Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Átiratási bonyodalmak, kérdés! :)

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Legálisan lehet elintézni tehát na nagyon erölködik az ember akkor okmányirodában is el lehet intézni. de ha van valakinek ilyen gondja akkor szóljon mert felhívom az embert és megbeszéljük. szerintem másnak is segít.

    Komment


      Nekem egy kicsit zavaros amit írsz !
      át lehet íratni műszaki nélkül mégpedig úgy hogy abban a pillanatban ki is vonatod a forgalomból (+2300ft)
      Ezt eddig is tudtam, de kizárólag forgalomba lévő ( nyilvántartott ) rendszámos motornál.
      abban a pillanatban ki is vonatod a forgalomból (+2300ft)
      hogyan vonatsz ki egy olyan járművet a forgalomból, ami nincs forgalomba, de még nyilvántartásban sem
      kapsz rá új rendszámot érvényesítő matrica nélkül, kapsz forgalmi meg törzskönyvet
      Mit írnak a forgalmiba, műszaki adatlap hiányában ? Hogy törzskönyvet kapsz még eltudom képzelni, de a rendszámot meg a forgalmit elég nehéz.
      Természetesen nem a szavaidban kételkedem, csak vagyunk itt néhányan akik megmozgattak minden követ, de ennyire szabadon senkinek az ismerőse nem értelmezte még a jogszabályokat.
      joker kedvelte ezt.

      Komment


        mir-mur,

        ...most mit kötekedsz ---hamargyorsan vinni, intéztetni néhány régen fekvő ,nyögvenyelős dolgot . Nem,- inkább vitatkozni ...
        Titus, wsievers és mir-mur kedvelte ezt.

        Komment


          ...most mit kötekedsz
          Jó-jó ! Csak nehéz beismerni magamnak, hogy mások haverjai nagyobb haverok, mint azok a haverok, akiket én nagy haveroknak gondoltam.
          sepy, sinter és 4 további látogató kedvelte ezt.

          Komment


            Azt mondta a haver mert én is kérdeztem hogy ezt most hogy? és mondta hogy a program kérdezte hogy mi alapján viszi fel az adatokat. beállitotta hogy a régi szürkeforgalmi alapján. ugyhogy az alapján lett kitöltve. Eredetiség vizsgálatot is ö csinálta. az ugy oldotta meg hogy a kekkhtöl lekérdte a régi kartonos cuccot. az alapján meg a szürke forgalmi alapján feltöltötte a rendszerbe igy már nyilvántartásban van a régi rendszám szerint. és most lesz az új nyilvántartás szerint is amint lesz pénzem kifizetni a forgalmi törzskönyvet rendszámot (kicsit leégtem most túlsok kiadás volt egyéb dolgokkal) (amugy meg kérdeztem egy másik eredetvizsgás embert is. azt mondták hogy ök szürkeforgalmival nem tudnak eredetvizsgát csinálni csak ha valami papirt kikérek az okmányirodától. ) bocs hogy nem tudok helyesen írni csak *ar a billentyüzet javítgatni meg lusta vagyok.


            mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Nekem egy kicsit zavaros amit írsz !
            Ezt eddig is tudtam, de kizárólag forgalomba lévő ( nyilvántartott ) rendszámos motornál.
            hogyan vonatsz ki egy olyan járművet a forgalomból, ami nincs forgalomba, de még nyilvántartásban sem
            Mit írnak a forgalmiba, műszaki adatlap hiányában ? Hogy törzskönyvet kapsz még eltudom képzelni, de a rendszámot meg a forgalmit elég nehéz.
            Természetesen nem a szavaidban kételkedem, csak vagyunk itt néhányan akik megmozgattak minden követ, de ennyire szabadon senkinek az ismerőse nem értelmezte még a jogszabályokat.

