Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Okmányait vesztett jármű forgalomba helyezése összeépítési engedéllyel

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    #76
    az mondjuk véletlenül előfordulhat hogy a számok egyeznek
    Én értem, de a hivatal is értené?
    Lac- kedvelte ezt.
    Everything is better when you decide you don't care.

    Komment


      #77
      mi is a kérdésed?
      A kérdéseimet leírtam egyértelműen, "-" van a kérdések elejénél.

      Tényleg, de tényleg minden ki lett itt tárgyalva
      Sokszor átolvastam már ezt a témát is, sok másik témát is, nagyjából azt tapasztalom, hogy mindenki, aki csinált ilyet felületesen leírja, hogy mi is történt, vagy kerülgeti jobbról balra az egész témát. Nekem konkrét kérdéseim vannak, némelyik speciális szituációkra vonatkozik, mivel nem szeretnék egy ilyenbe belevágni úgy, hogy már az első kaput becsapják az orrom előtt. Szeretem a lehető legtöbb hibalehetőséget kiaknázni mielőtt valamibe belekezdek.
      De az egyik kérdésemre választ is adtál:
      Összeépíteni meglévő motort nem kell és nem is lehet.
      Ezt már tudom, holott azt, hogy nem kell, nem mondanám, mivel például az én fogalmaimban az is összeépítésnek számít, ha egy darabokban lévő motort összerak valaki, mivel összeépíti ugye a szó klasszikus értelmében... A baj az, hogy itt nem számít, hogy én mit gondolok, az számít hogy a kedves jogszabályt gyakorló hatóság mit gondol, amit magamtól nem tudok kitalálni, mert rettentően kacifántosan van megfogalmazva minden amit leírnak, ezért kérném ebben jártasabb emberek segítségét.
      A többi már csak a hivatal útvesztőiben való bukdácsolás
      Pont ennek a mértékét szeretném csökkenteni, amit csak úgy tudok elérni, ha a lehető legtöbb lehetőséget megvizsgálom, ha már bukdácsolok az útvesztőkben (mert biztosan fogok) akkor nagyjából jó lenne tudni melyik irányba.

      Például a legalapvetőbb kérdés:
      -Ki készít ilyen igényelt műszaki dokumentációt, úgy, hogy az meg is feleljen?
      Sehol, se a neten se a jogszabályba se itt a fórumon nem írta le senki, hogy ki az az ember aki megcsinálja ezt.. Mindenki azt írja, hogy erre szakosodott képesítéssel rendelkező személy... Oké, egy elektronikát megtervez egy villamosmérnök, egy mechanikát egy gépészmérnök, de veterán motor összeépítési műszaki dokumentációt ki csinál? Jármű restaurátor mérnök? (mert ugye ilyen is van...) Vannak ilyen fekete foltok amiket szeretnék kitölteni...
      amit nyilvánosan szükséges kitárgyalni
      Azthiszem értem mire gondolsz itt, viszont úgy érzem nem kérdeztem semmi olyat mit ne lehetne itt kitárgyalni.

      Szerintem Ő arra gondol, hogy vett egy vázat, amihez vett egy motort, az mondjuk véletlenül előfordulhat hogy a számok egyeznek. Mindegyikről van egy-egy különböző magánszemélytől adásvételi szerződése. és ezt most szeretné összehozni.
      Pontosan erről van szó, annyi különbséggel, hogy még nem vettem meg a motort, mivel nem akarok rá kidobni feleslegesen több százezer forintot.

      Eljössz Keszibe, és a legesleg illetékesebb embertől fogsz válaszokat kapni !
      Én szívesen elmegyek Keszibe, ha valaki pontosan lépésről lépésre fel tud világosítani ennek a menetéről. Köszönöm a felajánlást!

