Közlemény

Collapse
No announcement yet.

1960 Pannonia TLF típusjegyek beazonosítása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Egyébként még mindig nem döntöttem el, hogy ennek a motornak mi lesz a sorsa, mert ennek ugyebár nincs papírja. Nem látom még tisztán a lehetőségeimet, hiába olvasgatom a fórumot egyre nagyobb a káosz a fejemben. A célom, hogy legyen egy olyan motorom ami rendszámos és motorozható! A lehetőségekhez képest a legjobb állapotban. Lehetőleg őrizze meg az identitását és az értékét. Szóval a típuspontosság fontos, erről is szól ez a poszt! Lehet, hogy csak megtanulom, megismerem a típust. Egyébként van egy szintén 20 éve nem működő komplett T1 és egy másik TLF blokk a garázsban. Ebből csak összejön valami.
    movisz és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Én hasonlóan voltam a Pannóniával ,volt több kistraktorszökevényem és elkezdtem összeszedegetni a motort darabokból már volt két használható :mikor meguntam az udvari berregtetést és vettem egy vázat blokkal és iratokkal rápakoltam a cuccaimat és levizsgáztattam . Most ez egyre nehezebben megvalósítható .
      Folyamatos internetfigyelés ,pénz kikészítve , félikész adásvételi, jármű feltankolva és azonnal indulás , mikor a neked tetsző járgány feltűnik . Sok a diler rögtön igér :mert nem akar "olcsó " járművet mert rontja az üzletet .
      Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2024 dec. 04, 21:04.
      Osumi, movisz és Jankó51 kedvelte ezt.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Osumi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Amikor kézzel mozgatom a lendkereket, akkora a holtjáték, míg megmozdul a dugattyú. mint ide Makó!
        Ez így már egyértelmű jele a blokk generálozásának.
        Ha rendben van a külcsín akkor papírozáshoz viheted OT-ra összeépítési engedéllyel, majd utána az okmányirodában adják a rendszámot.
        Jankó51 és kedvelte ezt.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Most ez egyre nehezebben megvalósítható . Folyamatos internetfigyelés ,pénz kikészítve , félikész adásvételi, jármű feltankolva és azonnal indulás , mikor a neked tetsző járgány feltűnik . Sok a diler rögtön igér :mert nem akar "olcsó " járművet mert rontja az üzletet .
          Nekem is be van állítva több figyelő és próbálok ugrani amint van valami értelmes, mert azért rengeteg a "megnéztem a neten mennyibe kerülnek", aztán egy olyan romot árul, amin még hengerfej sincs és úgy össze van rohadva, hogy merev a hátsó lengővilla, de 500-at szeretne mert ezek ennyibe kerülnek, persze papírja nincs...

Komment

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Ha rendben van a külcsín akkor papírozáshoz viheted OT-ra összeépítési engedéllyel, majd utána az okmányirodában adják a rendszámot.
            Na ebben, majd biztos fogok segítséget, több infót kérni, mert én is ebben bíztam, de a fórum olvasgatása után egy kicsit elbizonytalanodtam abban, hogy az összeépítési engedélyes OT összejöhet. De nem az a típus vagyok, aki feladja!

Csak érdekességként, tegnap láttam egy orosz fickó Youtube videóját, amiben a főtengely felöli váltó tengelyt bontás nélkül kicserélte. Lehet, hogy ez ismert metódus, de nekem érdekes volt...

Komment

Az biztos, hogy nem egyszerű összeszedegetni az infókat, mert amióta elindult fórum (kb 2010-2011) változtak azért a dolgok. Jó és rossz irányba is. Nem teljesen biztos, hogy egy pl 2013-ban működő megoldás most is megállja a helyét. De haladj szépen csak sorjában a dolgokkal. Először is kapjon egy szép új külsőt a gép, rozsdás/kopott alkatrészek kizárva, mert azokat nem szeretik az OT-n, működjön és ne eresszen magából semmiféle folyadékot, és persze figyelni kell a típusspecifikus alkatrészekre. Ha ezek mind megvannak akkor a minősítésen nem lehet gond.
              Ha a sarki boltnál hosszabb távokat tervezel vele akkor bele lehet folyni komolyabban a fékek és a gyújtás dolgaiba, de én úgy vettem észre, hogy az OT-n és utána a műszakin inkább csak a külsőt nézik. Nekem el sem kellett indítani egyik gépet se. A féklámpát megnézték, hogy világít-e fékezéskor és persze kell legyen rajta legalább egy visszapillantó tükör. Kb ennyi.
              láttam egy orosz fickó Youtube videóját, amiben a főtengely felöli váltó tengelyt bontás nélkül kicserélte.
              A tengely jobb végénél egy alu dugóval ,,be van falazva" a csapágyfészek. Én nem bolygattam a blokkokon soha azt a részt, de úgy gondolom ha kivenné az ember a csapágy tengelyestől ki tudna csúszni a helyén.

