mir-mur eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Okmányait vesztett jármű forgalomba helyezése összeépítési engedéllyel
Collapse
X
-
baxy1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMegkérdezhetem a lámpafej milyen gyártmány?
Komment
-
Ha összegezzük a papirozas koltsegeit, akkor ezek az összegek már kellően kis részét teszik ki egy felújításnak. Főleg egy OT-ra készítésnél.
Ahhoz képest nem tűnik horrornak. Egy normál átírás, legyen az KEKKH-s papirokbol, vagy szürke forgalmiból is egy 250ccm-es gépnél hozzávetőlegesen 50000Ft mindennel együtt. (biztositas, esetleges ugyintézés, stb)
Komment
-
baxy1 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseMegkérdezhetem a lámpafej milyen gyártmány?
Komment
-
Hello!
Ma találkoztam egy veterános kollégával. Most helyezte forgalomba a motorját, neki voltak papírjai, nem ezért fontos a történet.
Hanem azért, mert OT vizsgán találkozott egy sráccal aki egy IZS-motor vitt, vele és a vizsgabizottsággal kezdett beszélgetni az összeépítésről. (A sráccal megbeszélte, hogy felhívja, mire jutott a motorral.)
Összegezve ezeket a válaszokat kapta.
Izs-es kolléga két adásvételivel odavonult az OT-ra. (Egy a blokk, egy pedig a váz.) (NEM! NEM kellett lekérdezni a KEKKH-nél hogy kinek a nevén van!)
Megkapta az OT vizsgát.
OT vizsga után elment összeépítési engedélyt kérni. (Megkapta.)
Azt is mondták, hogy azért kell az OT vizsga, mert ez bizonyít(aná) hogy a motor gyári állapotú. Miért fontos ez? - Azért mert így nem kell egy mérnökkel újraterveztetni a motort.
Ezek után összeépítési procedúra, hivatalos engedély arról, hogy ki/hogy/mint rakta össze a motort. (Természetesen erre megfelelő jogosultságú emberre gondolok, igazolással.)
Utána ezeket mind MEGKAPTA, KPM vizsga, s rendszáma lett a motornak.
A történet kb 2 hete történt meg, létező!
Amiket leírtam, ez a veterános kolléga mesélte el ma nekem.Utoljára szerkesztve a következő által: dott; 2013 dec. 03, 19:05.beothy58, Lemezjáték és 7 további látogató kedvelte ezt.
- 9 likes
Komment
-
dott eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAzért mert így nem kell egy mérnökkel újraterveztetni a motort.CZsolti kedvelte ezt."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 1 like
Komment
-
Üdv!Lenne néhány kérdésem az összeépítési engedéllyel,és az Izs-es történettel kapcsolatban.Az Izs okmányok nélküli komplett motor volt,vagy a motor és váz két külön helyről való volt?Ha komplett motorkerékpár,akkor a két adásvételit bármilyen létező,élő személy nevére írták(írható)?Okmányait vesztett személygépkocsinál is megoldható-e az összeépítési engedély+veteránosítás?Köszönettel:H.Gábor
Komment
-
Üdv!Lenne néhány kérdésem az összeépítési engedéllyel,és az Izs-es történettel kapcsolatban.Az Izs okmányok nélküli komplett motor volt,vagy a motor és váz két külön helyről való volt?Ha komplett motorkerékpár,akkor a két adásvételit bármilyen létező,élő személy nevére írták(írható)?Okmányait vesztett személygépkocsinál is megoldható-e az összeépítési engedély+veteránosítás?Köszönettel:H.Gábor
Komment
-
bármilyen létező,élő személy nevére írták (írható)?
Az összeépités pedig Pl:MZ eleje,pannonia váz,jawa motor,viszont meg kell felelnie a MAI szabványoknak!!!!!"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
Tévedés! Típusazonos alkatrészekre is érvényes az összeépítés. De ez nem olyan egyszerű. Semmit nem csinálhatsz magad, csak abban az esetben, ha ez a szakmád.(hegesztés, szerelés, tervdokumentáció készítés)
A mai szabványnak nem kell megfelelni. Annak kell megfelelni, ami a tervdokumentációban szerepel.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 ápr. 25, 18:41."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
- 3 likes
Komment
-
Üdv Mateapu!Kicsit Te is el vagy tájolva,mert nem értetted a kérdésem.Úgy tudom ha a járműnek nincs meg a forgalmija,akkor kell a vázról és a motorblokkról két külön személytől való adás-vételi szerződés,és így kaphat újra forgalmit,rendszámot,és forgalomba helyezhető. Azzal tisztában vagyok,hogy az adás vételiket a nevemre kell írni a vevői részről de eladói részről kérdeztem,hogy bárki lehet(élő,létező személy)?Mivel anno sok veterános követte el azt a hibát ,hogy kamu adás vételiket irkáltak és persze megbuktak vele,azóta komolyabban utána néznek,hogy előtte ki volt a tulaja a járműnek.A hozzászólásomban pedig okmányait vesztett járműről beszéltem,nem valami öszvér motor összeépítéséről.
Aki tudna a kérdéseimre pontos választ adni az ne tartsa magában.Okmányait vesztett személygépkocsinál is megoldható-e az összeépítési engedély+veteránosítás?Köszönettel:H.Gábor
Komment
-
Kedves willy0722!
Az okmányait vesztett járművekről,az összeépítésekről és a "kamukról" már nagyon sok írás van a fórumon.Nem lenne jó fölöslegesen belemerülni ebbe a témába,ezért javasolnám neked,hogy szánj rá időt és olvasd át a fórum vonatkozó írásait!Nem állítom,hogy az írások után meg fogsz "világosodni",de annyit biztosan tudni fogsz,hogy mit lehet és mit nem.
Tavaly szeptember végén zártuk le a fórum aláírásgyűjtő akcióját,melynek során 6 000 körüli aláírást gyűjtöttünk,az okmányait vesztett járművek egyszerűsített forgalomba helyezéséért.A petíciónkat továbbítottuk a döntéshozók felé,melynek elbírálására még várunk.
Üdvözlettel:Che
- 2 likes
Komment
-
Szervusz ApaE!
Nagyon örülök neked,hogy ennyi kihagyás után ismét köztünk vagy,bár én csak a magam nevében nyilatkozhatok,de úgy gondolom a közösség is szeretné,ha velünk is maradnál!A távolléted alatt többünkben felmerült a kérdés,hol lehetsz és csak remélni mertük,hogy jól vagy és nem történt veled semmi rossz.
A három év alatt,amióta működik a fórum,különbözőségünk ellenére "összekovácsolódtunk" és,ha egy aktív tag hosszabb ideig nem jelentkezik,előbb-utóbb felveti valaki,-hova tűnt Demon Hill (lehet rosszul írtam)?Most örömmel írom,hogy Demon Hill előkerült.
Üdvözlettel:Che
- 3 likes
Komment
-
Okmányait vesztett személygépkocsinál is megoldható-e az összeépítési engedély+veteránosítás?
Jah, és üdv ismét itt ApaE!Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 ápr. 26, 11:04."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
- 2 likes
Komment
Komment