      Ne haragudjatok, hogy kicsit kiakadtam, de azt látom, hogy az ember szeretne valami szépet és értelmeset csinálni, és mindenhol csak akadályokba ütközik, és a hivatalos dolgokon ebben az országban már nem lepődök meg, mert volt már nekem is egy-két köröm, de amikor itt a fórumon is ezt látja az ember az elkeserítő.

      Komment


        #78
        Miért ne , kell vinni még egy adásvételit amiben ---valamikor régen --eladták a motorból a blokkot ( kistraktornak , duma ) aztán most attól veszi vissza a lelkes restaurátor . Persze kell egy rezzenéstelen arc ( mondjuk mint az enyim ) hogy végig vigye a dolgot .
        heeegany, sepy és wsievers kedvelte ezt.

        Komment


          #79
          Én értem, de a hivatal is értené?
          Például ez is egy jó kérdés... Persze azt nem várom, hogy ezt bárki meg tudja válaszolni, mondjuk az lehet, hogy iylet is csinált már valaki, ő meg tudná mondani, hogy megértette-e a kedves hivatal vagy nem. (és persze ez sem jelent semmit, mert lehet, hogy ott megértette, de másnál vagy nálam nem fogja) igazából úgy érzem az egész olyan mint a lottó, ha jó számot húzol nyersz ha rosszat akkor....

          Komment


            #80
            de veterán motor összeépítési műszaki dokumentációt ki csinál?
            Okleveles járműipari mérnök. Vagy van olyan infóm, hogy ezt gépésztechnikus is megteheti, de ennek nem jártam még utána teljesen.

            A baj az, hogy itt nem számít, hogy én mit gondolok, az számít hogy a kedves jogszabályt gyakorló hatóság mit gondol
            Összeépíteni 2, vagy több járműből lehet, így az olyan típusoknál, ahol szerepel a motorszám az adattáblán(vagy egyezik a szám), ez motorcserével jár. Ez a hívatalos.
            Ne haragudjatok, hogy kicsit kiakadtam, de azt látom, hogy az ember szeretne valami szépet és értelmeset csinálni, és mindenhol csak akadályokba ütközik,
            Ez így is van. Sőt, aki ezt megcsinálta, annak az elmondásából az derült ki, hogy legnehezebb dolog az összeépítési engedély kikérése volt a hatóságtól. Egyszerűen indoklás nélkül nem akarták kiadni. Kellett hogy elég vastag bőr legyen a képen ötödjére is odamenni(akkorra adták meg).
            Pontosan erről van szó, annyi különbséggel, hogy még nem vettem meg a motort, mivel nem akarok rá kidobni feleslegesen több százezer forintot.
            Milyen motorról van szó? Azzal azért tisztában vagy hogy egy ilyen játék több, mint 150 ezer(inkább több már), és akkor a felújítási és a vételi árról, alkatrészpótlásról nem is beszéltünk. Egy tyúkólból kitolt mezei Danuviánál, Pannóniánál ez nem éri meg. Vegyél inkább egy forgalmis vázat.
            Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 márc. 11, 10:33.
            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

            Komment


              #81
              Szerintem Ő arra gondol, hogy vett egy vázat, amihez vett egy motort, az mondjuk véletlenül
              Erre a "kedves vendég " már mondott egy példát : Bivalyba...don Feri bácsi eladta a pancsijának blokkját a gátőrnek, mert kapát szeretett volna csinálni. Teltek az évek, és Feri bácsi unokája eladta a vázat egy veteránosnak, és mellesleg hozzáfűzte, hogy a nagyfater kinek adta el a blokkot. A gátőr felesége, éppen akkor sétált a MÉH telep felé, egy halom vassal. stb.stb

              Komment


                #82
                mellesleg hozzáfűzte, hogy a nagyfater kinek adta el a blokkot.
                Megmagyarázni mindent meg lehet!

                Mellesleg tényleg nem írtam, Horex Regina 350 ről van szó, már jó régen kinéztem magamnak, hogy míly szép is az a motor, milyen jó is lenne egyet beszerezni. Most van eladó kettő is, de úgy nem venném meg, hogy otthon álljon és tovább rohadjon a szerencsétlen...

                Tudom, hogy nem olcsó a dolod, de nekem megérne ennyit, ha el lehet intézni, a horex alkatrész költésgekről meg ne is beszéljünk, mert rosszul leszek, ha ránézek az ebay-en, hogy menniybe kerül egy sárvédő pl... De ez ilyen, kifizetem, csak ne maradjon a garázsba darabokba, vagy még rosszab felújítva... gurulnék vele sokat, sokszor!
                Köszi a segítséget!
                sepy, Che és dongos78 kedvelte ezt.

                Komment


                  #83
                  Horex Regina 350
                  Nah azért megéri. Sőt szerintem azzal egyszerűbb is, mint egy olyan vassal, amit jobban ismernek.
                  Che kedvelte ezt.
                  "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                  "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

                  Komment


                    #84
                    Lac- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    mivel nem szeretnék egy ilyenbe belevágni úgy, hogy már az első kaput becsapják az orrom előtt. Szeretem a lehető legtöbb hibalehetőséget kiaknázni mielőtt valamibe belekezdek.
                    ..és a kaland ? az adrenalin ?



                    Lac- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Szeretem a lehető legtöbb hibalehetőséget kiaknázni mielőtt
                    ... ....gondol -kizárni -?



                    Lac- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    de amikor itt a fórumon is ezt látja az ember az elkeserítő.

                    én bizony , ezt nem értem .?

                    Komment


                      #85
                      Most van eladó kettő is, de úgy nem venném meg, hogy otthon álljon és tovább rohadjon a szerencsétlen...
                      Hát én egy ilyen motornál lehet elgondolkoznék egy külföldi barát segítségén. Hátha máshol rugalmasabbak a jogszabályok.

                      A lényeg, hogy az összeépítésnél minden fődarabról igazolni kell tudni a származását. Ez szerintem a legnehezebb. Innentől viszont tényleg le van írva minden. Ami meg nincsen, annak könnyű utánajárni, hisz biztos van itt valaki, aki ismer valakit, aki már csinált ilyet. De a tulajdon igazolásának módja, az szerintem bitang nehéz egy jármű esetén. Ha van egy másfél milliós zongorám, a kutya nem kérdezi az opus számát, meg hogy igazoljam, hogy az enyém. Egy ötvenezres MZ-nél meg kiakad a bürokrácia mutató. Amiben azt nem értem, hogy ha kapna rendszámot meg forgalmit az okmány nélküli motor, akkor bekerülne egy olyan rendszerbe, ahonnan bármikor ki lehet kapni, ha kiderül, hogy lopott. A szürkevilágban meg elvesznek még a lopott motorok is, nem csak az okmányukat vesztettek.

                      Mondjuk nem tudom, hogy Magyarországon hány Horex volt forgalomban, abból mennyi élt túl, és ami meg itt van papír nélkül, az honnan is jött.

                      Egyébként kérdezted már az eladókat? Honnan származik a motor? Mivel igazolja, hogy nem lopott? Stb.
                      Lemezjáték és Atti69 kedvelte ezt.
                      Everything is better when you decide you don't care.

                      Komment


                        #86
                        Egyébként kérdezted már az eladókat? Honnan származik a motor? Mivel igazolja, hogy nem lopott? Stb.
                        Beszéltem vele többször is (mind a kettőt ugyanaz árulja) ő azt állítja, hogy több éve vette egy barátjától, ebben nem is feltétlen kételkedek, mert miért tenném, kérdeztem meg tudja-e kérdezni, hogy neki honnan volt, de azt mondta nem gondolja, hogy számít, mivel valószínű az ismerős is több éve vette valahonnan... Az, hogy mivel igazolja, hogy a motor nem lopott? hát semmivel... mivel nincs róla semmi, igazolni sem nagyon lehet semmit...
                        Egyébként ő is csak az összeépítést tudta ajánlani, azt mondta az adásvételis dologban partner minden téren... rendesnek tűnik az illető, persze a motort még személyesen én sem láttam csak képen, az is sokat fog számítani azért...


