Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

 • Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  hogy nem rúgtad fejbe ezt a kis vakarcsot”
  OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
  - 1 sör 1 fél ha átrúgod az út túloldalára :P
  Megőrültetek, ezt már nem illik!
  Ide akarjátok csődíteni a "nagyon ráérő" állatvédőket!
  Nálam ez a csúcs, amely nem egy biztosítékot vert ki, hanem az összeset!
  Luca a féllábú rétisas - Madárkórház - YouTube
  Ne értsetek félre, de sok lakás hiteles örült volna ennek a pénznek amiből sikerült megoldani, hogy a Luca el ne dőljön a kalitkájában, amelyet élete végéig nem hagyhat el! Hurrá!
  Utoljára szerkesztve a következő által: -t5-; 2012 jún. 18, 15:29.
  A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

  Komment


  • Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Na ez is megvolt
   Úgy tűnik veled is történnek érdekes dolgok a motoros jogosítvány szerzés közben. Remélem az anyagismeret is sikerülni fog legközelebb.

   Szereztem csövet, kerítettem esztergályost aki kompletten legyártja a kúpos záróhüvely szét, illetve összerakót. Két változás lesz az egyik, hogy a csavarból leesztergált rész az kúpos lesz, másrészt műanyag betét lesz a csövön belül. ( a kúpos kialakítást én kértem, a műanyag betétet az esztergályos ajánlotta, hát úgy legyen )
   OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
   Szerdán megyek kresz vizsgázni én is
   Sok szerencsét hozzá! Talán annyit mondhatok, hogy ne kapkodd el.

   Komment


   • -t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Ne értsetek félre, de sok lakás hiteles örült volna ennek a pénznek amiből sikerült megoldani, hogy a Luca el ne dőljön a kalitkájában, amelyet élete végéig nem hagyhat el! Hurrá!
    Pedig nagyon szép nagy madár. Bár lehet nem volt sok értelme műlábat csinálni neki, mert szerintem teljes mértékben hozzászokott a féllábhoz és a mankóhoz mint Bill papa. De amúgy egy ilyen ritka példányszámú állatnál ennek talán még mindig több értelme van ha javítja a közérzetét és később viszik pároztatni, mint a minden 2. lakásban megtalálható túltenyésztett vakarcsoknak csípőprotézist csináltatni sokszázezerért. Persze annak a pénznek is lenne jobb helye és ha csak az országban élő milliárdosok vagyonának a felét szétosztanánk máris sokkal jobban élnének az emberek és nem lennének hajléktalanok. De ennyi erővel mi is odaadhatnánk azt a pénzt a hajléktalanoknak amit a motorra és benzinre költünk.

    Mindenki arra költ amit szeret és ha ez nem így lenne akkor az élet sokkal szürkébb lenne és mindenki egyforma lenne.


    chemotox eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Szereztem csövet, kerítettem esztergályost aki kompletten legyártja a kúpos záróhüvely szét, illetve összerakót. Két változás lesz az egyik, hogy a csavarból leesztergált rész az kúpos lesz, másrészt műanyag betét lesz a csövön belül. (a kúpos kialakítást én kértem, a műanyag betétet az esztergályos ajánlotta, hát úgy legyen )
    Hát akkor már nagyon gyári szerszám lesz belőle Sorozatgyártáson nem gondolkodtál? Biztosan sok pannóniás örülne neki A műanyag persely tényleg nem rossz ötlet, mert nem karcolja meg a krómot. Én is azért is gondolkodtam a fán, mert mégiscsak kíméletesebb anyag mint a fém, ráadásul ha valami szorulás van akkor inkább a fa törjön mint a teleszkópszár.

