Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannónia típusok "cukor" alkatrészei

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Pannónia típusok "cukor" alkatrészei

Üdvözletem mindenkinek!

A célom ezzel a témával az lenne, hogy gyűjtsük már ide össze az egyes Pannónia típusokhoz tartozó igen ritka és ezért nagyon drágán mért alkatrészeket.
    Szerintem jó alapinformációként szolgálhat a fejét veteránozásra adó emberfiának, valamint önös érdek is vezet, hogy azokról amikről még nem tudok infót szerezzek.

Kezdetnek mint érdekelt felsorolom a TL széria általam ismert ilyen elemeit amiről eddig tudomást szereztem:

-első teleszkóp alumínium szárai
    -első sárvédő tartó pálcák
    -hella kütyük /üveg, bilux, gyújtáskapcsoló, slussz kulcs, keret, foncsor(?)/
    -bosch gyújtás
    -hátsó lámpa
    -km óra
    -hengerfej, de akár a henger is
    -gyújtás oldali dekli

Szánt szándékkal szűkítettem a kört Pannóniára, de nem diszkriminatív céllal csak így könnyebb rendszerezni a kapott információkat és nem szükséges más márkát kiszűrni.

Szóval uraim téma adott várom a további alkatrészeket!

üdv, Odin
    Utoljára szerkesztve a következő által: OdinHEM; 2011 jún. 10, 12:32.
    és kedvelte ezt.

Üdv!

Az az igaság, hogy nem igazán értem mire gondolsz? A TL pannóniához minden sokkal többe kerül mint a többi tipushoz. Egy T5-ös kb egyharmadába kerül, akkor is, ha egy 3D-s puzleként a kopasz vázra építek egy komplett motort. A Hella alkatrészek árát pedig nagyban befolyásolja az általunk "kupeceknek" nevezett személyek árrése.

Komment

Hello

Kicsit jobban körbeírom illetve kifejtem mi is lenne a szándékom ezzel a topikkal. Amiket az előző hozzászólásomban már leírtam azokat tudom, hogy a TL típus "cukor" alkatrészei nem tudom valami kimaradt-e, ha igen majd leírja más.
      No de amire ténylegesen kiváncsi lennék, hogy mik az ugyan ilyen kategóriájú alkatrészek pl a TLT, TLF, T5 stb... esetében, egy ilyesfajta kigyűjtést próbálnék itt összehozni. Azért kezdtem a TL-el mert nekem csak az van és ott azért kb 97%-ban már tudom mik az ilyen kategóriás alkatrészek.

Odin

Komment

Sziasztok.
        Pár érdekesség,amit én is észrevettem a lemezből kialakított duda 15 matyiért és mellette az aluból készített 1,5-ért, azért kicsit kiakadtam.
        De ennél jobbak a VT5 előtti hátsó lámpák,azok igen szép árréssel mennek.
        Fekete számlapos 140-es km órából sem láttam sokat.
        Vagy még a kuli vonószerkezet, felfogatások Dunához.
        Felénk az Alföldön elég ritka a bakelit gyújtáskivezetés a blokkból, valamiért nagyon eszik a gépek, jakkerekbe is vadásszák.
        Na, meg mindenki aluhegesztőt keres, mert a jakkerból visszahívott blokkokat már megskalpolták. Na meg engem is megkértek már többször, hogy nekik is az alurészeket egészítsem ki, sajnos elég idegölő az egyéni darabokat kialakítani a hiánypótláshoz (km óra meghajtás fülei egyik ilyen részlet). De vállalom, mert jó érzés valamit visszahozni a sírból.
        OdinHEM és nyuszifül kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!
          Csak félig tartozik ide, de lehet, hogy egészben, nem tudom. A lényeg, hogy két napja volt nálam egy nagyon hozzáértő ember, akivel összeismerkedtem, nagyon rendes volt, csereberéltünk alkatrészeket és adtam egy kipufogódobot is a kupacba, amit elvitt. Én a méhbe szántam volna azt a rozsdás kipufogódobot, a végeit biztos levágtam volna, mert azok aluk) Mondta is az illető, hogy Pannonia TLT dobról van szó, ad érte egy ezrest, persze igent mondtam. Teljesen véletlen egy óra múlva nézem a veterán aprót és valaki feltett kettő darabot is TLT dobból egybe 32000 forintért! Hát igencsak fogtam a fejem, hogy ezek szerint bárki adott volna érte egy 5-öst de lehet, hogy egy 10-est is, mert eredeti volt...
          Egy jó tanács mindenkinek, de sokan már ezen túl vagytok én még csak most tanultam meg: Bármilyen motorkerékpár alkatrész kerül hozzád, először azonosítsd be és ne add oda senkinek, míg nem tudod mi van a birtokodban biztosan, mert kincs is lehet... (Nem haragszom az illetőre egyáltalán, ha netalán olvassa e sorokat, csak saját magamat okolhatom!)
          Kicsit elkalandoztam, remélem belefér, a lényeg ezek szerint a TLT dobok igen drágák, vagy nem számítanak annak?
          (Most látom, hogy TL szériban vagy érdekelt, remélem nem baj, hogy írtam, ha igen akkor valahogy majd kitöröljük)
          Üdv. Gyula
          Utoljára szerkesztve a következő által: DCS; 2011 júl. 10, 08:03.

Komment

DCS eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            (Most látom, hogy TL szériban vagy érdekelt, remélem nem baj, hogy írtam, ha igen akkor valahogy majd kitöröljük)
            Üdv. Gyula
            Szia! Semmi gond! Jó helyen van amit írtál és örülök minden hozzászólásnak ami ebben a témában megjelenik. És igen a TLT dobok nagyon drágák, után gyártottan is igen szép summát kérnek egy komplett párért.
            Kis firssítés már T5H-ban is érdekelt vagyok 1 hete

üdv, Zsolt

Komment

A jobb oldali lendkerék vajon milyen típushoz való? A bal oldali egy ,,sima" Pannónia lendkerék. A helyzetet fokozza, hogy ráadásul ugyanaz a típusszám van beléjük ütve (GV1-45/6)...
              Click image for larger version

Name:	DSCF8292.jpg
Views:	1
Size:	201.8 KB
ID:	131246

Komment

Ha tippelhetek akkor azt mondom hogy Tünde-é, de ez csak tipp, nem Bosch az tuti mert nincs beleütve a kis logó és az osztások is mások a Pannónia lendkerékhez képest.
                kedvelte ezt.

Komment

Szia Gergő!

Kicsit tanácstalan vagyok. Ez a lendkerék cukor alkatrésznek számít? Ne helyezzem inkább át az alkatrész azonosítóba a kérdést?

Komment

Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2012 jún. 07, 18:21. Oka: Mondom, jobbra!
                    korompaiistvan és soveny kedvelte ezt.

Komment

Ha csak az ablak formájában tér el akkor lehet volt egy idő amikor így szabták vagy lusták voltak
                      Google képék részen keresgélve még van is egy eladó

http://auto-motor.zsibvasar.hu/alkat...k-5148584.html
                      kedvelte ezt.

Komment

Hi! Szerintem cukor alkatrész még Pannóniákhoz a kormányzár is.
                        OdinHEM és kedvelte ezt.

Komment

Komment

Mindenkinek más a finom falat
                            De nyugalom minden ami most megvan nekünk az már unokáinknak teljes joggal "cukor" lesz és remélhetőleg nem lom

Komment

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X