Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szia retromotorshun !

Nem egyszerű a hozzászólásodra olyan választ írni, ami kifejezi az érzéseimet, de nem sértő rád nézve. Nagyon szépek a motorjaid, de kb ennyi az összes pozitívum ami most a leveled kapcsán eszembe jut.
    Nagyon nem szerencsés a mai világban párhuzamot vonni a Magyar, és a külföldi ( nyugati ) veterános társadalom pénztálcája között.
    retromotorshun eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    az elmúlt két évben az elkészült 11db TLB-ből 11 külföldön kelt el
    Csodálkozol rajta ? Amikor a Magyar emberek jelentős százaléka a mindennapi megélhetéssel küszködik, egy ekkora összeg csillagászatinak tűnik egy " vacak " motorkerékpárér. Miskolcon a két motorod áráért, 55 nm2 lakást kapsz az Avason.
    retromotorshun eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    nem szívesen költök magyar forgalomba helyezésre egy forintot sem, mert csak szánalmas, sőt sértő ajánlatokat kapok egyfolytában. Pénteken pl röhögőgörcsöt kapott egy pali, akinek elmondtam, hogy 1.7 millió forint a komplett fogat irányára.
    Kívánom neked hogy 7000 eurót is kapjál a motorodért a külföldi piacon, de ne fikázd le a Magyar embert azért, mert elakad a lélegzete mikor kimondod a motor árát ! Nyilván neked is rengeteg pénzedbe kerül mire egy ilyen szép fogat összejön, de ez akkor sem jogosít fel arra, hogy sértegesd a " csóró "Magyar veterános társadalmat.
    Ha ebből akarsz megélni jobban jársz, ha továbbra is a külföldi piacot veszed célba.

Sajnálom ha megbántottalak, de a leveled kapcsán ezek a gondolatok jutottak eszembe. Remélem hogy még sok szépen felújított motor fog kikerülni a kezeid közül, és meg fogod érte kapni amit szeretnél.

Üdv mir-mur
    barna, sricsi70 és 7 további látogató kedvelte ezt.

Komment

barna, OdinHEM és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Kedves barátaim!
        nem ez a nepperkedés?
        Én nem azért csinálom a otoromat, hogy utána busás haszonnal eladjam, mert akkor 1 hónap alatt csilli villi felújított motor állna a műhelyben. Ezért tart már lassan 10.éve, hogy minden apró alkatrész beszerzésén fáradozok, mikor mire van keret.
        Bár dagad az ember melle, amikor egy motorhoz kevésbé értő ember (aki csak azt látha, hogy van 2, de lehet, hogy
        kereke, brümmög, gurul, és mekkora feeling), elég szép összeget kínál fel a motorért, de már azért sem adnám el egy ilyen embernek, mert bár az én esetemben családi darab, de ha kosárban vásároltam volna, és a saját kezemmel rakom össze az utolsó csavarik, polírozó mozdulatig, nem lenne szívem oda adni egy olyan embernek, akinek azért kell ,hogy legyen az is.
        sricsi70, mir-mur és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

mir-mur eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          de ez akkor sem jogosít fel arra, hogy sértegesd a „csóró” Magyar veterános társadalmat.
          Én elolvastam többször is retromotorshun hozzászólását, de sehol sem látok benne sértőt, és hogy fikázná a magyar csóró veterános társadalmat. Mindannyian tudjuk mennyibe kerül megcsinálni egy veterán járművet és mi nem is számolunk hozzá munkadíjat. Azt is tudjuk sokan, hogy egy-egy hirdetésre milyen szintű jelentkezők vannak. A legtöbben már a telefonban is alkudnak, amikor még nem is látták, hogy mire alkusznak.

Ha meg a külföldiek őrzik meg múltunk egy darabját, én nem sajnálom tőlük. Mi is hány BMW-t, Zündappot, Nortont és még ki tudja mit dédelgetünk, óvunk garázsaink mélyén és nem hiszem, hogy ezt a németek, angolok, stb. nemzeti tragédiának fognák föl. Ráadásul a magyar veterános társadalom se csóró. Van köztük csóró is, meg van milliárdos is. Tegnap is egy olyan 280S coupé Mercedest láttamt OT rendszámmal, hogy még most is jobb kedvem lesz, ha rágondolok. Számtalan sok milliós, ritka csoda rejtőzik nálunk is, mint ahogy sok külföldinél is van Csepel, Pannonia meg még ki tudja mi.

