Az első telószár is gyárilag ilyen görbe ?
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Külföldi veterán forgalomba helyezése
Collapse
X
-
3 féle van, amit nagy tételben gyártottak, a félfékes Bmw stílusú, a fodros Ural, és ez. Meg még kb. 2 fajta prototípust én is láttam a fékdob kapcsán.
Az újkori Uralokban is ilyen van. (meg Brembo tárcsa)
Komment
-
Sziasztok. Hosszabb kihagyás után visszatérek a fórumba egy olyan kérdéssel, hogy Magyarországon külföldre eladott motort az eladó lejelentette az adásvételivel a nevéről, majd a külföldi aki megvette nem íratta át, majd el is vitte haza ott se íratta a nevére mert csak gyűjteménybe volt, majd meghalt a motor visszakerült ide. A szürke forgalmiban bejegyzett tulaj megvan de nem ír adásvételit mert egyszer már eladta a motort és be is lejentette, így már nem az övé. Hivatalosan a külföldié sem mer nincs a nevén. A motor rendszám alapján nincs benne a KEKKH rendszerben. XXX123 formátumú magyar rendszáma és a szürke forgalmija megvan. Na ebben az esetben, hogy vehetem a nevemre és helyezhetem forgalomba? Előre is köszönöm.
Komment
-
Szerintem itthon adásvételi láncolatot kérnének (kétnyelvű !!!) ... Továbbá egy hiteles másolatot a hagyatéki eljárásról amiben szerepel az ominózus jármű , valamint rendelkezik egy - a hivatal által elfogadott - fordítással . Hiszen a bürokrácia kis hazánkban nem ismer határokat . Mindezt azért mert a jármű nem került magyar országon a forgalomból véglegesen kivonásra , továbbá külföldön sem került beírásra forgalomba . Így elméletileg egy külföldi állampolgár vásárolta meg a gépet akitől megörökölte valaki , és tőle lett vásárolva a vas .... Tehát papíron nem is tette ki a lábát az országból . (!) Vagyis ha a külföldi vevőtől, halála előtt vásároltad volna meg a járművet , kétszeri , - átírás elmulasztása miatti - büntetésbe részesítenének és jó hosszú idő (kb 45 nap , mert szürke forgalmi... ) és sok készpénz ellenében (vagyonszerzési adó , forg +törzskönyv , eredetiség vizsg ...) a nevedre kerülhetne . bár ez csak fikció .
- 1 like
Komment
-
bár ez csak fikció .
Újab fikció!
Ha a szürkeforgalmis adásvételi soros pannoniám mellé:akasztanék egy sima adásvételivel vásárolt oldalast mi lenne a módja,a forgalomba helyezésnek?"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
Komment
-
Hiszen a bürokrácia kis hazánkban nem ismer határokat .
Hogy mi köze a magyar hatóságnak egy külföldi okirathoz, meg hogy az ott nem úgy működik, nem is írnak adásvételit csak odaadják az okmányokat meg a kulcsokat a járművel, ami azé aki ezeket birtokolja...na ezt a magyar rendszer nem bírja megemészteni és kiköpi azonnal.
- 3 likes
Komment
-
Tehát kéne nekik egy adásvételi a forgalmiban szereplő külföldi tulaj és a külföldi kereskedő között!
Komment
-
Én csak egy saját példát írtam.
Jelen esetben, mivel okirat készült és be lett jelentve a magyar hatóságnak a külföldre értékesítés, igenis a németé. És onnantól kezdve fogják kérni bizonyítani a tulajdonosi láncot. Nekem elég meredek, mikor sokszor még a magyar hagyatékolással se lehet megküzdeni, nem hogy egy külföldivel.
- 2 likes
Komment
-
Jól írja Demeter, papíron a németé.
Nem értem hol van a baj... kell egy kétnyelvű adásvételi a némettel oszt kész nem kell túlbonyolítani.
Szerintem ez a leggyorsabb módja a dolgoknak .Bár nem tudom a műszaki vizsgát is meg csináltatod -e rajta , valószínűleg a szürke forgalmit utána , illetve az eredetiség vizsga után ,el kell veszitsd hogy megmaradjon ... ( a műszaki adatlapra majd gyártási évnek a műszaki vizsgán bejegyzik a forgalmi kiállítási dátumát , hacsak nincs külön beírva ... bár ha a gyártási év be is van jegyezve , még ott van az első forgalomba helyezés dátuma ... katasztrófa az egész ,ügyfélkapustól)
Továbbá a végére még felteszi az i-re a pontot , hogy hozzáfognak a legelső tulajtól kezdve ,a tulajdonosok után kutakodni , ami nekem vagy hat hétbe tellett . És nem értem máig az értelmét !
Ha egyszer érzek hozzá affinitást , majd leírom , hogyan is jártam vagy másfél hónappal ezelőtt a magyar hivatali rengetegben ...
- - - Updated - - -
Újab fikció!
Ha a szürkeforgalmis adásvételi soros pannoniám mellé:akasztanék egy sima adásvételivel vásárolt oldalast mi lenne a módja,a forgalomba helyezésnek?Utoljára szerkesztve a következő által: zahi; 2016 dec. 27, 01:51.
- 2 likes
Komment
Komment