A hőmérsékletről annyit: lányomnak mindíg intőként szól, hideg motort nem forgatunk ész nélkül! A kenésről pedig a szivattyús olajzás előnye, hogy ha alapjáraton pöfög a gép akkor 1: 200-ast állít elő de egy igazi nagy gázadásnál/pl. hegymenet / vagy drasztikus gázadás esetén 1:20-ast állít elő. Míg keverék kenésnél alapjáraton is épp olyan olajos a keverék csak a benzin mennyiségével változik. Városi közlekedésnél csöpög a kipufogóból az elégetlen olaj. Természetesen én is szeretném ha vízhűtés gondoskodna a normális üzemi hőfokról és egyben csendesebb is lenne a gép. Ennek a megoldására szeretnék érdemleges jelentkezőt találni. Hisz ilyen nyári melegekben mint amiben volt részünk a túlmelegedés növeli a kopást is!, azok az emlegetett rizsrakéták pedig általában vízhűtésesek és a Nikosilos bevonat sem ritka.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Kétütemű motorolajok
Collapse
X
-
lányomnak mindíg intőként szól, hideg motort nem forgatunk ész nélkül
HIDEG MOTORT NEM ÖLÜNK!!!
És legközelebb kinek szóltak be?Nekem,mert élvezkedtem a goldoni kistraktorral.Szerintem nem hitték el,hogy azért,mert figyeltem,észre veszik e........"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
-
HIDEG MOTORT NEM ÖLÜNK!!
- - - Updated - - -
A témához: fogy itthon a 2t olajam... szemezgetek azzal a banán illatúval.. asszem full sint...az lesz a következő. Majd beszámolok..
- - - Updated - - -
.én sem hinném el
- 5 likes
Komment
-
Azért valljátok be Ti is szerettek " néha " az öregedő vasakkal meglepetést okozni, épp úgy mint én is. Példa rá mikor a fiatalok le akarják lépni a Sport Cz-m akár a Lányom is az Apriliájával próbálta a nyáron is vagy Szimós srácok kik nem ismerik a tipust esetlegesen. Olykor én is bele-bele megyek a hülyeségbe. Kesziből is húzunk haza még a száraz szakaszon és pörgettük rendesen mikor egy kanyar után a rend éber őrei integettek, no nem azért mert szépek voltunk!. Rendesebbek közül valók voltak és nem tettek említést a hangoskodásunkról sem.
- 5 likes
Komment
-
Ti is szerettek „néha” az öregedő vasakkal meglepetést okozni, épp úgy mint én is.
- 4 likes
Komment
-
Hát ez érdekes ... mindenkivel a fiatal , tapasztalatlan "simsonosok" kezdenek emberkedni ??? Egyébként szinte pontosan így jártam én is , egy ifjú versenyző fogott hozzá előzni , mert én kb 60 km/h -val ballagtam , és a "szimó" kettővel többre volt képes ... (természetesen teligázon ...) , így megérett benne a jó gondolat - megelőz ! Ezt még zokon sem vettem volna , sőt , ha tud , hát menjen (bár csak kettővel volt képes többre ...) , az sem zökkentett ki különösen , hogy az előzés befejeztével úgy húzott be elém , hogy meglepődtem mit is csinál . De amikor az enduró kipufogó teleköpködte a motort , és az arcom fekete cuccossal ( teljesen megszeplősödtem , mintha valaki belesz@rt volna a ventillátorba !) , - a motoros kabát világos részeiről ne is beszéljünk - , nem bírtam tovább ,előjött a vírtus : vissza háromba , nagy gáz (fontos a hozzátartozó hangjelenség is ! ) , amit csak akkor vettem el amikor a tükörben némi füst kiséretében kezdett kisebbé válni a sziluettje. Valószínű , a fiatal versenyzők nem ismerik még (és nem ismerik el !) az öreg gépek tudását , csak az első meglepődés után jön meg a tapasztalat is . (nem mintha hasonló korú gyerekekként , nem esett volna át valamelyikünk ilyen eseten ...)
- 4 likes
Komment
-
Szervusztok!
Ugyan fiúk,-adjatok bőségesen sikerélményt a fiatalságnak és a Simsonoknak,-hagyjátok őket győzni!Itt Orosházán is van egy fiatal Simsonos csapat,-meg szoktam állni,ha látom őket parkolni valahol és megdicsérem a gépeiket,mert nagyon szépen rendben vannak.Látom,hogy jól esik nekik és örülnek,a jó szónak.
Az a fontos,hogy mindenki épségben hazaérjen a családjához és ezért,ha kekeckedik egy ifjú titán,-inkább lassítsatok,nehogy valami baj legyen!
Üdvözlettel:Che
(nem tudom mi lett a gépemmel,megtáltosodott,vagy öngyógyító,de most nagyon szeretem,-csak meg ne ártson neki a dicséret,gyorsabb lett mint valaha)
- 5 likes
Komment
-
adjatok bőségesen sikerélményt a fiatalságnak és a Simsonoknak
Azt hiszem, ez mindent megmagyaráz."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 4 likes
Komment
-
Egy kicsit inkább irigység volt az mint gyűlölet. Az pedig tényleg jó,hogy azokat az öregedő vasakat tartják rendbe oly szinten mi tényleg még a szemnek is tetszik és valamikor ők is a nyomdokunkba lépnek. Jobb mintha a drogra költenék vagy a számítógépes játékkal töltenék az idejüket ivás közben és közben káromkodnának mert mostanság az a divat meg a köpködés az utcán.
- 5 likes
Komment
-
vagy a számítógépes játékkal töltenék az idejüket
Ahelyett hogy menne s taknyolna nagyokat a motorral, ámde egyre kevesebbszer, egyre több szerelési, "mi hogyan működik" tapasztalattal.
- 4 likes
Komment
-
És ha az ilyen ifjoncnak esetleg megpróbálnád megmutatni az illesztés , és illesztés közötti különbséget kézzel fogható távolságból , jön a válasz : - ÓÓÓÓ , majd megnézem a neten , vagy majd megmutatod ha ezt lejátszottam ...
Csoda -e, hogy mindegyik "gyógyegér" akar lenni ??????? Problémamegoldó készségükről meg csak annyit , hogy ha valami az "ENTER" gomb lenyomásával nem hozható helyre , akkor kompletten ki kell cserélni (!) ... (mivel jelenlegi társadalmunk is ezt sulykolja beléjük, vagyis nem biztos hogy csak ők a hibásak !)
- 5 likes
Komment
-
sepy
Azért valljátok be Ti is szerettek „néha” az öregedő vasakkal meglepetést okozni, épp úgy mint én is.
... Zöld, elegánsan indulok, talán egy kicsit jobban pörgetem, mint máskor, 1-2-3-4-5, és néhány másodperc múlva már eltűnt a visszapillantóban is...Ja, azt nem írtam még, hogy a P20-asom volt...
- 6 likes
Komment
Komment