    Komment


    • -t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
     Megőrültetek, ezt már nem illik!
     Ide akarjátok csődíteni a „nagyon ráérő” állatvédőket!
     Igazad van, én viccnek szántam, sajnálom ha ezel megbántottalak Téged vagy várki mást. Ez esetben elnézést kérek. Nem vagyok ellensége az állatoknak magam sem, ha ez nem így lenne akkor nem valószínű hogy 3 kutya /komondor, schnauzer, puli/ akvárium, 2 degu és egy csincsilla lakhatna itthon velünk.
     Az viszont megint egy más kérdés hogy ki mennyire tud vigyázni az állataira. Nálam még soha nem fordult elő hogy "Pupika" /ez most legyen a kis zsebcirkáló neve/ úgy elmehessen tőlem, hogy ha szólok neki ne jöjjön azonnal vissza, nem hogy közben esetleg valakiről meg próbálja lerágni a bakancsot vagy nadrágot. Ezen a ponton már a gazda felelőssége jön elő és nem a "megtámadottra" kellene hogy ripakodjon és még neki álljon fenntebb... Adott esetben biztos hogy nem hagytam volna hogy megharapjon.

     Komment


     • Én se vagyok állatutáló, de van amikor muszály megnevelni az adott állatot ha már a gazdi nem teszi meg... (velem egy macska járt rosszul, szana szét karmolászta a fánk törzsét, olyasmit kapott amit nem rakott zsebre de azóta kerüli a házunkat)

      Komment


      • Komment


       • Ma meghalt a türelmem egy kis darabja. 1,5 hónapja festegetem a motorom, azzal a típusú festékkel amivel már régóta festegetek bicikliket és egyéb fém eszközöket, ám kiderült, hogy ennek a minőségén is rontottak. Beütött a jóidő, olvad a festék. Csodaszépen lefestettem majdnem minden alkatrészt, egy szem karcolás, 1 folytonossági hiba, de még narancsosság sem volt felfedezhető semmilyen alkatrészen, de apám 3 napja rossz hírekkel szolgált, ugyanis kitette a napra és ahelyett, hogy mégjobban megszáradt volna inkább megolvadt. 3 napja játszik vele, hogy hátha megszárad, de csak szarabb lesz. Folyik, narancsosodik, volt már lakkozott felület is, azok megrepedeztek, úgyhogy a mai napon minden eddig lefestett alkatrészről leszedtem a festéket...

        Komment


        • Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
         ...és ahelyett, hogy mégjobban megszáradt volna inkább megolvadt...
         Engem ez tart vissza az itthoni fényezéstől. Kompresszor van, pisztoly van kettő is (1,5 és 0,8), időm lenne, helyem talán, de az a mérhetetlen kiábrándulás, amikor száradás közben előbújnak az apró hibák, az leküzdhetetlen. Főleg ha szépen vékonyan, megfelelő időközöket kivárva, némi csiszolópapírral vizesen a rétegek között visszajavítgatva, szinte aranyműves figyelempontosítással készül a dolog, aztán derült égből villámcsapásként egy helyen elkezd megjelenni egy ránc. Vagy egy púp, mert az olajleválasztón valahogy átszökött egy ici-pici olajcsepp. Vagy valami ismeretlen eredetű ködszerű folt a lakk alatt.... Á, inkább vezetékezem újra mégegyszer a masinát mint nekiálljak lefújni. És akkor még nem is beszéltünk a csíkozásról...

         (persze biztosan én viszem/vinném túlzásba, sőt lehet az a baj hogy túl aprólékos szoktam lenni)
         Utoljára szerkesztve a következő által: kollarg; 2012 jún. 19, 19:36.
         There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

         Komment


         • Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          inkább megolvadt.
          Ez milyen "fösték", nem csokit fújtál rá?
          A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

          Komment


          • Én is túl aprólékos voltam, nemhiába tartott 1,5 hónapon át, amúgy kb 1 hét alatt megcsináltam volna, ha "csak úgy lefújom" Mindegy, tanultam a hibából, jöhet az új megmérettetés


           -t5- eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
           Ez milyen „fösték”, nem csokit fújtál rá?
           Akril fösték, Májsztró nevezetű. Eddig semmi bajom nem volt egyik színjével sem, erre most kib...ott velem..