            Komment


              Kérdezzetek nyugottan, megpróbálok majd értelmesebben válaszolni. Egyelöre az eredetiség vizsga van meg illetve a motor benne van már a nyilvántartásban. forgalmi törzskönyv még nincs a kezemben. de ha már a nyilvántartásba be tuszkolta valahogy illetve az eredetvizsga is meg van (amihez ugye kellenek ugyan azok az adatok ami az uj forgalmihoz) akkor már nem lehet nagy baj.
              Utoljára szerkesztve a következő által: zoltannovak; 2014 márc. 26, 18:59.

              Komment


                Kedves Zoltán! Én nem kételkedek csak,hogy az eredetiség vizsgálatot az okmány irodában nem csinálták meg az biztos. A rendszerbe regisztrálva lett azt elhiszem. Szürke forgalmi után vizsga nélkül kétes a forgalmi és a törzskönyv. Bár legyen szerencséd és Te legyél a kivételes szerencsés ember!

                Komment


                  nem az okmányirodában csinálták az eredet vizsgát, hanem az okmányirodás ismerősöm akinek van autoszerelőmühelye és van engedélye eredet vizsgálatra is. körbe fotozta a motort vázszámot motorszámot. és kiállitotta a papírt. Ha kezemben a forgalmi törzskönyv rendszám trió csinálok nektek fotót várhatóan 15 nap mulva ugyanis akkor jön a fizetés. Ő meg volt győzödve róla hogy ez így okés.
                  sepy, dongos78 és 3 további látogató kedvelte ezt.

                  Komment


                    Ma ráfáztam.
                    Vettem egy 850-es FIATot, amire megkötöttem a biztosítást, csináltattam eredetvizsgát, és jogkövető állampolgárként beballagtam az okmányirodába.
                    Kellemes kinézetű ügyintéző megvizsgálta okmányaimat, és kijelentette az Ő nyilvántartásukban nem szerepel a jármű mivel a forgalmi szerint az utolsó ügylet vele kapcsolatban 1990-ben történt. Rákérdezett a központi adattárban hogy mi lesz a kartonjában, ha kikéri, de abban szinte semmi.
                    Ezért nekem el kellene vinnem műszakira, ami szinte esélytelen 30-ig, amikor is lejár a 15 nap, mert csak akkor kapom meg a műszaki adatlapot ami alapján Ő ki tudná róni a köztartozásaimat, és utána át tudná írni a járgányt.
                    Hosszas konzultációk során arra az eredményre jutottunk, hogy 30-án visszamegyek ami 29. lesz mert csak akkorra volt időpont, így a magatartásomból kitűnik a jogkövetés, és akkor belátjuk hogy az ügyletnek hiányosságai vannak és akkor kapok 30 nap halasztást, ami alatt leműszakiztatom a járgányt., és akkor megtörténhet az átírás.
                    Hozzáteszem a menyecskék előtt le a kalappal, bár fel kellett tennem a kérdést Nekik, hogy megértsék minek nekem olyan autó amit nem használok, hogy van-e olyan cipőjük amit nem használnak.
                    Na Bravo.
                    Titus, heeegany és 3 további látogató kedvelte ezt.

                    Komment


                      A Klasszikus Olasz Autók Egyesületének fóruma ”¢ Fórum kezdőlap megtekintése itt olvasgathatsz .

                      Klasszikus Olasz Autók Egyesülete meg itt is . Kár , hogy nem lehet több lájkotnyomni eccerre

                      Komment


                        az utolsó ügylet vele kapcsolatban 1990-ben történt.
                        Akkor pedig annak zöld forgalmija, és új rendszáma van vélhetően. Ha pedig az van, akkor műszaki nélkül is átírják, csak szélbejegyzéssel. Az új forgalmit, ami a neveden van nyomtatottan, a vizsga után adják ki. Megjegyzem, én a Suzukimmal azóta is szélbejegyzéssel járok. Illetve nem járok, illetve most már járhatnék, mert már működik. Csak nincs műszakija. Majd tavasszal !
                        sepy kedvelte ezt.

                        Komment


                          mivel a forgalmi szerint az utolsó ügylet vele kapcsolatban 1990-ben történt
                          Itt pont ez az érdekes.

