbáltam az inditást, gáz nélkül, és szépen indult pöfögött
Tanulság!
Egy szerkezet/porlasztó, minden részének tökéletesnek kell lenni hogy helyesen működjön
Én nem sokat foglalkoztam az alapjárati fúvókával, mert amúgy is gázra indulnia kellett volna, gondoltam
Hát nem! Mondhatni alapvető trehányság volt az ok
Visszakötöm a korábbi Simson trafót, ez-az-amaz vissza a helyére, kifestem a tartályt, csapokat vissza és remélem csak akkor szomorodok el amikor elviszik
- 6 likes
Komment
-
horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉs elindult!
pRÓBÁLTAM MA INDITANI DE ANNYIRA GYENGE MÁR A LÁBAM HOGY HIDEGEN NEM TUDTAM ELINDITANI
kELLENE EGY HASONLÓ
GÖRGŐS MOTOROS MOTOROINDITÓ SZERKEZET
https://www.motostyling.hu/thumbnail...emelo_kep0.jpg
Persze ez csak az alap lenne. Ugyse megy már semmi, gépek sincsenek energiám sincs
Vazze elbőgöm magam. Csak nem hivhatom át mindig a szomszédot ha szórakozni vagy eladni szeretnék
Komment
-
Elkezdtem írni, hogy ez a beszéd...horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉs elindult.horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemégsem
- 2 likes
Komment
Komment