Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    OdinHEM !
    A rutin résznél tartok én is jelenleg, nekem 400cm3 honda van. (holnap is megyek vezetni).
    Fura hogy a 2. pálya amivel gondod van, nekem az 1. pályán az indexelgetés ami necces, mert néha elfelejtem.
    Ami úgymond táplálja bennem a kitartást, hogy otthon vár rám a T5, hogy motorozzak vele.
    Legelső órákon alig mertem a motorral körbepöfögni,
    aztán most már jó pár eltelt, s megszoktam. Remélem neked is sikerül összeszokni a járgánnyal.

    Kitartást kívánok!!!

    Komment


      Köszönöm nem fogom feladni! Amit István is ír abban is igazat adok neki, a fokozatosság szerintem is fontos. Az egyik oka amiért a nagy motort csinálom most hogy legálisan mehessek majd a Pannóniámmal. A másik ok anyagi vonzatú, sajnos nem állok olyan jól, hogy á most elég lesz az A K aztán majd az utolsó kategória megint.
      Ennek a tanfolyamnak az ára is eléggé mélyen nyúkál majd a zsebemben ami mind a felújítástól veszi el a pénzemet. Emiatt döntöttem úgy hogy a legnagyobb motor kategóriát csinálom meg.
      A rutinhoz még annyit hogy az első órától fogva a feladatokat gyakoroltam, annyit pöfögtem körbe, hogy mégis milyen a motor, mivel állok szemben. Azt már tudtam előre hogy min kell majd gyakorolnom ezért utána olvastam véleményeket tulajoktól tesztelőktől stb. A félelmem innnen fakadt, de mint mondtam már kezdem megszokni a motort. A későbbiekben pedig Pannónián tervezem a motorozásomat, ha pedig majd egyszer felvet a pénz akkor lesz egy BMW.

      üdv, Odin

      Komment


        Szervusztok!

        Kérek több önbizalmat tanúsítani és meglátjátok sikerülni fog.Természetesen tudom,hogy minden vizsga egy stressz,egy kis pokol,hajtja az embert a vágy egy áhított "jogért" és az önbecsülésért,hogy megfeleltem.Amennyiben egy vizsga nem sikerül,-egy picit mindig kisebbek leszünk,-vesztünk az önbizalmunkból.Sajnos az oktatók,és a vizsgabiztosok is tisztába vannak,a tanulók bizonytalanságával és félelemérzetével és ,-no és a pénz szerfelett kell,-sok esetben vissza is élnek "hatalmukkal",-mely természetesen nem hivatástudatból fakad.

        Amennyiben rajtam múlna a közlekedés oktatását, részévé tenném,az érettséginek,-az-az a közlekedést,minden kategóriában,az oktatás alapvető feladatává tenném.

        Úgy vélem,hogy napjainkban,a közlekedés jogosultságának megszerzése,egy túlbonyolított,tekintélyelvű,felfogás része,melynek következménye,napjaink közlekedési morálja.

        Azt nagyon jól tudom,hogy bármit is gondolok én a jogosítvány megszerzésének ,napjainknak gondjairól és annak anyagi feltételeiről, a szisztéma maradni fog,de ettől függetlenül,-legyen önbizalmatok,-rajta fiúk,-sikerülni fog!

        Üdvözlettel:Che

        Komment


          OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          A későbbiekben pedig Pannónián tervezem a motorozásomat, ha pedig majd egyszer felvet a pénz akkor lesz egy BMW.
          Az AK fogalma:
          Legfeljebb 25 kW teljesítményű és 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár.
          Tehát mindkettőhöz elég a korlátozott A, de csak akkor, ha régi Bmw-t akarsz. (Az R75 is csak 26lóerő-a teljesítmény/tömeg arány pedig a határ közelébe sem jár)
          "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
          "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

          Komment


            wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Az AK fogalma:
            Legfeljebb 25 kW teljesítményű és 0,16 kW/kg teljesítmény/saját tömeg arányt meg nem haladó motorkerékpár.
            Tehát mindkettőhöz elég a korlátozott A, de csak akkor, ha régi Bmw-t akarsz . (Az R75 is csak 26lóerő-a teljesítmény/tömeg arány pedig a határ közelébe sem jár)
            Hmm ez eddig így szép és jó. No de már jövőre is kategória variálást terveznek ugye, bővítik csűrik csavarják átsorolnak stb. Én megcsinálom az AK-t és mire odajutok hogy motorozzak addigra már nem is érvényes a kategóriám a gépemre. Jó ez most egy sarkított példa, de ez is egy ok volt amiért a nagy A mellett döntöttem, mert ha minden igaz akkor ezzel már akármilyen motort vezethetek hacsak másképp nem alakítják a dolgokat.

            Köszönöm a biztató szavakat Che, teljes mértékben egyet értek az általad leírt dolgokkal. Amikor fősulira jártam akkor volt részem a vizsgákból bőven, pláne mert voltam olyan marha és két szakot vittem párhuzamosan egymás mellett és nagyon tudtam örülni egy egy sikeres pláne elsőre sikeres vizsgának. Nincs ez másképpen most sem munkahely miatt is kellett már vizsgáznom, azoknak is nagyon örültem mikor meglettek és lehet nevetségesen hangzik, de a sikeres kresz vizsga után is olyan jól eső érzésem volt mint az első alkalommal mikor a B-re lett meg

