Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MPM 210 kapálógép.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• mátéapu
    replied
    Avtomat eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ezt az egy hiányzó csavart látom a képeken, ezért erre tippelek.
    Ne viccelj ez szerintem a kartercsavar helye.Hoffi azt énekelte minden lukba dugó kell(ezt igyekszem magam előtt tartani ha szerelek)soha nincs véletlenül furat semmiben:célja van !!!!

Leave a comment:

• Avtomat
    replied
    mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    tetszik az összkép
    Köszönjük, folytatjuk!

A szívócsonkon azért van még ezüst színű szutymák, mert a "drága" előző tulaj szépen nekiment a motorborításnak és berántószerkezetnek egy doboz ezüstfestékkel, és járulékos veszteségként a csonk is kapta az áldást. Ez látszik a képeken is.

A motort még nem szedtük szét, ezért is olyan ocsmány még a blokk, mint amilyen. Ez persze orvosolva lesz.

A leeresztőcsavaron nem tudom pontosan mit értsek. Ilyen, -ezek szerint hiányos- állapotban került hozzánk, Mivel sosem volt dolgom ilyen géppel, csak az eddig az interneten látott illetve apám emlékeiben megmaradt dolgok alapján dolgozunk. Ezt az egy hiányzó csavart látom a képeken, ezért erre tippelek.
    A pótlása nem kunszt, de mivel eddig dolgozott rendesen a gép, ezért nem foglalkoztunk vele. Ha kapunk egy kis útba igazítást, akkor viszont fogunk.

A zaj forrásai szerintünk is a csapágyak. Ezek amint lehetőség lesz rá, cserélve lesznek.
    Azt még hozzáteszem, hogy a mobiltelefon mikrofonja észrevehetően torzítja a hangot. Sokkal élesebb hangja van a felvételen, mint a valóságban.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    De..!
    Hol a fenében van a felső-hajtómű leeresztőcsavarja????????

Gondolom a közelin,nem a festés után volt egybefestve a szívótorok a hengerrel.A videón nagyon zajosnak vélem a hajtómű vagy a kuplungcsapágy erős mellékzörejt ad ki.

A valóságban viszont:tetszik az összkép!!!!

Leave a comment:

• Che
    replied
    Szervusz!

Szép munka,gratulálok.A videón a hangja is jónak tűnik,bár a fene se tudja mennyit torzít a mikrofon,videókon nem teljesen jön át a valóságos hang.

Most már akkor csak ballagni kell utána és tartani a szarvkormányt,-persze ehhez a spenót,mint étel nem biztos,hogy elég,Popej ide vagy,Popey oda.

Üdvözlettel:Che

Leave a comment:

• Avtomat
    replied
    Üdv urak!

Utoljára kb. egy hónapja írtam a fórumra, akkor még csak a bemutatkozó posztban egy ilyen géppel kapcsolatban.
    Azóta van haladás. Sajnos teljesen nem bírtam befejezni, mert a gépnek még a hétvégén dolgoznia kell... Sebaj, majd a télen meg tavasszal be lesz fejezve a nagy mű, s az alkotó majd pihen.

Addig is itt van egy pár kép meg egy videó róla. Sajnos a teljesen újonnan legyártott schuberról (vagy schiber? síber? Súber? Áh, ki tudja...) nem csináltam képet. Majd csinálok ha ismét szétszedem. A holnapi munka közben is lehet csinálok róla videót.
    Akkor, listába szedve eddig a következő történt:
    -olajcsere mindenhol, ahol csak olaj van benne
    -minden burkoló elem teljes lecsupaszítása, rozsdátlanítása, alapozása és festése.
    -új gumibakok beszerzése
    -karburátor fúvókák tisztítása, indokolt esetben új fúvóka legyártása
    -schuber dugó gyártása, cseréje
    -schubertű gyártása, cseréje
    -ütköző hajlítása, hegesztése, festése és behelyezése.
    -embléma lecsupaszítása, felújítása.
    -kuplungtárcsa lecsupaszítása, újrafestése
    -kuplungkar cseréje és a bal szarv részleges rozsdátlanítása és festése

Vegyesen teszem fel az előtte-utána képeket. (A motor oldaláról az adattábla nem eltűnt, csak készül )
    Illetve lenne egy kérdésem: Tudja valaki esetleg, hol lehet ilyen "Modello Export" matricát, és sárga légszűrőházmatricát szerezni?
    Persze, nem létfontosságú dolgok ezek egyáltalán, de gürcöltünk a cucc rendbehozásával eleget. Ha lehet, legyen tökéletes.
    Attached Files
    Utoljára szerkesztve a következő által: Avtomat; 2019 okt. 17, 19:04.

