Közlemény

Collapse
No announcement yet.

OT rendszám megszerzésének módja

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Gratulálok mind kettőtöknek! Viszont a fotókat hiányolom.
    Beagle kedvelte ezt.

Komment

Az OT rendszámmal kapcsolatban jutott eszembe, hogy ha egy jármű forgalomban volt mondjuk UAB325-ös rendszámmal.
      Elérte a 30 éves kort. A tulaj elviszi veterán vizsgára, megkapja mondjuk az OT0467 rendszámot.
      Ezek után gondol egyet és kivált egy egyedi rendszámot, mondjuk NSU350-et, mert ilyen a motor és tetszik neki.
      Az egyértelmű, hogy az első rendszám megszűnik.
      A kérdés, hogy ezzel az egyedi rendszám kiváltásával mi történik az OT-s rendszámmal és az 5 éves vizsgáztatási periódussal meg az adómentességgel, mert az egyedi és a tulajdonosé? Egyedi rendszám kiváltásakor az előző rendszám is a tulajnál marad, és papírja is van arról, hogy ez a rendszám az adott járműé.
      A jármű eladása esetén megtarthatja az egyedi rendszámot és az előző, tehát az OT-s rendszámmal, adja el.
      Tehát lehet olyan jármű, aminek van veteránvizsgája, OT-s rendszáma, de mégsem az van rajta! )))) Hehehe

Komment

mrt666 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        A kérdés, hogy ezzel az egyedi rendszám kiváltásával mi történik az OT-s rendszámmal és az 5 éves vizsgáztatási periódussal meg az adómentességgel
        Egy járműnek, csak egy rendszáma lehet. Tehát az OT rendszámot le kell adnod. Az adómentesség az megmarad mivel minősített, de az 5 év CSAK OT rendszám mellé jár.

sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Mindent összevetve abszolút pozitívan álltak a dolgokhoz a bizottság tagjai és nem kukacoskodtak.
        Mondtam ugye hogy nem harap a bácsi.
        sinter kedvelte ezt.

Komment

Sőt azt el is felejtettem tegnap megírni hogy volt egy srác minősítésen egy Planeta 3-assal és össze is haverkodtunk.
          Nagyon szép gyári volt a motor eredeti fényezéssel, csak nem volt meg a karbi takaró aluja. Ezt valakitől kölcsönbe kapta de nem volt túl szép. A bizottság szóvá is tette de végül is mondták neki hogy majd kicseréli egy szépre.
          Ezután ö is átjött az NKH-hoz vizsgára. Övele is olyan segítőkészen bántak hogy azt hitten nem Magyarországon vagyok.
          A fékkel kellett kinlódni mire elfogadta a fékpad de nem idegeskedtek, nem feszültek rajta. Abszolút korrektek voltak vele is és ahogy a szavaikból kivettem ezek a vizsgabiztosok szeretik a veterán járműveket, és a hozzájuk illő türelemmel tisztelettel bánnak velük.
          Nekem a Wartburgot egy aránylag fiatalabb vitte a fékpadba és nem találta az egyest benne (a 311-esben nem úgy van mint a kockában) megmutattam neki hogy van és rendesen elnézést kért amiért nem tudta. De az ajtókat sem csapkodta egyik sem. Olyan óvatosan engedte le a motorháztetőt is hogy már-már elmosolyodtam.
          Mindent összevetve nagyon pozitívan csalódtam bennük!
          OdinHEM, soveny és 7 további látogató kedvelte ezt.

Komment

sinter, Őszintén boldog vagyok a szavaidtól
            sinter kedvelte ezt.

Komment

Örülök, pedig elméletben már majdnem elástuk Őket. Elnézést kivánunk és további sok jó minősítést. Lehet hogy van köztük veterános?
              Utoljára szerkesztve a következő által: Hajtókar; 2013 márc. 16, 13:37.

Komment

Szia Hajtókar!
                Nekem úgy tűnt hogy a Mavamsz-ot képviselő tag a bizottságból veterános. Úgy vettem ki a szavaiból van is valami régi jószágja.

Komment

Ho-ho-ho-ho!

