Ja,
az egyéjszakás oldószer-kaland nem árt, (szélsőséges esetben petróleum fürdő javasolt) különösen, ha számottevő ideig nem futott a masina,
egyébként teljesen bizonyos, hogy csak felületi intenzív oxidáció, vagy kezdeti korrózió okozza ezt a makacs jelenséget...
ezek a tengelyek szárazon futnak, nyilván, ha lesajnálnak egy eszközt, ez sem marad ki belőle...
ha másként nem megy, használj spéci, megfelelő átmérőjű lehúzót!
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
MPM 210 kapálógép.
Collapse
X
-
Kösz Zénó. Holnap próbálom. Az anya (+kontra anya) lejőtt. A menetes tengelyt-szálat nem tudom kiütni. Valamint a kerék tengely csonkja ne indul meg. Befújtam csavarlazítóval most ázik. Majd holnap. üdv.
Leave a comment:
-
Szia,
alapvetően az a változó (nyomtávtól függően) hosszúságú menetes "pálca", én 22 kulcsnyílású csillag-villást használok a szereléshez, szóval, ha sikerül az anyát, illetve a kontra-anyát leválasztani a tengelyről, valamint a hajtómű hatszögprofil kiképzésű egységéről, minden további nélkül le kell emelned, mindenféle erőfeszítés nélkül...
ha nem megy, akkor nyilván nem megfelelően tárolták-használták-gondozták.
úgy tudod legegyszerűbben tehermentesíteni a szerelt oldalt, hogy a csoroszlyát a szerelt oldal irányába ütközésig tolod, a szarvkormányt pedig lehúzod egészen a talajig (nem a magasság változtatásával, hanem az adott, minden napi szinttel, így szépen meg lehet emelni a gépet a szerelt oldal felöl kb. 45 fokban), és ezek után emeled le a szerszámokat.
egyébként, ha rárohadt, adj neki vmi szintetikus lötyit (wd40 és társai), meg aztán néhány jól eltalált kalapácsütés sem teszi be a kaput,
kb. ennyi, más gondja aligha van...
- 1 like
Leave a comment:
-
Szia Zénó. tanácsot szeretnék kérni. A kerekeket összefogó menetes pálcát ill. a kerék tengelyeket (jobb-bal oldali hatszög) nem tudom levenni. Vagy rágyógyult vagy nem tudom. Hogyan kéne megindítani. üdv.
Leave a comment:
-
-
Zénó eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseszia,
sikerült megvásárolni az eszközt?
egyébként van több a piacon, nyilván a megkímélt változatok néhány százezerért, illetve a lepusztult, elhanyagolt gépek egy százas szórásában, vagyis inkább jóval alatta kapható, azonban ez utóbbiak óriási háttérmunkát igényelnek, mire megbízhatóvá válna...
Szevasz Zénó.
OLX: MPM 210 kerti kistraktor Tápszentmiklós ”¢ OLX.hu (korábban Apród)
(-5 ezret tudtamalkudni.)
A kapasor 2x4 -es. eke. körmös kerék mind gyáriak. Még nam voltak használva. Csak a pót vontatására használták az őszi betakarításon.
üdv
Leave a comment:
-
Gratula olajcsere az alsó és a felső hajtóműben szereld le a burkolatokat a légszürüt a karbitmindent moss el benzinben ha tudod fuvasd át kompresszorral nézd meg a szíjat a bovdeneket lehetőleg olajozd át őket.az alsó hajtómüből döntéssel öntheted ki az olajat,a felsőből a szíjház alatt oldalt van leeresztő a beöntője a sziak között felül itt a szint a fogaskerékig öntsd alul álliva a beöntőnyilásig.jó bügykölést.
a képek megvannak felét felraktam de megszakadt a net és elveszett az egész egy órája kinlódok nem tudom egy ben hogyan lehetne a képsort felrakni.légy türelmes
- 1 like
Leave a comment:
-
Szia meteapu. Ma megvettem az MPM 210-est. Külsőre nincs semmi hibálya. A tulaj elmondása szerint már 2-3 éve nem használták. (nem is volt beindítva). Amikor oda értünk akkor hozták ki a tároló helyiségből (istálló). Szivatás után első rántásra indult is de pár másodperc után mindíg leállt. Gondolom a karburátorát kell kipucolni.(ill. új keverék benzint beletenni.) Kérdéseim: Szerinted miket nézzek át. (hajtóműház. karbi. gyertya. olajos légszűrő.)
Írtad hogy vannak kezelési fénymásolatod. Ha szépen kérlek el tudnád küldeni. (bocs hgy kérdőjeleket nem írok +vesszőt. de a billentyűzetem sajna tré. )
üdv.
- 2 likes
Leave a comment:
-
szia,
sikerült megvásárolni az eszközt?
egyébként van több a piacon, nyilván a megkímélt változatok néhány százezerért, illetve a lepusztult, elhanyagolt gépek egy százas szórásában, vagyis inkább jóval alatta kapható, azonban ez utóbbiak óriási háttérmunkát igényelnek, mire megbízhatóvá válna...
Leave a comment:
-
Szia Fabia189!
Nekem is tetszik ez a gép. Mint mg-i gépésznek van azonban egy észrevételem: a rotakapa kések gdometriája csak homokos, laza talajhoz jó. Kötöttebb talajhoz íves kés való, aminek a vége max 135°-ig van elhajlítva. Kötött talajon ez a kés megnyomja a talajt és vízzáró réteget csinál (eketalp).
Ja van még egy baja: hogy nem az enyém!
- 2 likes
Leave a comment:
-
Az enyém meg ilyen:tudom szakadt és kicsit öreg ,de nekem több mint 15 éve darálja a földemet
.Én a 25%-os keverék híve vagyok.
Szolgálatban(ÖNK)damilosok,láncfürészek,MPM,tartozik a kezem alá,van közöttük 20-éves gép ami még dolgozik.Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2014 máj. 18, 20:55.
- 1 like
Leave a comment:
-
az üzemanyagba kerülő kenőanyagra gondoltam. korábban ásványi bázisú (shell 2t) használtam, azzal sem volt semmi gond, csak nyilván jobban füstölt hidegen. a részszinti kenőcs, vagyis részszintetikus 2t motorolaj kenőképessége is teljesen megfelel, jelenleg a mogul gyártmányát használom.
Leave a comment:
Leave a comment: