az mondjuk véletlenül előfordulhat hogy a számok egyeznek
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Okmányait vesztett jármű forgalomba helyezése összeépítési engedéllyel
Collapse
X
-
mi is a kérdésed?
Tényleg, de tényleg minden ki lett itt tárgyalva
De az egyik kérdésemre választ is adtál:
Összeépíteni meglévő motort nem kell és nem is lehet.
A többi már csak a hivatal útvesztőiben való bukdácsolás
Például a legalapvetőbb kérdés:
-Ki készít ilyen igényelt műszaki dokumentációt, úgy, hogy az meg is feleljen?
amit nyilvánosan szükséges kitárgyalni
Szerintem Ő arra gondol, hogy vett egy vázat, amihez vett egy motort, az mondjuk véletlenül előfordulhat hogy a számok egyeznek. Mindegyikről van egy-egy különböző magánszemélytől adásvételi szerződése. és ezt most szeretné összehozni.
Eljössz Keszibe, és a legesleg illetékesebb embertől fogsz válaszokat kapni !
Ne haragudjatok, hogy kicsit kiakadtam, de azt látom, hogy az ember szeretne valami szépet és értelmeset csinálni, és mindenhol csak akadályokba ütközik, és a hivatalos dolgokon ebben az országban már nem lepődök meg, mert volt már nekem is egy-két köröm, de amikor itt a fórumon is ezt látja az ember az elkeserítő.
Komment
-
Én értem, de a hivatal is értené?
Komment
-
de veterán motor összeépítési műszaki dokumentációt ki csinál?
A baj az, hogy itt nem számít, hogy én mit gondolok, az számít hogy a kedves jogszabályt gyakorló hatóság mit gondol
Ne haragudjatok, hogy kicsit kiakadtam, de azt látom, hogy az ember szeretne valami szépet és értelmeset csinálni, és mindenhol csak akadályokba ütközik,
Pontosan erről van szó, annyi különbséggel, hogy még nem vettem meg a motort, mivel nem akarok rá kidobni feleslegesen több százezer forintot.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 márc. 11, 11:33."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
Szerintem Ő arra gondol, hogy vett egy vázat, amihez vett egy motort, az mondjuk véletlenül
Komment
-
mellesleg hozzáfűzte, hogy a nagyfater kinek adta el a blokkot.
Mellesleg tényleg nem írtam, Horex Regina 350 ről van szó, már jó régen kinéztem magamnak, hogy míly szép is az a motor, milyen jó is lenne egyet beszerezni. Most van eladó kettő is, de úgy nem venném meg, hogy otthon álljon és tovább rohadjon a szerencsétlen...
Tudom, hogy nem olcsó a dolod, de nekem megérne ennyit, ha el lehet intézni, a horex alkatrész költésgekről meg ne is beszéljünk, mert rosszul leszek, ha ránézek az ebay-en, hogy menniybe kerül egy sárvédő pl... De ez ilyen, kifizetem, csak ne maradjon a garázsba darabokba, vagy még rosszab felújítva... gurulnék vele sokat, sokszor!
Köszi a segítséget!
- 3 likes
Komment
-
Lac- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemivel nem szeretnék egy ilyenbe belevágni úgy, hogy már az első kaput becsapják az orrom előtt. Szeretem a lehető legtöbb hibalehetőséget kiaknázni mielőtt valamibe belekezdek.
Lac- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzeretem a lehető legtöbb hibalehetőséget kiaknázni mielőtt
Lac- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésede amikor itt a fórumon is ezt látja az ember az elkeserítő.
én bizony , ezt nem értem .?
Komment
-
Most van eladó kettő is, de úgy nem venném meg, hogy otthon álljon és tovább rohadjon a szerencsétlen...
A lényeg, hogy az összeépítésnél minden fődarabról igazolni kell tudni a származását. Ez szerintem a legnehezebb. Innentől viszont tényleg le van írva minden. Ami meg nincsen, annak könnyű utánajárni, hisz biztos van itt valaki, aki ismer valakit, aki már csinált ilyet. De a tulajdon igazolásának módja, az szerintem bitang nehéz egy jármű esetén. Ha van egy másfél milliós zongorám, a kutya nem kérdezi az opus számát, meg hogy igazoljam, hogy az enyém. Egy ötvenezres MZ-nél meg kiakad a bürokrácia mutató. Amiben azt nem értem, hogy ha kapna rendszámot meg forgalmit az okmány nélküli motor, akkor bekerülne egy olyan rendszerbe, ahonnan bármikor ki lehet kapni, ha kiderül, hogy lopott. A szürkevilágban meg elvesznek még a lopott motorok is, nem csak az okmányukat vesztettek.
Mondjuk nem tudom, hogy Magyarországon hány Horex volt forgalomban, abból mennyi élt túl, és ami meg itt van papír nélkül, az honnan is jött.
Egyébként kérdezted már az eladókat? Honnan származik a motor? Mivel igazolja, hogy nem lopott? Stb.Lemezjáték és Atti69 kedvelte ezt.Everything is better when you decide you don't care.
- 2 likes
Komment
-
Egyébként kérdezted már az eladókat? Honnan származik a motor? Mivel igazolja, hogy nem lopott? Stb.
Egyébként ő is csak az összeépítést tudta ajánlani, azt mondta az adásvételis dologban partner minden téren... rendesnek tűnik az illető, persze a motort még személyesen én sem láttam csak képen, az is sokat fog számítani azért...
A lényeg, hogy az összeépítésnél minden fődarabról igazolni kell tudni a származását.
Komment
-
Ne görcsölj , ebből van a gyomorfekély ! Ismerek én is olyant aki a nyugalma érdekében mindig csak tiszta , számára átlátható dolgokat csinál . Ez nem baj , nem vagyunk egyformák .
Miért is akarod pont ezt a motort ????
-mert olyan jó ?
-olyan olcsó (nak látszó ? )
-érzelmi okok?
-...stb
Na , most akkor a jogi csürcsavarhercehurcát leszámítva -- mennyi ennek a talpraállítása --aztán mennyi egy hasonló állapotu de papíros rendbetétele ???
Szerintem fillérre annyi !
Tehát csak az a kérdés , és semmi más !!! , hogy a papír megléte ( és annak a felára ) ér -vagy nem ér neked annyit hogy nyugodtan alugy , ill. már akár holnap nekikezdj egy "tiszta " motor rendbetételének .
Az összes többi csak műbalhé .
De ebből ne csinálj gondot mert nem érthet mindenhez mindenki , vagy nem lehet gyakorlott minden motor kürüli tevékenységben .
Viszont ha foggal -körömmel ezt a motort akarod ---akkor vedd tudomásul , hogy itt és most --ez van ! Mert csak feleslegessen pusztítod magad .
- 7 likes
Komment
-
Nem szoktam én görcsölni, nem vagyok olyan típus, most sem görcsölök, csak rettentően foglalkoztat a dolog... Sajnos az a helyzet, hogy ez a motor eléggé ritka, nem igen láttam eladót egy ideje, külföldön pedig sok százezer forinttal drágábban adják az ugyanilyen állapotúakat, mondjuk hogy van-e papír vagy nincs az mindegy, a plusz eljárási díjak közel se kerülnek annyiba, és arra még ugyanúgy rámegy a felújítási költség... De egyébként mint írtam érzelmi okok is vannak, mert régen kinéztem magamnak ezt a típust...
Viszont ha foggal -körömmel ezt a motort akarod ---akkor vedd tudomásul , hogy itt és most --ez van !
- 2 likes
Komment
Komment