Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MPM 210 kapálógép.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• Fergusson
    replied
    Bukó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Nem vagyok én olyan "haragudós tipus, max meglepődős, így egy picit itt is meglepődtem, hirtelen azt hittem, hogy egy ismerkedős fórumra tévedtem. Ebben az a vicc, hogy én mindenhol a nevemet vállalva írok, de itt nick nevet kért a rendszer is. A tanácsodat köszönöm, csak tartok tőle, szűken lesz hely az alakítgatáshoz.
    Üdv; Bukovszky Róbert Szerencsről
    Szia, kedves Róbert!
    Örülök, hogy nem vagy sértődős típus, annak meg különösen, hogy még meg tudsz lepődni! Így van, ez nem egy társkereső oldal( uis ott senki nem adja meg az IGAZI adatot magáról), ezért (regisztráció után) az adatlapon lévő minimális infót azért illene kitölteni...
    Tényleg nem kér sokat, de annyit éppen, hogy tudjuk,miért léptél be hozzánk és mi az,amivel szeretsz foglalkozni szabadidődben.../hobbi/ Én is figyelmesen elolvastam,annak idején, és aszerint is jártam el...így a tagátrsak rögtön tudták, hogy ki vagyok,mi vagyok...NA ezt hiányoltuk/juk Tőled! Az "adatlap" egyébként -utólag- szerkeszthető, ha bárki rákattint a tagok közül, hamar "rájön" mindenre...szerintem.
    Nos, kb. ennyi lett/lenne az egész
    M.egyszer, Kellemes Ünnepeket!
    Utoljára szerkesztve a következő által: Fergusson; 2014 dec. 25, 18:18.

Leave a comment:

• Bukó
    replied
    Nem vagyok én olyan "haragudós tipus, max meglepődős, így egy picit itt is meglepődtem, hirtelen azt hittem, hogy egy ismerkedős fórumra tévedtem. Ebben az a vicc, hogy én mindenhol a nevemet vállalva írok, de itt nick nevet kért a rendszer is. A tanácsodat köszönöm, csak tartok tőle, szűken lesz hely az alakítgatáshoz.
    Üdv; Bukovszky Róbert Szerencsről

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    A kérdésem az lenne az ékszíjjakon kívül van-e vmi csel amivel lehetne csökkenteni a fordulatot? Válaszaitokat előre is köszönöm!
    Ha ismered a műszaki embereket nem haragszol meg,a beszólás kijár annak aki hibázik!
    a kerekek átmérőjével jelentősen csökkentheted a sebességet:fele átmérő=fele megtett út.....
    Kellemes ünnepeket!

Leave a comment:

• CZsolti
    replied
    Adj neki több benzint, azaz dúsabb keveréket, és szívleld meg Fergusson tanácsát. Hátha ütősebb tanácsok is jönnek majd.

Leave a comment:

• Fergusson
    replied
    Bukó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Üdv Urak! Sikerült szert tennem egy mpm (2)10-re, gondoltam a szőlőcskémben jó szolgálatot fog tenni. Sajnos a szántás opció nem tökéletes mert a fordulat túl magas, viszont kis gáznál meg természetesen nem bírja a terhelést. A kérdésem az lenne az ékszíjjakon kívül van-e vmi csel amivel lehetne csökkenteni a fordulatot? Válaszaitokat előre is köszönöm!
    Neked is Kellemes Ünnepeket, Kedves Bukó ( mivel a neved nem tudom)!
    Figyelmedbe ajánlom az http://veteran.forum.hu/bemutatkozas...zrevetel-4173/ című topic-ot.
    Olvasd el türelmesen.
    Köszönöm/jük!

Ajánlom figyelmedbe még: http://veteran.forum.hu/bemutatkozas...sl-501-a-4199/

Nos, valahogy így kellene...
    Utoljára szerkesztve a következő által: Fergusson; 2014 dec. 25, 18:25.

Leave a comment:

• Bukó
    replied
    Üdv Urak! Sikerült szert tennem egy mpm (2)10-re, gondoltam a szőlőcskémben jó szolgálatot fog tenni. Sajnos a szántás opció nem tökéletes mert a fordulat túl magas, viszont kis gáznál meg természetesen nem bírja a terhelést. A kérdésem az lenne az ékszíjjakon kívül van-e vmi csel amivel lehetne csökkenteni a fordulatot? Válaszaitokat előre is köszönöm!

Leave a comment:

• fuli
    replied
    Sziasztok valakinek nincs véletlenül elado gépkönyve mpm hez?nem nagyon ismerem és szeretnék többet tudni rola

Leave a comment:

• motoroska
    replied
    nagyon jó gép a neten találsz.

Leave a comment:

• huszkodi
    replied
    Helló, valakinek van eladó hűtőventilátorja mpm 210-eshez?

Leave a comment:

• fabia189
    replied
    Köszönöm Cooter a boltok adatait.
    üdv

Leave a comment:

• Cooter
    replied
    írd meg hogy hol lehet beszerezni (cim ill. esetleg tel. szám) alkatrészeket.
    Mátra Agro kft. Gyöngyös Mátrai út 8 Tel.: 06 37 302 198
    vagy Pejko műszaki kereskedés Gyöngyös Jókai út 15/1 Tel.: 06 37 311 012

Mind a két cég be tud szerezni bármit MPM Brumital gépekhez,a kettő közül a másodiktól szoktam vásárolni ha kell valami mert olcsóbbak.