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    holdmybeer eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    legalul kell lennie pont az összes olaj könnyű távozásához
    Tökéletes a gondolatmenet.

Nézd meg az alsó és felső rész illesztését :a felső-hajtásház egy deszka alak :annak a lapjában van a leeresztő,és kijön rajta aminek ki kell jönnie.

Leave a comment:

• holdmybeer
    replied
    Ha ez volna, akkor a fogaskerékig kell önteni, és leereszteni meg gondolom csak döntéssel lehet mert ez egy picit feljebb van ahhoz képest, hogy legalul kell lennie pont az összes olaj könnyű távozásához

Leave a comment:

• holdmybeer
    replied
    Click image for larger version

Name:	Screenshot_20191011-190620.png
Views:	519
Size:	875.9 KB
ID:	219670 ilyet találtam, ha nem ez akkor egyik se ez függőlegesen van a többi alsó csavar az vízszintesen az valószínű az illesztő csavarok, mármint a felső imbuszos nagy csavar

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    lletve a felső rész leeresztő csavarját se találom,
    Nem tudok többet segiteni nekem nincs ijen gépem de a gépkönyvben én sem találom a leeresztőt,hatóműháznak hívja a felső részt,azért parasztésszel keresd a leeresztőt lehet imbuszcsavar azért nem leled ,azt figyeld melyik csavarbak nincs szerepe a rögzítésekben,vagyis ami elüt a többitől.Mindenképpen a sárvédőlemez szintje alatt lell lennie,hátul nem lehet ,emlékeim szerint oldalt keresd.

Leave a comment:

• holdmybeer
    replied
    Kis fejlemények, az alsó csavart amit a kép is mutat sikerült kicsavarni gond nélkül ami picit rozsdásabb is de belül fém tiszta, maga az alátét is nagyon jó állapotba van, és ha hátra megdöntöm akkor jön ki belőle ilyen méz színű olaj aminek viszonylag friss illata van, meglepő de igaz, gondolom ott kell feltölteni az alsó "hajtást" mivel az a kis furat az egyben a leeresztő és feltöltő is... de a felsőt sehogy, az kívül szép állapotba van és mégse lehet megmozdítani, illetve a felső rész leeresztő csavarját se találom, eléggé eldugott szegleten vannak ezek a dolgok, azon az egy leeresztő csavaron kívül az összeset megmozgattam amit találtam és mindegyiket gond nélkül lehetett megszorítani és lazítani elsőre, mivel hiányos gépkönyvet találtam ezért nem tudom pontosan mi hol van rajta

Name:	image_18500.jpg
Views:	599
Size:	7.8 KB
ID:	219667

Leave a comment:

• mátéapu
    replied
    Ennél sokkal rohadtabb csavart is csavartam már ki,
    Dissu hegesztővel melegítsd fel,biztos van a körzetedben valakinek,természetesen jobb menetes...A felső kis-csavarnak látszó izé:a szellőzőnyílás védőkupakja.

Leave a comment:

• holdmybeer
    replied
    Ennél sokkal rohadtabb csavart is csavartam már ki, épségben, tehát nem értem mi lehet a baj

Leave a comment:

• holdmybeer
    replied

Name:	20191010_185110.jpg
Views:	622
Size:	579.0 KB
ID:	219639 itt a kis csavar, akármilyen csodaszer ez nem mozdul se balra se jobbra, se a felette lévő kisebb csavar se, nincs elrohadva csak piszkos

Leave a comment:

• holdmybeer
    replied
    Vagy inkább gomb nyomására nem áll le

Leave a comment:

• holdmybeer
    replied
    Érdekes, mert a gépen a kipufogón kívül semmi se rozsdás, kopott, elnyalt stb, mindene tiszta, melegen picit nehezen indul ennyi a baja de ha elindul akkor nem áll le soha, ja meg a leállítója nem működik maga a gomb de máshogy is le lehet állítani

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X