Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kétütemű motorolajok

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

A hőmérsékletről annyit: lányomnak mindíg intőként szól, hideg motort nem forgatunk ész nélkül! A kenésről pedig a szivattyús olajzás előnye, hogy ha alapjáraton pöfög a gép akkor 1: 200-ast állít elő de egy igazi nagy gázadásnál/pl. hegymenet / vagy drasztikus gázadás esetén 1:20-ast állít elő. Míg keverék kenésnél alapjáraton is épp olyan olajos a keverék csak a benzin mennyiségével változik. Városi közlekedésnél csöpög a kipufogóból az elégetlen olaj. Természetesen én is szeretném ha vízhűtés gondoskodna a normális üzemi hőfokról és egyben csendesebb is lenne a gép. Ennek a megoldására szeretnék érdemleges jelentkezőt találni. Hisz ilyen nyári melegekben mint amiben volt részünk a túlmelegedés növeli a kopást is!, azok az emlegetett rizsrakéták pedig általában vízhűtésesek és a Nikosilos bevonat sem ritka.

Komment

lányomnak mindíg intőként szól, hideg motort nem forgatunk ész nélkül
      A géptelepen meghallom,hogy valaki bőgeti a traktort,már ordítok a műhelyből:

HIDEG MOTORT NEM ÖLÜNK!!!

És legközelebb kinek szóltak be?Nekem,mert élvezkedtem a goldoni kistraktorral.Szerintem nem hitték el,hogy azért,mert figyeltem,észre veszik e........
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Szerintem nem hitték el,hogy azért,mert figyeltem,észre veszik e...
        Ilyen előzményekkel(?)....én sem hinném el

Komment

HIDEG MOTORT NEM ÖLÜNK!!
          Meleget se... Őrültködni is csak ésszel szabad..

- - - Updated - - -

A témához: fogy itthon a 2t olajam... szemezgetek azzal a banán illatúval.. asszem full sint...az lesz a következő. Majd beszámolok..

- - - Updated - - -

.én sem hinném el
          Én el szoktam hinni...még magamnak is... azt hiszem hogy hogy...s kiderül:dehogy... ezután erőlködöm,márpedig igen,ha magamnak megígértem...

Komment

Azért valljátok be Ti is szerettek " néha " az öregedő vasakkal meglepetést okozni, épp úgy mint én is. Példa rá mikor a fiatalok le akarják lépni a Sport Cz-m akár a Lányom is az Apriliájával próbálta a nyáron is vagy Szimós srácok kik nem ismerik a tipust esetlegesen. Olykor én is bele-bele megyek a hülyeségbe. Kesziből is húzunk haza még a száraz szakaszon és pörgettük rendesen mikor egy kanyar után a rend éber őrei integettek, no nem azért mert szépek voltunk!. Rendesebbek közül valók voltak és nem tettek említést a hangoskodásunkról sem.

Komment

Ti is szerettek „néha” az öregedő vasakkal meglepetést okozni, épp úgy mint én is.
              Igaz ami igaz, az emberből időnként előtör a virtus. A dongó+ motorommal mindig tartom a 25-30as tempót. De előfordult már, hogy egy emberkedős simsonos megelőzött. De pont úgy, amire reagálni KELLETT. Kb. úgy voltam, mint az Én és én meg az Irén filmben a főszereplő.... Csavarintottam egyet, ő meg pillantgatott a tükrébe másodpercenként, hogy már visít a simson, de az a nyavalyás "bicikli" nem szakad le, sőt... Aztán megkegyelmeztem a gépemnek, visszaálltam az utazóra

Komment

Hát ez érdekes ... mindenkivel a fiatal , tapasztalatlan "simsonosok" kezdenek emberkedni ??? Egyébként szinte pontosan így jártam én is , egy ifjú versenyző fogott hozzá előzni , mert én kb 60 km/h -val ballagtam , és a "szimó" kettővel többre volt képes ... (természetesen teligázon ...) , így megérett benne a jó gondolat - megelőz ! Ezt még zokon sem vettem volna , sőt , ha tud , hát menjen (bár csak kettővel volt képes többre ...) , az sem zökkentett ki különösen , hogy az előzés befejeztével úgy húzott be elém , hogy meglepődtem mit is csinál . De amikor az enduró kipufogó teleköpködte a motort , és az arcom fekete cuccossal ( teljesen megszeplősödtem , mintha valaki belesz@rt volna a ventillátorba !) , - a motoros kabát világos részeiről ne is beszéljünk - , nem bírtam tovább ,előjött a vírtus : vissza háromba , nagy gáz (fontos a hozzátartozó hangjelenség is ! ) , amit csak akkor vettem el amikor a tükörben némi füst kiséretében kezdett kisebbé válni a sziluettje. Valószínű , a fiatal versenyzők nem ismerik még (és nem ismerik el !) az öreg gépek tudását , csak az első meglepődés után jön meg a tapasztalat is . (nem mintha hasonló korú gyerekekként , nem esett volna át valamelyikünk ilyen eseten ...)

