Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Okmányait vesztett járművek forgalomba helyezése

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Hali

Végigolvastam a témát, de nem láttam egyezést az én esetemmel: vettem egy épp szíváshatáron innen felújítható, szép, 1967-es T5-öt, csakhogy sajnos nem túl nagy rutinnal. Szürke forgalmija megvan, és van biankó adásvételim is a belejegyzett, első tulajtól. Eddig jó lenne, csak éppen a motorszám nem egyezik a forgalmiba (és az adásvételibe) beírttal. A vázszám igen. Rendszáma nincs már meg, illetve a forgalmi tanúsága szerint 88-ban kivonták a forgalomból. Ha ez még mind nem volna elegendő, a benne lévő blokk egy P10-é (legalábbis a henger biztosan).

Csekély munkával forgalomképes lehetne, mit kell tennem annak érdekében, hogy az életben még rendszámot kaphasson?

Előre is köszönöm a felvilágosítást!

Komment

Komment

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Ez még önmagában nem probléma, mert a járműveket alapvetően a vázszám azonosítja, motort lehet benne cserélni, illetve megveheted motor nélkül is.
        Veteránvizsgára nem terveztem vinni, új rendszámot kapna - így azonban nyilván nem menne át az eredetiségvizsgán. Gondolom valami papirossal (pl. adásvételi) csak kell igazolni, honnan van bele a motor...?

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Ami szerepel rajta :
          Igazolom, hogy a....nevű... alatti lakos nevén nyilvántartott.....frsz .....gyártmányú ......alvázsz. ...... motorsz. ..... önsúlyú,.... hengerűrtartalmú gépjárművét a forgalomból kivontam.
          pecsétek(borsod megyei rendőr főkapitányság+csak műszaki felülvizsgálattal helyezhető forgalomba) rendőri aláírás

A tulajdonszerzés jogcíme öröklés lenne, nagyapámé volt a motor, most nagybátyámnál van, először azt hittem hogy az övé volt, de nagyapám használta mielőtt a Pannóniát vette...
          Szerintem ez tökéletes irat. Ettől függetlenül nem lesz elég, az okmányiroda minden bizonnyal ki fogja kérni a motor adatait a Közlekedési Nyilvántartó osztályról. Ez feladata, bele fog telni egy kis időbe. Amúgy nem lepődnék meg, ha bizonyos esetekben a szürke forgalmi engedéllyel rendelkező járművek esetén is lekérnék az adatokat. Mindenképp az okmányirodával konzultálj! Ezzel a kivonási papírral egyedül akkor kell szerintem foglalkoznod, ha nem találják meg a motor adatait, ez azonban meglepő lenne.

A póthagyatéki eljárás ebben az esetben nem lesz komoly feladat, az elhunyt nagypapád lakóhelye szerinti önkormányzat hagyatéki előadója mindent el fog mondani. Sok sikert, számolj be a fejleményekről!

una038 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Veteránvizsgára nem terveztem vinni, új rendszámot kapna - így azonban nyilván nem menne át az eredetiségvizsgán. Gondolom valami papirossal (pl. adásvételi) csak kell igazolni, honnan van bele a motor...?
          A veteránvizsga itt nem oszt, nem szoroz. Azt hiszem, cserélt motorral, a motorblokkról írt adásvételi nélkül veteránivzsgán sem menne át: a tulajdonjogot ott is igazolnod kell.

Komment

Igen, épp az a kérdés, hogy elegendő-e egy Gipsz Jakab által írt adásvételi, hogy tőle van a blokk? Sajnos egyáltalán nincs tapasztalatom ezen a téren. Végül is vehettem a blokkot bárhol?

Komment

Sziasztok mindenkit üdvözlök.Hol is kezdjem .Első sorban a segítségeteket,véleményeteket szeretném kérni.Öt éve szereztem egy 1962 T1 Pannoniát.Persze kosárban több mint húsz évet rozsdásodott.A tulaj meghalt,és a fiától vásároltam a motort.A motor már a 80-as évekbe ki lett vonva a forgalomból.Rendszám nincs forgalmi nincs.Na már most a vázba elvileg be van ütve a rendszám.Ismerősöm révén meg nézettem és állitólag ez a rendszám egy fordé, amit kivontak a 90-es évekbe.Csak az a kérdésem ha a tulaj nem él aki kivonatta a motort és a fiátol veszem meg akkor érvényes az a adásvételi amit a fiával irtam?És valaha le tudnám papirozni ezt a MAGYAR morort??????Köszönöm.