                          Nálam van ilyen motor, pontosabban csak ilyen motorkerékpárjaim voltak: 25-30 éve nem voltak használva, megvettem, írtunk adásvételt, aztán 1-1,5 év után elvittem eredetvizsgára, műszakira, kötöttem biztosítást és vissza lett helyezve a forgalomba. Az okmányirodából elérhető elektronikus nyilvántartásban ugyanúgy nem szerepeltek, a legtöbbször csak ákom-bákom szerződés, hagyatéki határozat vagy KEKKH-s adatlap volt nálam.

                          A kérdés: ha nem szerepel a rendszerükben, akkor ők miként tekintenek rá? Mint végleg kivont?

                          Mert ha akként, akkor opció, hogy az eredetvizsgát elbukod (hagyod lejárni az érvényességét), aztán majd mész amikor műszakira alkalmas állapotban lesz. Az okmányirodás kisasszonynak pedig jelzed, hogy itt sem voltál, ők nem is láttak, hiszen az autód nincs is forgalomban.
                          Persze a biztosításnál nem tudom mit lehet tenni, mert ha nincs papír a kivonásról, akkor ott a szerződés megszüntetését nem lehet könnyen elérni - ha egyszer bekerültél nehezen szabadulsz. Bár olcsóbb csak a biztosítást fizetni, mint most hamar-gyorsan kapkodni a dolgok után, hogy megugorja a műszakin támasztott követelmények szintjét.
                          Titus kedvelte ezt.
                          There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

                          Komment


                            A BMW-nél pont ez volt a helyzet, de ott a műszaki nem volt gond.
                            Akkor vagy kétszer visszamentem a palihoz aki hasraütéssel felvitte a műszaki adatlapra az adatokat és volt két hihetetlen fontos adat, azelső forgalomba helyezés dátuma, és az első Magyarországi forgalomba helyezés dátuma ami nem egyezett és azt ki kellett javíttatni a járműadatlapon.
                            Az hogy a teljesítményt ami alapján az adót fizetetem úgy hasaltuk meg az nem számított vagy eltaláltuk??!!
                            Utoljára szerkesztve a következő által: emu; 2015 okt. 22, 12:41.

                            Komment


                              Pontosan ezt a helyzetet nem ismerem, de hasonló volt nekem idén (Ez már új forgalmis, de lejárt műszakis volt). Addig nem írják át a Pancsit, amíg nem műszakiztatom, de erre van 15 napom stb. Essek be a két szék közé.
                              De kössek azonnal rá biztosítást, mert addig szóba se állnak velem.

                              Nekem egy privát műszaki állomás oldotta meg (tegyük hozzá teljesen tisztán és hivatalosan!), adtam nekik 2500 forintot az ügyintézésért és ugyanannál a hivatalnál áttolták csont nélkül. A végeredmény az lett, hogy adtak egy határozatot, miszerint az enyém, de forgalomból fél évre ideiglenesen kivonva mert nincs műszaki (2400 forintért), a régi forgalmiba pedig kézzel beírták, hogy az új tulaj én vagyok, de nincs műszaki rajta. Innentől fél évenként ezt megjátszhattam volna. Ahogy vittem egy műszaki vizsgát, rögtön kiállították az új forgalmit a nevemre. Biztosítást pedig akkor kötöttem, amikor műszakiztattam. Tehát a csepűrágók szerint ezek megakasztják az ügymenetet, de igazából az ő józan eszükön múlik, mert a kutya se nézi.
                              A hivatalnoknak csak papíron van olyan pont, ami megakadályozná, hogy műszaki nélkül átírja a nevedre, a biztosítósnál pedig van olyan pont, hogy új belépő jármű.
                              Nálam a műszakin is felvitték új járműként az új rendszerbe, mert olyan régen volt rajta műszaki, hogy ebben még nem szerepelt. Ezzel az előzmények mintha nem is lettek volna.
                              Ergo értelmes embereket kell keresni, akik nem csak a hibát látják és a jogkövető magatartást elfelejteni. Mert azzal csak belekavarodsz a zavarosba.

                              Komment

                              Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X