Komment

Szervusztok!

Ugyan fiúk,-adjatok bőségesen sikerélményt a fiatalságnak és a Simsonoknak,-hagyjátok őket győzni!Itt Orosházán is van egy fiatal Simsonos csapat,-meg szoktam állni,ha látom őket parkolni valahol és megdicsérem a gépeiket,mert nagyon szépen rendben vannak.Látom,hogy jól esik nekik és örülnek,a jó szónak.

Az a fontos,hogy mindenki épségben hazaérjen a családjához és ezért,ha kekeckedik egy ifjú titán,-inkább lassítsatok,nehogy valami baj legyen!

Üdvözlettel:Che

(nem tudom mi lett a gépemmel,megtáltosodott,vagy öngyógyító,de most nagyon szeretem,-csak meg ne ártson neki a dicséret,gyorsabb lett mint valaha)

Komment

Sok az igazság abban amit írsz !!!!

Komment

adjatok bőségesen sikerélményt a fiatalságnak és a Simsonoknak
                      Nincs az az Isten...a fiatalságnak talán, de eredendő gyűlölettel nézek a simsonokra...Verhovinám volt -.-
                      Azt hiszem, ez mindent megmagyaráz.
                      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Én is verhovina -val kezdtem , de nincsenek ilyen jellegű ellenérzéseim . Csak kur.ára írígy voltam akárhányszor egy simson -ost megláttam .
                        Bár már azt is pozitívumnak fogom fel , hogy ezek a gyerekek a pénzüket inkább benzinre költik , minthogy másra !!!!

Komment

Egy kicsit inkább irigység volt az mint gyűlölet. Az pedig tényleg jó,hogy azokat az öregedő vasakat tartják rendbe oly szinten mi tényleg még a szemnek is tetszik és valamikor ők is a nyomdokunkba lépnek. Jobb mintha a drogra költenék vagy a számítógépes játékkal töltenék az idejüket ivás közben és közben káromkodnának mert mostanság az a divat meg a köpködés az utcán.

Komment

vagy a számítógépes játékkal töltenék az idejüket
                            Na én erre nagyon tudok haragudni. Ez az a dolog, ami baromira időrabló, be tudja "szippantani" a gyereket, és még csak haszna sem nagyon származik belőle. Ül, növeszti a zsírizmot, néz a fény felé, csak az ujja mozog, csorog a nyála...
                            Ahelyett hogy menne s taknyolna nagyokat a motorral, ámde egyre kevesebbszer, egyre több szerelési, "mi hogyan működik" tapasztalattal.

Komment

És ha az ilyen ifjoncnak esetleg megpróbálnád megmutatni az illesztés , és illesztés közötti különbséget kézzel fogható távolságból , jön a válasz : - ÓÓÓÓ , majd megnézem a neten , vagy majd megmutatod ha ezt lejátszottam ...
                              Csoda -e, hogy mindegyik "gyógyegér" akar lenni ??????? Problémamegoldó készségükről meg csak annyit , hogy ha valami az "ENTER" gomb lenyomásával nem hozható helyre , akkor kompletten ki kell cserélni (!) ... (mivel jelenlegi társadalmunk is ezt sulykolja beléjük, vagyis nem biztos hogy csak ők a hibásak !)

Komment

sepy
                                Azért valljátok be Ti is szerettek „néha” az öregedő vasakkal meglepetést okozni, épp úgy mint én is.
                                A 80-as évek közepe táján a Pannóniám nyergében ülök a lámpánál, mikor mellém sorol egy simsonos kölyök (én hozzá képest öreg voltam a huszonvalahány évemmel), méregeti a motoromat, húzkodja neki a gázt, izgatottan vár az indulásra, hogy lehagyja azt a csotrogányt

... Zöld, elegánsan indulok, talán egy kicsit jobban pörgetem, mint máskor, 1-2-3-4-5, és néhány másodperc múlva már eltűnt a visszapillantóban is...Ja, azt nem írtam még, hogy a P20-asom volt...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X