Érdekes, megnéztem a videót. Nem beszélve néhány műszaki színvonalát tekintve érdekes szerelési fogásról (pl ellentartás, lendkerék lehúzás körmös lehúzóval) nekem az tűnik furának hogy az ember egy hegesztőtrafót használ ami váltakozóárammal hegeszt , ami a trafó hegesztővezeték csatlakozásánál levő jelről is látható (hacsak nem belevarázsolt utólag valahová egy diódahidat ami itt nem látható). Nos ha valóban váltakozóárammal hegeszt akkor az egész jó nagy kamu mert abban az esetben az ív mágneses tere is váltakozó. Azzal pedig nem lehet delejezni
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Pannonia világítás
Collapse
X
-
t1-rider78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA Miskolcon delejezésröl tudna valaki infot ? Jöhet privátba is.
.
Komment
-
bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseLehet kapni BA15S foglalattal 6V LED-es izzókat. Próbálta már valaki (fényerő, világítási kép)?
Csak nézd meg a LED-ek elhelyezését és rögtön látni hogy az a büdös életbe nem fog értelmes szórási képet adni. Főleg nem a gyári foncsorral.
Aztán persze ott van még az is hogy nem lesz tompított és távolsági fényed, csak olyan távolsági ami távolra ugyan nem világít, de felfelé igen.
Persze meg lehetne oldani. Egy darab, legalább 10W-os LED-et felfelé állítva pontosan oda elhelyezni ahol a tompított izzószála van. Valamint még 2db-ot lefelé és felfelé fordítva a távolságihoz.
Persze itt nem a v...rán és egyéb oldalakon kapható 20*20mm-es LED-ekre kell gondolni. Hanem a kínából beszerezhető, ugyna olyan teljesítményű de csak 5mm átmérőjű LED-ekre.
Aztán akkor még ott van a hűtőfelület, ami elég tekintélyes kell hogy legyen...
Összességében annyi macera van vele(ráadásul szabálytalan is) hogy nem éri meg.
Akkor inkább csinálj 12V-os rendszert, rakj bele egy Lada foncsort, H4-es izzót és használd azt. A halogén izzó hatásfoka sokkal jobb mint egy normál izzóé.Lemezjáték, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.
- 4 likes
Komment
-
Ba701 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseÉrdekes, megnéztem a videót. Nem beszélve néhány műszaki színvonalát tekintve érdekes szerelési fogásról (pl ellentartás, lendkerék lehúzás körmös lehúzóval) nekem az tűnik furának hogy az ember egy hegesztőtrafót használ ami váltakozóárammal hegeszt , ami a trafó hegesztővezeték csatlakozásánál levő jelről is látható (hacsak nem belevarázsolt utólag valahová egy diódahidat ami itt nem látható). Nos ha valóban váltakozóárammal hegeszt akkor az egész jó nagy kamu mert abban az esetben az ív mágneses tere is váltakozó. Azzal pedig nem lehet delejezniBa701 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
A mágnesnek van polaritása --mint a videó elején látható is volt , a kis kézikészülék segítségével .
Az , hogy csak úgy létrehozunk egy mágneses teret ( ha esetleg sikerül is ) a mágnes elöt , fölött.. stb az nem sok s@rt ér ,ha nem vagyunk tisztában az irányokkal ...
...nem mindeggy melyik végén állsz a dolognak...
- 4 likes
Komment
-
Egy delejező szerkentyű felépítése:
Gyári gyújtásalaplap, rajta 3db világítótekercs és egy rakat kondenzátor, hogy egy pillanatra képes legyen párszáz ampert a tekercsekbe pumpálni adott polaritásban.
Ennek eredménye egy nagyon erős mágneses tér ami, a (megfelelő polaritással) rá helyezett lendkerékben minden második mágnest felmágnesezi.
Aztán a lendkeréken forgatni, a tekercsek polaritását felcserélni, megint szuflát ráadni és a többi mágnes is újra mágneses lesz.
Így leírva nem olyan bonyolult, meg úgy élőben sem tűnik olyan bonyolult a szerkezetnek.
Persze valójában azért annyira mégsem egyszerű, de a szerkezet lényege ennyi.
És működik, elég jól.
- 3 likes
Komment
-
heeegany,
Amit mondasz az érthető , mert magyarul mondod , de , a részletekben van néhány kicsi bakugrás .
Csak azt nem értem , ebben és néha más dolgokban is , hogy miért kell össze vissza ugrálni mint fing a gatyában és a hülyeséget szorgalommal párosítani .
Amikor az országban több helyen van profi , hozzáértő , erre való cájgal . Aztán 1 doboz cigi árán megcsinálja . Jól !
Én se próbálok fejlámpát csinálni .....
- 3 likes
Komment
-
joker
Csak azt nem értem , ebben és néha más dolgokban is , hogy miért kell össze vissza ugrálni mint fing a gatyában és a hülyeséget szorgalommal párosítani .
Amikor az országban több helyen van profi , hozzáértő , erre való cájgal . Aztán 1 doboz cigi árán megcsinálja . Jól !
Heeegany nem azt írta, hogy jobb delejezőt tud, mint más, vagy hogy ő akar ezentúl delejezni jobban, mint mások, hanem arról írt, hogy miként működhet egy ilyen szerkezet.
Azaz nem egyszerűen csak meg akar rendelni valamit, amire szüksége van, hanem beszélgetünk itt róla, hogy mi is ez az egész, milyen elven működik, hogyan lehetne megoldani.
Számomra az egész Fórum erről szól, hogy egy olyan világot varázsolunk vissza, amiben a dolgok még átláthatóak, érthetőek, java részét akár mi is meg tudjuk csinálni, beszélgetünk róla, örülünk, hogy van kivel beszélgetni róla...
- 7 likes
Komment
-
Akkor jó .
Csak én néha beesek abba a hibába , hogy próbálom megóvni a kevésbé értőket attól , hogy az ilyen eszmecseréket alapul véve felbátorodjanak és és saját kézbe vegyék a probléma megoldását ....... pl . látva ilyen videókat .
Meg azt a hengerfúrós videót .. betettem volna újra , csak nem találtam . Had röhögjünk megint .
- 3 likes
Komment
Komment