UK eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Külföldi veterán forgalomba helyezése
Collapse
X
-
Újabb fejlemény! Tegnapelőtt hoztam el az OT-5140-es rendszámot a KEKKH-ból... Előre foglaltam időpontot a magyarorszag.hu-n. Előtte való nap már felmentem Pestre, hogy Joker segítségével biztosítást köthessek. Másnapra meglett a kötvény és 11 óra környékén beálltam a Visegrádi utcai nagy parkolóba. 11:30-ra szólt az időpont, a tömött helységből a recepciós elküldött még egy kicsit sétálni...11:20-kor kaptam sorszámot és menetrend szerint kerültem sorra. A hölgy átnézte a papírokat és az adásvételit kézbe fogva kérdezte: "Hol az eredeti példány?" Mondom neki: "Ez az eredeti!"
Mivel figyelmetlenül (és mert pont az volt a kocsimban) fekete rostirónnal töltöttük ki a nyomtatványt...
" Ezt meg kell kérdeznem a főnökömtől!"-jött a válasz. Idegőrlő percek következtek-vajon hiába volt az egész, jöhetek ismét Pestre?
Azután mégis megkegyelmezett emiatt a nyilvánvaló visszaélésre okot adó figyelmetlenségem miatt. Nagyon ravasznak gondoltam magam és a felesleges kérdések (mikor hozta be, hol jött be az országba stb) elkerülése miatt az adásvétel helyszíne a magyar címem lett. Erre a hölgy angyali mosollyal közli, hogy mivel itthon vásároltam, vagyonszerzési illetéket is kell fizetnem...Szerencsémre a 20 kw után csak 6000.- Ft lett a sarc.
Ezek után már gördülékenyen ment az ügy és kb félóra alatt készen is voltam.OdinHEM kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
bazsimoci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseNagyon ravasznak gondoltam magam és a felesleges kérdések (mikor hozta be, hol jött be az országba stb) elkerülése miatt az adásvétel helyszíne a magyar címem lett. Erre a hölgy angyali mosollyal közli, hogy mivel itthon vásároltam, vagyonszerzési illetéket is kell fizetnem...
bazsimoci eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemivel a bejegyzett tulajtól vásároltam és 2014 augusztusig érvényes a kinti TŰV, ezért 8000Ft-ért lehet honosítást kérni, majd egy egyszerű műszaki vizsga keretében kapunk 5 évre érvényes műszakit. Cuzammen 12360Ft-ért megvolt a műszaki.
Ha rosszul értelmezem, akkor most már paragrafusokban és bekezdésekben kellene folytatni az eszmecserét.Everything is better when you decide you don't care.
Komment
-
Na újból felveszem a fonalat, ugyanis találtam egy oldalkocsis Uralt Németországban és hazahoznám.
A kérdésem, hogy mostanában intézett valaki oldalkocsis motor forgalombahelyezést akár belföldit is?
Érdekelnének a kiskapuk és hogy mire figyeljek oda, nehogy meglepetés érjen a hivatalos ügyek intézésekor...
Valami azt súgja, hogy a magyar bürokrácia képes egy nem szokványos jármű esetén mondvacsinált nehézségeket támasztani...
- 3 likes
Komment
-
Minden a német forgalmi engedélyen múlik. Ha szabály szerű és benne van a "Seitenwagen" akkor a magyar hivatal nem köthet bele mert egy eu-s tagállam hivatalos irata tartalmazza az oldalkocsit. Remélem nem "OT" vizsgát szeretnél rá.
Még egy nagyon fontos, hogy a német forgalmiban szerepeljen az, hogy ki van jelentve a forgalomból. Ha ez nincs meg azonnal a tulajjal (mert ugye attól veszed?) irány a helyi Zulassunsstelle és ott ezt is megoldják.
Na még egy fontos dolog. Vigyél magaddal a 2014 vagy 2015 évben elfogadott magyar adás-vételi szerződést és egy német nyelvűt is az eladónak. Ha szerencséd van nem lesz nehéz meggyőzni, hogy a magyar nyelvűt is töltse ki és írja alá. Ha nem tudsz németül előtte a magyar szerződés összes szövegét le kell fordítani németre és akkor megérti, hogy hová mit kell írnia.
Nagyjából ennyi én így csinálnám...de pont egy Uralért ennyit menni? Mindegy sok sikert.
- 3 likes
Komment
-
Köszi a gyors választ, az általános dolgokkal tisztában vagyok, csak az oldalkocsi miatt aggódom. A német "Brief"-ben nem szerepel Seitenwagen, a jármű jellegénél szerepel az, hogy "Gespann" és az összes kerék gumimérete plusz egyéb feljegyzések az esetleges szériától való eltérésekkel...Azért pont Ural és Németország, mert ott találtam ár-értékben megfelelő példányt...OdinHEM kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
de pont egy Uralért ennyit menni?
http://www.hasznaltauto.hu/motor/ura...-8.123-8527304
http://veteranapro.hu/oldalkocsis-mo...3790-ural-m-63Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 dec. 29, 22:19.OdinHEM kedvelte ezt."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
- 1 like
Komment
-
A "Gespann" jelenti az oldalkocsis "fogatot" a németek ezt a szót használják az oldalkocsis motorra. Én még oldalkocsist nem helyeztettem itthon forgalomba csak a szóló Jawámat. Az adás-vételit meg úgy oldottam meg ,hogy kétnyelvűt csináltam, bal oszlopban a német, jobban a magyar szöveg, a tisztán magyar aláírásától ódzkodott a tulaj. Az okmányirodának meg magyar kell. Ha csak németet csinálsz azt le kell fordíttatni az OFFI-val , az meg igen drága.
- 4 likes
Komment
-
M67-36, így már érthető, ez nem gyakori erre. 12V , olajszűrő, krómkerekek, az újabb fajta fék, és ráadásnak egy lengőkaros utángyártott Nyipró villa, és csomagtartó. Igazi szovjet eredeti sz*r színű export járgány.(Olaszországból?-a trikolor miatt az oldalkocsi hátulján) 198?
Azért látom lessz vele munkád, de legalább nincs látványosan szétgányolva, gyárihoz közeli állapotú.
Egy magyarországi ilyenből így néz ki : http://www.hasznaltauto.hu/motor/ura...m67-36-8259440
Azt hittem csak söröskupak fékdobos Ural létezik.
Az újkori Uralokban is ilyen van. (meg Brembo tárcsa)Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 jan. 04, 21:31."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
Komment
-
Pontosítanám, ez már Ural Turist, Németországban forgalomba helyezett 1993-as évjárat, 1998-ban kivonták a forgalomból, 3301 km van benne...
A lengővilla már saját fejlesztés, a mai napig ilyennel szerelik... Ahhoz a zöld uralhoz képest ami papír nélkül majd ezer Euro, ez 1850€ volt plusz még a kötelező sarcok, számításom szerint hétszázból megáll tokkal-vonóval...
Remélem a CX-et pedig hamar elviszi valaki, különben kitör a családi világháború...
- 3 likes
Komment
-
Azt hittem Tourist néven csak már az új blokkal szereltek futottak.
Remélem a CX-et pedig hamar elviszi valaki, különben kitör a családi világháború..."When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
Komment
Komment