Leave a comment:

• fabia189
    replied
    Cooter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    A volt melóhelyemen 3 ilyen MPM-10 gépet is nyúztak a napszámosok,rettenetes köves szőlőültetvényen,ha valami problémájuk volt akkor én javítottam(nagyon ritkán),hobbikertben vagy egy családi gazdaságban gyakorlatilag elnyűhetetlen gép.
    Amit viszont érdemes átnézni rajta beüzemelés előtt : Olaj legyen a hajtóműben,és ne eresszen sehol,akkor a hátsó ékszíjtárcsa vagyis a kuplung tengelyének csapágyát feltétlenül ellenőrizd belazított ékszíjjal h nem e lóg mert az tud galibát okozni,érdemes megnézni a karburátor ház és a súber illesztését mert ezek marhára szét tudnak kopni és akkor rengeteget zabál a gép,nincs normális alapjárat bekormozza a gyertyát stb,a levegőszűrőt és a karbit összekötő gumi makulátlan legyen,(repedés,szigetelőszalag,rongy,és sziloplaszt mentes) a levegő szűrő betétet is érdemes átnézni mert volt a korai szériáknál olyan hiba h a benne lévő fémszövet elkezdett szétfoszlani és ezt jól megette a motor... a most kaphatóak már műanyag szálakból állnak össze.Valamint ha igazán jó gépet szeretnél a két ezer éves főtengely szimeringet érdemes kicserélni új vitonra. Felénk itt a mátra alján elég sok helyen kapni hozzá gyári alkatrészt,szerintem nagyon jó az alkatrész ellátása !

Szevasz Cooter. Írtad hogy jó az MPM 210 alkatrész ellátása tifelétek. Nálunk itt Vas megyében nem találtam ill. hallottam olyan alkatrész kereskedőt v. eladót aki ilyet árul. Légyszi a reklám mellőzésével írd meg hogy hol lehet beszerezni (cim ill. esetleg tel. szám) alkatrészeket.
    üdv

Leave a comment:

• fabia189
    replied
    Szevasztok. Megoldódott a problémám. Sajnos ilyen a szerencsém Na ná hogy az anyás oldalon volt be rohadva a mentes pálca a kerékcsonkba. A hegesztett vége szerencsére letört (hegesztés. anya lecsavarodott) és ez a része lejőtt. A másik oldali kerécsonkból esztergán ki fúrtam a 14-es menetes szárat és így kitudtam belőle ütni. Csináltam helyette húzott anyagból újat. Este felé sikerült beindítani. Mindent (olajat -gyertyát -levegő szűrő olajat ) kicsréltem. Szépen jár. Veszi a fordulatot. Nem durrog. Úgy néz ki hogy ennyi idő után egy kis ( nagy) karba tartás hiányzott a gépnek.
    üdv.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Nálunk csak kapál(Önk.).
    6-8ha.-ban évente többször,kérdezte a főnököm miért romlik el"mindig"?Mikor ránéztem a tavaly cserélt késsorra már tudtam,elkopik.!És elkopott!!Két száz fölötti ember,birkózik vele felváltva.még mindig bírja a gyűrődést,így kétévente kell fúrni,mint most bejáratásnak kapott egy kis ásott földet és aznap irány a faalja,a trágyát dolgozzák a földbe és vajon miért melegszik?A karbi(elképesztő módon el tud kopni)is tavalyi,azóta stabil az alapjárata és nem fogyaszt annyit!
    Kapott még egy kis olajat 2,5-deci 5l-hez így nem köpi annyira a gyertyát.

Leave a comment:

• Cooter
    replied
    A volt melóhelyemen 3 ilyen MPM-10 gépet is nyúztak a napszámosok,rettenetes köves szőlőültetvényen,ha valami problémájuk volt akkor én javítottam(nagyon ritkán),hobbikertben vagy egy családi gazdaságban gyakorlatilag elnyűhetetlen gép.
    Amit viszont érdemes átnézni rajta beüzemelés előtt : Olaj legyen a hajtóműben,és ne eresszen sehol,akkor a hátsó ékszíjtárcsa vagyis a kuplung tengelyének csapágyát feltétlenül ellenőrizd belazított ékszíjjal h nem e lóg mert az tud galibát okozni,érdemes megnézni a karburátor ház és a súber illesztését mert ezek marhára szét tudnak kopni és akkor rengeteget zabál a gép,nincs normális alapjárat bekormozza a gyertyát stb,a levegőszűrőt és a karbit összekötő gumi makulátlan legyen,(repedés,szigetelőszalag,rongy,és sziloplaszt mentes) a levegő szűrő betétet is érdemes átnézni mert volt a korai szériáknál olyan hiba h a benne lévő fémszövet elkezdett szétfoszlani és ezt jól megette a motor... a most kaphatóak már műanyag szálakból állnak össze.Valamint ha igazán jó gépet szeretnél a két ezer éves főtengely szimeringet érdemes kicserélni új vitonra. Felénk itt a mátra alján elég sok helyen kapni hozzá gyári alkatrészt,szerintem nagyon jó az alkatrész ellátása !

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X