Komment

Először is kapjon egy szép új külsőt a gép, rozsdás/kopott alkatrészek kizárva, mert azokat nem szeretik az OT-n, működjön és ne eresszen magából semmiféle folyadékot, és persze figyelni kell a típusspecifikus alkatrészekre. Ha ezek mind megvannak akkor a minősítésen nem lehet gond.
                .
                Ahogy eddig haladok, két-három év és megvagyok! Addig még megint változhatnak a dolgok...

Csinált mostanában valaki összeépítési engedélyes OT-t? Van friss tapasztalat, hogy milyen dokumentációt kérnek és honnan lehet azt beszerezni, hogy ne kelljen újra feltalálni a Spanyolviaszt?

De igen, szerintem ezt a motort próbálom majd úgy helyrepofozni, hogy a fentieknek megfeleljen. Nem akarom teljesen felújítani, inkább "restaurálni" ha használhatom ezt a szót. Azért írom idézőjelben, mert ilyet még nem csináltam. Bár igazából csak a kor a különbség, mert több fiatalabb motor járt a kezem alatt és ott ugyanez volt a menet. Lehet, hogy inkább azt mondanám, még teljes felújítást nem csináltam.

A tükör típusazonosságával mi a helyzet? Úgy emlékszem ezeken gyárilag nem volt tükör... Nekem azok a kormányvég tükrök tetszenek, amik vissza hajlanak a kormány fölé. Van esetleg valakinek képe, hogy ezek közül melyik modell áll korban a legközelebb? Rakok majd fel egy képet, a Molnár Motor oldalán utángyártott Taiwani MZ tükörről.
                Attached Files

Komment

A másik ez lenne, de ez nekem nagyon nagypapis, bár már csak a három nagykorú gyerekemen múlik csak, hogy mikor leszek az!
                  Attached Files

Komment

kell legyen rajta legalább egy visszapillantó tükör. Kb ennyi.
                    Ennyit az egységes elbírálásról. Nálam ragaszkodtak a két visszapillantóhoz. Szerencsére műszakira indulás előtt felébredt bennem a gyanú, annyi időm még volt, hogy gyorsan a hátizsákba dobtam egyet. Amikor keresték, mondtam: hát itt van a hátizsákban, nem fogtok ki rajtam. Mire Ők kérdezték, hogy az a bizonyos E-jelzés is rajta van ugye?
                    Én visszavettem, Ők nevettek: csak azért kérdezték, hogy nagyon el ne kapassam magam, egyébként tényleg azt is megkövetelhetnék, de nem teszik mert ők nem olyanok
                    Egyébként tényleg rendes, segítőkész társaság.
                    Eredetileg nem volt tükör a motoron és nem is volt előírás. Amikor aztán kellett, fiatalos hebehurgyasággal levágtam egy darabot a bal oldali markolatból és felraktam egy bilincses, kormányvégi tükröt. A kormányvégbe pedig beledugtam egy pezsgős dugót. Hát erre ma már nagyon nem vagyok büszke. Most - miután anno tönkre vágtam a baloldali markolatot - ott dugós kormányvégi tükör van, mert nem tudtam szerezni az eredeti fajtából (szürke, és felváltva 8 sor hosszanti "barázda" majd 4 sor "dudor", nem mellékesen Apám keze által fényesre koptatva.)
                    Bocsi: az öreg nosztalgiázásra ragadtatta magát.

Komment

Csinált mostanában valaki összeépítési engedélyes OT-t? Van friss tapasztalat, hogy milyen dokumentációt kérnek és honnan lehet azt beszerezni, hogy ne kelljen újra feltalálni a Spanyolviaszt?
                      Én éppen tavaly ősszel csináltam ilyet. Összeépítési dokumentációt kérnek, amit egy megadott végzettségű ember elkészít és a vármegyei közlekedési felügyeleten kell jóváhagyatni. Én a közlekedési felügyeletnél kaptam meg az elérhetőségét, ez Győrött volt helyileg.
                      ez nekem nagyon nagypapis
                      A 60-as években pedig ilyeneket raktak fel, utána aztán jöttek a különféle bilincses tükrök.
                      Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Ennyit az egységes elbírálásról. Nálam ragaszkodtak a két visszapillantóhoz.
                      Tavalyig én is kettőről tudtam. Én ugyanott műszakiztattam a Csepelt ahol a minősítés is volt, csak pár héttel később, aztán még a minősítésen mondták, hogy elég egy is a műszakihoz. Az OT-n meg nem kellett egy szem tükör se.

Komment

Én a közlekedési felügyeletnél kaptam meg az elérhetőségét, ez Győrött volt helyileg.

A
                        Én Pesten vagyok, de ha estleg hozzájárulna az illető, akkor szívesen venném az elérhetőségét, járt utat lehet egyszerűbb követni...

Komment

Győri lakos, ha elviszed neki a Pancsit a dokumentáció elkészítéséhez akkor biztos nem probléma. Aztán hogy jár-e Budapesten ilyen ügyekben arról fogalmam sincs. Előkeresem az elérhetőségét és privátban átküldöm.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                          Working...
                          X