Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Átírási hókusz-pókusz

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Hello!

Közöttünk van valaki, aki kért már haladékot az okmányirodától az átírás "elhalasztására"? Az említett motor 92-ben végleg kivonásra került, szürke forgalmija és 3-betű 3-számos rendszáma van (szürke forgalmiba bejegyezve), így a nyilvántartásba is benne kell legyen. Ezért kérdezem, hogy lehetne haladékot kérni, ha egyáltalán LEHET.

Komment

dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      végleg kivonásra került
      Én úgy gondolom, hogy nem kell szaladnod. Az hogy nyilvántartásba van, nem azonos azzal hogy forgalomba van. Lényeges a két szó !Azokat kell átírni, amik forgalomba vannak helyezve. Ez viszont ki van vonva. Így csak egy tárgy. Nem jármű. Szerintem. De inkább járj utána.

Komment

Mir-mur! Nagyon reménykedem benne, hogy valami módot lehet rá találni, de jövő héten utánakérdezek az okmányba, hogy mit lehetne tenni.
        Jut eszembe, mivel első tulajdonosos a jármű, így törzskönyve sincs, ezt is bele kell írni az adásvételibe a megjegyzés rovatba? Vagy az első tulajdonos miatt nem szükséges? A 3 betű 3 szám rendszám miatt nagy gubancra nem számítok, mert '92-ben már nyilvántartásba volt tutira, s úgy vonták ki.
        Utoljára szerkesztve a következő által: dott; 2013 márc. 23, 10:02.

Komment

Jut eszembe, mivel első tulajdonosos a jármű, így törzskönyve sincs, ezt is bele kell írni az adásvételibe a megjegyzés rovatba? Vagy az első tulajdonos miatt nem szükséges?
          Természetesen bele kell írni. A jelenleg érvényben lévő szerződéseken külön rubrika is van a törzskönyv számára. Jelöld, hogy törzskönyvvel nem rendelkezik.

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Én úgy gondolom, hogy nem kell szaladnod. Az hogy nyilvántartásba van, nem azonos azzal hogy forgalomba van. Lényeges a két szó !Azokat kell átírni, amik forgalomba vannak helyezve. Ez viszont ki van vonva. Így csak egy tárgy. Nem jármű. Szerintem. De inkább járj utána.
          Valóban ez lenne a normális eljárás, de az én tapasztalatom nem egészen ezt mutatja. Hogy árnyaljam a képet, belinkelem a saját tapasztalataimat: http://veteran.forum.hu/gepjarmu-tul....html#post5116

Közöttünk van valaki, aki kért már haladékot az okmányirodától az átírás „elhalasztására”?
          Kértem, meg is kaptam! 7. A tulajdonosváltozás bejegyzése 2. - záró bejegyzés :-) - Blogok - Veterán fórum

Komment

Köszi Soveny! Igazából végigolvastam, nálam ott van egy "nagy hiba" hogy a 3 betű 3 számú rendszám és 1992 miatt valószínűleg már benne van az elektronikus nyilvántartásba. De holnap felhívom az okmányt, s megkérdezem hogy lehet e haladékot kérni, hogy összekapjam a forgalomba helyezéshez szükséges pénzt. (még jó hogy egy ilyen motort ÁT akarok íratni a nevemre!)

Komment

Igazából végigolvastam, nálam ott van egy „nagy hiba” hogy a 3 betű 3 számú rendszám és 1992 miatt valószínűleg már benne van az elektronikus nyilvántartásba. De holnap felhívom az okmányt, s megkérdezem hogy lehet e haladékot kérni, hogy összekapjam a forgalomba helyezéshez szükséges pénzt.
              Haladékot - megfelelő indok esetén - szerintem mindenképp fognak adni, ettől nem kell aggódnod! A lényeg, hogy 15 napon belül elkezdd intézni a motor ügyét. Ez pedig jelentheti a haladékkérést is.
              dott kedvelte ezt.

Komment

Soveny! Így fogok tenni, megpróbálom a haladékot! De először legyen minden rendbe, a motorral, adásvételivel, tulajjal, utána már "aggódhatok" ezek miatt.
                Majd megírom hogy állok.

Komment

így a nyilvántartásba is benne kell legyen
                  Egyáltalán nem biztos,a múlt héten indítottam el egy ilyen motor lekérdezését az okmányirodában,és én is azt hittem hogy lesz róla információ az elektronikus nyilvántartásban.

Komment

Utána jártam a papíroknak, ebből póthagyatéki eljárás lesz, mert már csak a fia él a bácsinak, de vele megbeszéltem, hogy segít nekem az eljárásban, így mivel megvan a szürke forgalmi s 1954-es + egybe van eléggé, elhozom.
                    soveny kedvelte ezt.

Komment

Utána néztem a papíroknak, lehet hagyni fogom a dolgokat, mert a póthagyatékinál volnának rázós rokoni viszonyok. Ilyen az élet!

Komment

póthagyatékinál volnának rázós rokoni viszonyok
                        Mérlegeljél ! Ha értékes járgány, akkor megér egy próbát.
                        soveny kedvelte ezt.

Komment

Kicsit módosult a történet, az eladó akitől én vásárolnám azt mondta, hogy
                          elintézi s a nevére íratja a motort, aztán majd akkor beszélünk.
                          Így ha mód van rá kimaradok belőle s már átíratható motorral találkozok. (remélhetőleg).
                          Utoljára szerkesztve a következő által: dott; 2013 márc. 26, 11:38.
                          soveny kedvelte ezt.

Komment

Pár napja érdeklődtem egy szép Csepel felől, ami papírok nélkül volt hirdetve. Megkérdeztem a hirdetőt papírokkal mennyi? Azt mondta 3 hónap és 150-200 e Ft. Hát ennyi!

Komment

mucsom eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Pár napja érdeklődtem egy szép Csepel felől, ami papírok nélkül volt hirdetve. Megkérdeztem a hirdetőt papírokkal mennyi? Azt mondta 3 hónap és 150-200 e Ft. Hát ennyi!
                              Hát, ha valóban szép Csepel volt, és nem csak egy kamu forgalmit vesz hozzá, szerintem megéri! :-)

Komment

Mucsom! Ahogy a többiek is írják, csak tisztán érdemes nekikezdeni, senki se szeretne bíróságra járni más hülyesége miatt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X