Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Csepel 125 váz- és motorszámozás, típusjegyek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

• dott
    replied
    A csepel fórum olvasását múltkor én is elkezdtem. De nem volt időm/türelmem sokat bogarászni.
    Akikkel én eddig összefutottam Csepel motorokról számozás tekintetében nem túl sokat tudtak... valószínűleg nem sok adat maradt fenn, s 50 év alatt a motorokon található alkatrészeket jól összecserélgették.

Leave a comment:

• kollarg
    replied
    tata21 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Kezdem én is ezt hinni, na mindegy nem adjuk fel!
    Bizony!

Mondjuk elkezdtem végigolvasni a Csepeles index-fórumot, de még ott sem leletem infót - igaz a negyedéig se jutottam még. Mivel én már nekiálltam a megbontásnak (magyarul leszedtem a két dobozt meg kikaptam a két baktelót), ráadásul az alkatrészkeresésnek is neki kellene állni, ezért jó lenne.

Ha az enyém tényleg '54-es, és lehet valamennyire hinni kinézet tekintetében a veteranapro-n hirdetett motoroknak, akkor fekete alap, fehér csíkozás, ovális jelvény és kevés króm összeállítás is lehetett (ami szerintem nagyon jól állna a gépnek). De majd kiderül, ha gyárilag ezüst volt a tank oldala, akkor sem fogom elsírni magamat...

Leave a comment:

• tata21
    replied
    kollarg, Kezdem én is ezt hinni, na mindegy nem adjuk fel!

Leave a comment:

• kollarg
    replied
    tata21 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Az eredeti kérdésemhez visszakanyarodva
    Úgy néz ki nincs szerencsék a számazonosítással. Én is örülnék ha lenne valami biztos infó.

Leave a comment:

• dott
    replied
    Hello!

Az én motorom száma pedig 3/10 0612. Igazából azon gondolkozom hogy 53-as vagy 63-as lehet.

Közben utána néztem a neten, a henger, lendkerék, kuplung oldali dekni (nem olajbeöntős változat) alapján az én blokkom 53-as lehet, töltő rész kivezetéssel.
    Utoljára szerkesztve a következő által: dott; 2012 nov. 04, 20:53.

Leave a comment:

• tata21
    replied
    Az eredeti kérdésemhez visszakanyarodva/ BC-18113 -váz és motorszám/ , elöl-hátul teleszkópos , kis lámpafej, öntvény kezelőkarok, sima dobozfedelek,stb. Szerintem is korai T-csepel csak azthittem valaki a számok után tud pontos évjáratot,kivitelt. A BC-s sorozat alapján nem lehet következtetni évjáratra?

Leave a comment:

• wsievers
    replied
    Igen, elsősorban kismotorra ki lett osztva újból a 70-es években-bár nekem a 350 es Czetkámnak is K-s rendszáma volt.

Leave a comment:

• dott
    replied
    Köszi a válaszokat, azért kérdeztem, mert nézegetek egy vázat, K-s sorozat a rendszáma (2 betű +4 szám.)
    Hátha meg tudnám csípni, s bepróbálni egy papírozást vele. Na de ez még a jövő nótája. A "K-s" rendszám sorozatot már újra kiosztották anno?
    Utoljára szerkesztve a következő által: dott; 2012 okt. 08, 19:12.

Leave a comment:

• kollarg
    replied
    Nálam így vannak:

Click image for larger version

Name:	K8 189 (Medium).jpg
Views:	1
Size:	82.1 KB
ID:	133023

Fektetve mindkét számsor. IV-035 aztán KM sorozatú alatta.

Leave a comment:

• wsievers
    replied
    Nekem is ott van mindkettő, annyi csak, hogy a 3 számos fektetve ven beütve, az újabbnál pedig állítva egymás alatt vannak a számok.

Leave a comment:

• kollarg
    replied
    dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    csepel motoroknál is a váznyaktáblánál/környékén „szokott” lenni a rendszám beütés?
    Igen, az enyémen ugyanúgy a váznyak-cső bal oldalán van (ha szemben állsz a motorral, ha rajta ülsz és onnan nézed akkor értelemszerűen jobb... ).

Leave a comment:

• dott
    replied
    A (kis) csepel motoroknál is a váznyaktáblánál/környékén "szokott" lenni a rendszám beütés? Mint a pannóniáknál?

Leave a comment:

• kollarg
    replied
    Híí, nálam azért ennyire nem siralmas a helyzet, még van vastagsága az anyagnak. Ahogy leírod eléggé határeset, azért kellemetlen lenne egy összerogyó váz.

Leave a comment:

• wsievers
    replied
    Nekem még a vázcsövet is javítanom kellene pár helyen át van lukadva, és a jobb hátsó ív ami nagyon tré. Jah meg le van vágva az összes motortartó fül. Az első kettőnek látszik a helye, de a hátsó kettő...fogalmam sincs
    A hátsó hajtást a helyszinen levágtam róla, úgyhogy a háromkerekű változatról nincs képem.
    Apám követte el a nagyapámmal karöltve. Volt benne rükverc is+még felező, a hátsó kerék helyére behegesztett kazánlemezen (nagyapám motorja amúgy)
    Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2012 okt. 07, 15:52.

Leave a comment:

• kollarg
    replied
    wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    a motort meg vihetem a MÉH-telepre, az nincs olyan jó kondícióban.
    Nagyon hasonló állapotúnak tűnnek a vázaink - ha sikerül meglelnem a tulajt én megküzdök vele és csinálok belőle motorkerékpárt. Igaz se kerekek, se sárfogók, se (felújítható) elsővilla, se tank, se semmi. Csak a váz és pár blokk - meg némi szabadidő. Úgyhogy tipikus "innen szép nyerni" szituáció.

Azért szívesen megnéznék arról a holdjáróról egy képet...

Leave a comment:

Ugrás az oldal tetejére
Working...
X

Debug Information