                        A lényeg, hogy az összeépítésnél minden fődarabról igazolni kell tudni a származását.
                        Most megint megfogtál, mert azt gondoltam, hogy az illetőtől én megveszem ("valamelyik fődarabot" meg ugye a másikat valaki mástól...), és erről lesz két adásvételim, és ezzel igazolom, hogy az enyém... Mondjuk így leírva túl egyszerűnek tűnik. Végülis ilyen módon akkor a származási igazolással már majdnem ott tartunk mint a tulajdonos visszakeresésével, ami lehetetlen... Mármint, hogy a fenébe igazolom, hogy honnan jött?

                        Komment


                          #87
                          Ne görcsölj , ebből van a gyomorfekély ! Ismerek én is olyant aki a nyugalma érdekében mindig csak tiszta , számára átlátható dolgokat csinál . Ez nem baj , nem vagyunk egyformák .
                          Miért is akarod pont ezt a motort ????
                          -mert olyan jó ?
                          -olyan olcsó (nak látszó ? )
                          -érzelmi okok?

                          -...stb

                          Na , most akkor a jogi csürcsavarhercehurcát leszámítva -- mennyi ennek a talpraállítása --aztán mennyi egy hasonló állapotu de papíros rendbetétele ???

                          Szerintem fillérre annyi !

                          Tehát csak az a kérdés , és semmi más !!! , hogy a papír megléte ( és annak a felára ) ér -vagy nem ér neked annyit hogy nyugodtan alugy , ill. már akár holnap nekikezdj egy "tiszta " motor rendbetételének .

                          Az összes többi csak műbalhé .

                          De ebből ne csinálj gondot mert nem érthet mindenhez mindenki , vagy nem lehet gyakorlott minden motor kürüli tevékenységben .

                          Viszont ha foggal -körömmel ezt a motort akarod ---akkor vedd tudomásul , hogy itt és most --ez van ! Mert csak feleslegessen pusztítod magad .
                          madorka, Atti69 és 5 további látogató kedvelte ezt.

                          Komment


                            #88
                            Jaja...valami eszméletlen durva dolog a pszichológia. Meg a dolgok pszichológiája.
                            Az élet megrontója (lehet)!

                            Komment


                              #89
                              Nem szoktam én görcsölni, nem vagyok olyan típus, most sem görcsölök, csak rettentően foglalkoztat a dolog... Sajnos az a helyzet, hogy ez a motor eléggé ritka, nem igen láttam eladót egy ideje, külföldön pedig sok százezer forinttal drágábban adják az ugyanilyen állapotúakat, mondjuk hogy van-e papír vagy nincs az mindegy, a plusz eljárási díjak közel se kerülnek annyiba, és arra még ugyanúgy rámegy a felújítási költség... De egyébként mint írtam érzelmi okok is vannak, mert régen kinéztem magamnak ezt a típust...

                              Viszont ha foggal -körömmel ezt a motort akarod ---akkor vedd tudomásul , hogy itt és most --ez van !
                              Hát éppen azon törekszem, hogy kiderítsem, hogy pontosan mi is van? Mert azt értem és rég el is fogadtam, hogy nem lesz egyszerű, de, hogy pontosan mi is van "itt" na ez a nagy kérdés, amire minél pontosabb válaszokat várok, hogy ne kezdjek bele olyanba amit nem tudnék befejezni...

                              Komment


                                #90
                                Hát éppen azon törekszem, hogy kiderítsem, hogy pontosan mi is van?
                                Attól félek, ezt csak te fogod tudni elmondani nekünk, ha már túl leszel rajta.
                                Everything is better when you decide you don't care.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X