            Komment


              Én is nagy A-ra mentem egyből, mivel sok értelmét nem láttam a "hajtási engedélynek", de csak akkor 96-ban még az A1-et adták meg, ami akkor 150 cm3-ig volt engedélyezve, majd egy év után kellett tenni egy rutin, meg forgalom vizsgát, hogy az A kat. teljessé váljon. Én T5 Pannóniával vizsgáztam, előtte meg egy Simson S51N-essel, mindkettő jól kezelhető, bár szerintem a tanuló motorokat is úgy választják ki, hogy meg lehessen vele csinálni a feladatokat, bár szerintem ehhez bármilyen motor megfelelő lehet, ha érzed, akár egy gyorsasági motor is, bár annak jóval nagyobb a kanyarodási íve Én direkt nem kértem oktató motort, hanem vittem, hogy otthon is azon tudjak vagy az udvarban, vagy a szomszéd tüzép telepén motorozgatni, hogy a vizsgára megszokjam.
              Próbálj, ha van rá lehetőség olyan motort választani, aminek a lehető legalacsonyabban van a súlypontja viszonylag kis cm3-es, és nagy nyomatékkal rendelkezik. Azzal gyerekjáték egy ilyen vizsga, mert szinte magától végig megy.
              Az indexelés szokatlan lehet az elektromos világban, hisz szinte minden újabb motoron van index, de az öregeken nem volt szokás, ott a kezedet kell használni, ami még több odafigyelést iglényel.

              Sok kitartást, és sikeres vizsgákat kívánok mindenkinek, aki elszánja magát ebben nem olcsó világban. Én C+E-re megyek mostanában, ami minimum 3x annyi, mint a motoré, azt is önszorgalomból. Persze mindenhol előfordulhat, hogy bele esel abba a pár emberbe, akinek kell hozni a bukási statisztikát, vezethetsz bármilyen profin.

              Komment


                Én először az A korlátozottat csináltam meg, abban az évben szükség lett volna PAV vizsgára is, ha egyből nagy A-ra vizsgázik valaki, ezért jelentősen olcsóbb volt az A korlátozott. Ez a kategória egyébként elég logikus állomás, mert a 650-es Ural is belefér, ami nekem elég is volt. Jó pár évre rá futottam neki a nagy A-nak és természetesen ez plusz költséget jelentett, de nekem jó volt ismét oktató segítségével tovább csiszolni az addig megszerzett rutinomat. Hiszen rutinról ekkor beszélhetünk csak, a „rutinpálya” az még nagyon nem jelent vezetési rutint. Ez persze már egyén függő, de nem tartom magam szuper tehetséges járművezetőnek. Szóval én nem bántam meg, hogy kétszer kellett motor jogsit szereznem.
                Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

                Komment


                  Majd jövőre lehet megcsinálok egy korlátozottat vagy egy korlátlant, majd meglátom mekkora lesz a pénztárcám meg hogy mennyivel lesz drágább a korlátlan .

                  Akik meg most csinálják valamelyiket azoknak sok sikert .
                  Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2012 jún. 25, 14:17.

                  Komment


                    jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Akik meg most csinálják valamelyiket azoknak sok sikert .
                    Ja, igen, ha már így belekotyogok én is sok sikert kívánok a folyamatban lévő ügyekhez!
                    Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

                    Komment


                      Sziasztok!

                      Örülök, hogy más is leírja a jogosítvány szerzés rögös útjait nem is gondoltam, hogy ilyen sokan vagyunk, akik most csinálják ezt. Magam részéről annyit tennék még hozzá, hogy motoros tapasztalatom annyi volt ezelőtt, hogy vezettem nagyon régen körülbelül 10 métert (lehet sokat mondok ) Babettát, majd kis szünet következett( kb 15 év ) és vezettem 5-10 métert egy robogót. Tanfolyam előtt pár nappal vezettem még egy simson-t 1-1 órát, ami olyan jó volt, hogy ha nem játszottam a gázzal le is fulladt. Ezek után jött a tanfolyam, amikor is rutinkor elhasználtam az összes órám és még pluszban borultam kétszer is (nagyjából álló helyzetben meg egyszer felugrattam a 100 lóval a padkán majdnem a kerítésen át) 6 plusz óra és egy fél oldalas írás árán átmentem a vizsgán. Köszönöm a biztatást így utólag is még egyszer. Az önbizalom ami nagyon hiányzott, úgyhogy csak annyit mondhatok, bátorságot kívánok hozzá mindenkinek! (na persze nehogy túlzott legyen aztán az-az önbizalom )

                      Komment


                        Erről mi a véleményetek.

                        Pannónia kuplunglamella az elnyűhetettlen! - Vatera.hu!

                        Komment


                          chemotox eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Erről mi a véleményetek.
                          Erre én is kíváncsi lennék!
                          Az eladó nagyon dícséri lamelláit.
                          Nekem erről egy mondás jut eszembe (öndicséret büdös), vagy a Tanu című filmben elhangzott mondat ("Ha én valamit szeretek magamban, az a szerénység").

                          Azért az kívánom, hogy ne legyen igazam és tényleg nagyon jó minőségű kupluglamellái legyenek az eladónak!
                          Utoljára szerkesztve a következő által: sricsi70; 2012 jún. 25, 19:28.

                          Komment


                            chemotox! Ezek nem tetszenek? Vagy kompletett keresel?

                            Pannonia,pannónia hátsó lámpabúra - Vatera.hu

                            Pannonia,pannónia hátsó lámpabúra - Vatera.hu

                            Komment


                              OdinHEM eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              chemotox! Ezek nem tetszenek? Vagy kompletett keresel?
                              Nos az eredetiség és a tartalék így együtt nagyon megpiszkálta a fantáziámat. Egyébként a hirdetés lejárt egy időben aztán mostanában újból megtalálható csak azért mertem ilyet írni...

                              Komment


                                Azért dobtam be a linkeket, mert azt hittem hogy szeretnél venni ilyen lámpát, aztán emlékeztem hogy a Vaterán láttam szépeket és olcsón.

                                üdv, Odin

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X