Mit hozott ma a Mikulás, ő, izé, bocsánat postást akartam mondani csak ez a hó megtévesztett. Szóval ma megjött az ún. 4-es számú melléklet eredetije és a Múzeális Jármű Igazolvány. Szépen lebélyegezve, aláírva, fényképpel az autóról. Tök fajin.
                  Úgyhogy mostmár csak biztosítást kell rá kötni és kiváltani az OT rendszámot.
                  OdinHEM, mátéapu és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Sziasztok!

Én már ott tartok a folyamatban, hogy ki kell váltani az OT rendszámot. Erre ha minden jól megy holnap kerül sor, ugyanis holnapra van időpontom Pestre a Központi Okmányba. A biztit sikerült ma megkötni, úgyhogy elvileg minden megvan a sikerhez. Remélem minden össze fog jönni!
                    mucsom kedvelte ezt.

Komment

ki kell váltani az OT rendszámot
                      szintén összeépítéses folyamat? vagy már eleve neveden lévő jármű?

Komment

Sziasztok!

Én már ott tartok a folyamatban, hogy ki kell váltani az OT rendszámot. Erre ha minden jól megy holnap kerül sor, ugyanis holnapra van időpontom Pestre a Központi Okmányba. A biztit sikerült ma megkötni, úgyhogy elvileg minden megvan a sikerhez. Remélem minden össze fog jönni!
                        Szurkolok! Nézd meg, azért vannak jóindulatú, derék Magyar szakemberek akik segíteni fognak!
                        Várjuk a beszámolót!
                        sinter kedvelte ezt.

Komment

Mucsom köszönöm a szurkolást! Holnap beszámolót tartok.

Komment

Sziasztok!
                            Összefoglalva a mai eseményeket abszolút sikeresnek ítélem. Meglett az OT-s rendszámom! Juhéé!!!
                            Voltak kisebb zökkenők de az ügyintéző hölgy nagyon korrekt módon megoldotta. Amit itt is köszönök neki!
                            Mikor elkezdte felvinni az adatokat a típus kódszótárban nem volt benne az hogy 311 Limusin. Itt meg is akadt a folyamat. Telefonálgatás ide-oda és végül is nem küldött el hanem elfaxolta valakinek a papírokat és felvitték a kódszótárba a típust. Így már ki tudta választani.
                            A rendszámot nem azt adta ami következett volna hanem választhattam. Ennek nagyon örültem! Vittem is egy doboz Bon Bont neki.
                            Az egyedüli dolog ami felzaklatott kissé az az hogy kint az utcán parkolóőrből majdhogy több van mint járókelőből.
                            És a fő baj az hogy ha 1 perccel lejár a türelmi idő már teszi is a csomagot. Rendesen mint a keselyűk a dög körül úgy figyelik mikor jár le.
                            A mellettem lévő Fordra 6 percért rá is tette. Na én meg oda tettem az én jegyemet neki. Így meg volt a napi jócselekedetem is.
                            Visszatérve a rendszámhoz szerencsésen pont került az ügy végére. 2018-ig mostmár rendben van a gép!!
                            És itt köszönném meg mindenkinek aki szorított nekem! KÖSZÖNÖM SZÉPEN!!
                            Nagyon jól esett a fórum közösségétől.
                            ici169, mir-mur és 5 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Gratulálok! Színesítetted a tipuslistát is! Most már jön a jó idő, és lehet veteránkodni!
                              sinter kedvelte ezt.

Komment

Szia Sinter!

Vittem is egy doboz Bon Bont neki.
                                Ugye csokiból volt és nem CD-ből? ("NEm vagyok James és nem vagyok Bond, nem vagyok túl nagy... stb?)

Nagyon jól esett a fórum közösségétől.
                                És bocsánatot kérek, mert nem olvastam az előzményeket csak most este. Ezért eshetett meg, hogy nem szurkoltam neked. De nagyon örülök a sikerednek. Ez tényleg egy jó nap volt ennyi jó hírrel. Mucsomnak is rendben vannak a dolgai és neked is sínen van a gép.
                                sinter kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X