Komment

Üdvözlünk erre!

Fusd át gyorsan az ezzel foglalkozó témákat, már kiveséztük az idáig általad leírtakat!

http://veteran.forum.hu/kulonleges-e...-helyezese-72/
                http://veteran.forum.hu/jarmuvek-ada...goldas-is-801/
                http://veteran.forum.hu/kulonleges-e...i-eljaras-545/
                Veterán fórum - Lépésről lépésre - Blogok

Ha ezek után bármi nem világos, szívesen segítünk!

A tanulságot levonni azért segítek:
                - lekéred a jármű adatait a Közlekedési nyilvántartásból, hogy megbizonyosodj arról, megvan-e még a motor háttéranyaga, mert fontos, hogy meglegyen (elhagyható, de ajánlott)
                - póthagyatéki eljárás lefolytatása a tulajdonossal (itt kiderül,valóban az eladó apja nevén van-e a motor)
                - Hatósági bizonyítvány kérése az okmányirodából
                - eredetiségvizsgálat
                - átírás vagy forgalomba helyezés
                Che kedvelte ezt.

Komment

Köszönöm a segítségeteket.Csak még annyi.Mi van akkor ha a tulaj halála után nem vették bele a hagyatékiba a motort.És most nem akarnak bele menni a póthagyatékiba mert félnek hogy ez el lett (sumákolva).Vagy utólag hat év után lehet póthagyatékit csinálniuk és nem lesz belőle nekik semmi hátrányuk.Tényleg a motor olyan állapotba került hozzám hogy csak a váz meg a blokk volt használható mert a többi elrohadt a szabad ég alatt.

Komment

csíbor eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    És most nem akarnak bele menni a póthagyatékiba mert félnek hogy ez el lett (sumákolva).Vagy utólag hat év után lehet póthagyatékit csinálniuk és nem lesz belőle nekik semmi hátrányuk.
                    Az, hogy anno nem vették bele a hagyatékiba, nem feltétlen sumákság. Könnyen lehetett, hogy pl. megfeledkezett róla a rokonság. Ez előfordulhat, erre az esetre találták ki a póthagyatéki eljárást. Szimplán sumákság felszámolására ritkán születnek jogszabályok.

A rokonoknak semmilyen baja nem lehet abból, ha póthagyatékit kezdeményeznek. Főleg, mivel a költségeit úgyis te állod. (Általában a meggyőzéssel lehetnek problémák, erre nem igazán lehet mit tanácsolni. Türelmesen, de határozottan, és nem sumákolni. )
                    Che kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok,

a bennem felmerülő kérdés a következő (valós szitu, így szereztem be nemrég egy 2. T5-öst)

A barátom feleségének az édesapja vette anno a Pannóniát. Járt vele pár hetet-hónapot és összetörte magát. A Pannónia alig sérült, viszont az öreg többet nem ült motorra. Eladni sajnálta, használni félt.

Eltelt x idő és az öregúr megboldogult. A motor ott rozsdásodott magányosan a csűrben.

A barátom - tudván hogy mániákusan szeretem a Pannóniákat - felajánlotta hogy elvihetem ingyen. Természetesen írtunk egy adás-vételit 1 Ft-os összegről plusz egy üveg vörösbor, de itt vége is a boldogságnak. Széttúrták az öregtől marad papírokat de sehol sem találják a motor (szürke mert akkor még az volt) forgalmiját.

Kérdés: marad ez a motor alkatrésznek, vagy esetleg valahogy papírozható?

Komment

kollarg kedvelte ezt.

Komment

Ha jól értem: nem baj ha nincs meg a forgalmi amennyiben utólag lehet "leltároztatni" a hagyatékok közé a motort és onnantól egy "sima" okmánypótlásról" van már csak szó?

Komment

Először az örökösnek meg kell örökölnie, utána tudja neked eladni.
                            Soveny nevű fórumos társunk írt blogbejegyzéseket arról ami vele történt, érdemes elolvasni.

http://veteran.forum.hu/blog/soveny-...-frissitve-55/
                            X11, TZ és kedvelte ezt.
                            There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Komment

Máris nekiállok átolvasni...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X