           Komment


           • Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Akril fösték, Májsztró nevezetű. Eddig semmi bajom nem volt egyik színjével sem, erre most kib...ott velem..
            Nekem a télen a Dnepr hajította le az akrillakkot a festékről...összerepedezett és lepereg...berágtam rendesen
            De lehet hogy csak a téli bundáját vedli le a nagy melegre tekintettel-a magam részéről befejeztem az akrillfestékeket-vissza a nitróhoz, az legalább normális.( amíg kapni lehet)
            Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2012 jún. 19, 21:14.
            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

            Komment


            • Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
             Akril fösték, Májsztró nevezetű.
             Szerintem a Májsztrót a benzin is oldja. Így lett a motorom "Foltos". Mintha olyan is történt volna, hogy tankolás után egy benzinkutas felkéredzkedett rá és a fele fényezés a nadrágján maradt. De tényleg szépen lehetett vele dolgozni.
             Everything is better when you decide you don't care.

             Komment


             • UK eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Szerintem a Májsztrót a benzin is oldja. Így lett a motorom „Foltos”. Mintha olyan is történt volna, hogy tankolás után egy benzinkutas felkéredzkedett rá és a fele fényezés a nadrágján maradt. De tényleg szépen lehetett vele dolgozni.
              Én lakkot valami másik márkát vettem, hirtelen nem mondom meg, hogy mit, de azt is használtam sokat. Elvileg benzinálló, gyakorlatilag viszont apám elvitte egy fényezőhöz megmutatni, hogy mit szól hozzá, amíg nézegette a kezébe megolvadt a lakk. Viszont a festékje strapabíróbbnak bizonyult, mert az nem olvad meg napon sem és felkeményedett rendesen. Mindenesetre töltetek be flakonba rendes festéket és azzal fogom festeni.

              Komment


              • Jelentem ma sikerese kresz vizsgát tettem, végre azon túl vagyok. Holnap dél után meg megyek rutinozni a KTM-el mert sajnos más mocit nem tudtam szerezni remélem jó barátok leszünk majd egymással Ha minden igaz a köv. állomás pedig jövő hét péntek lesz rutin vizsga címszóval.

               Komment


               • OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Jelentem ma sikerese kresz vizsgát tettem, végre azon túl vagyok. Holnap dél után meg megyek rutinozni a KTM-el mert sajnos más mocit nem tudtam szerezni remélem jó barátok leszünk majd egymással Ha minden igaz a köv. állomás pedig jövő hét péntek lesz rutin vizsga címszóval.
                Gratulálok és sok sikert a továbbiakhoz! Én ma voltam először forgalomba, most értem haza 10 perce. Különösebben nem volt baj, csak a fülesem volt rossz. Annyit lehetett benne hallani, hogy krr grr khrhrhrhr k k k krrr, úgyhogy ezt nagy nehezen sikerült is tudtára adnom az oktatómnak, megálltunk, fülest cseréltünk a másik sráccal (mert én mentem elől), mentünk egy félkört a városban aztán megálltunk (a búzatéren), az oktató vett 1 fasza fülest, mindent szépen tisztán hallottam benne, aztán mentünk 1 kisebb félkört és vissza a garázshoz. Azt mondta az oktató, hogy ha legközelebb nem akarom elütni a gyalogosokat, akkor beír vizsgára jövőhétre. Igen, 3x elfelejtettem megállni a zebránál. Bár mondjuk abból 2x csak ténferegtek és trécseltek a gyalogosok a járda szélén és nem akartak átmenni, de hát meg kell állni mert bukás jár érte. Vagy 2x 3x kint hagytam az irányjelzőt, megbeszéltük, hogy az oktató 3x megnyomja az adásgombot akkor kintmaradt az irányjelző, de ezt szar fülessel egyáltalán nem lehetett hallani, meg amúgy is nyitott sisakba a szél miatt is van elég susogás meg kattogás. De összességében nem volt semmi baj, nem ütöttem el senkit, rajtam sem akartak átmenni, úgyhogy túléltem

                Komment

                Ugrás az oldal tetejére
                Working...
                X