Mindig lesz eladó autó és motor, igaz az idő múlásával egyre kevesebb lesz az öreg bácsinál fellelt, nagyon olcsón megvett jó üzlet. De a drágulási tendencia se örök, az úgynevezett válság következtében jelentősen esett a hétköznapi veteránok ára és ebbe bele kell érteni néhány különlegességet is.

Szóval, én így látom.

ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Kodály Zoltán, Bartók Béla nem a profit reményében gyűjtötte, mentette a magyar népdalt.
          Jay Leno sem a profit reményében gyűjt. Kodály és Bartók sem tartoztak a szegények közé.

Mi marad nekünk, ebben az országban, ha az értékeinket kiárusítjuk a pénzes külföldnek, egyéni haszonszerzés végett?
          Marad elég, sőt mi is tudunk vásárolni külföldről. Ami már nem is külföld. Változik a világ, ha nem alkalmazkodunk, elveszünk. Ilyen az evolúció.
          OdinHEM, joker és soveny kedvelte ezt.
          Everything is better when you decide you don't care.

Komment

mir-mur kedvelte ezt.

Komment

korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              nem ez a nepperkedés?
              Én nem azért csinálom a otoromat, hogy utána busás haszonnal eladjam
              Nem. A nepperkedés az lenne, ha megvenném 1,7 miilióért és utána árulnám 2-ért. Mindezt rendszeresen és folytatólagosan, mondhatnám üzletszerűen követném el, és a befolyó haszon után nem adóznék.

Nem is iratnám át, hanem biankó adásvételivel keseríteném a vevőm dolgát. Ez a nepperkedés.
              dino125ad kedvelte ezt.

Komment

Komment

Nem csak az lehet sértő, ami le van írva, hanem az is, ami a sorok között olvasható.
                  Ezért olvastam el többször is. Amíg valakit vagy valamilyen szituációt nem ismerek, addig szeretek nem olvasni a sorok között, nehogy úgy járjak, mint nyuszika a viccben. ("-Tudod mit medve? B... meg a fűnyíród!").

Biztos vagyok benne, hogy nem lesz sértődés.
                  joker kedvelte ezt.

Komment

Mindenki felnőtt már itt és saját belátása szerint dönt
                    De ezekkel az árakkal már ott tartok, hogy egy Jawa vagy mz vagy más motort olcsóbb lesz megcsinálni.

De a nagy költekezésnek is megvan a hátránya... sokkal jobb lesz mint a gyári... tehát pont ugyan azt az érzést nem adja át... Bár lehetne rám is mutogatni, hogy p21-embe mégis a japánt rakom

Komment

A definíció részemről pedig továbbra is a mesterséges hiányteremtéssel kényszerhelyzetbe hozottakról az extraprofit lehúzása
                      Akkor nem nepperekről, hanem kapitalistákról van szó. Szinte minden cég erre törekszik. Mármint monopolhelyzetre, annak meg az eredménye a kényszerhelyzetbe hozottakról az extraprofit lehúzása. Sajnos jelenleg így működik a világ. Nekem se tetszik.

Csak attól félek, ha ne adj Isten valamelyik veterán járművemtől meg kivánnék válni majd a jövőben és esetleg a hazai kereslet hiánya miatt úgy döntök, hogy jó pénzért gazdag külföldinek adom, nos, nehogy ekkor nepperré váljak a fórumozók szemében.

Lehet, hogy igazatok van. Retromotorshunt nem ismerem. Lehet, hogy más igen. Én csak azt látom, hogy nem amiatt regisztrált, hogy a mostani hirdetése kapcsán oltson minket. Ha nem is szólt még hozzá semmihez, biztos oka volt rá. Mindenesetre, amit írt abban semmi sértőt nem látok. Semmi olyat, amiért így neki kellene esni, azért mert többünknek szűkösebbek az anyagi lehetőségei, mint ami egy normális élethez szükséges.

Lehet, hogy túlságosan kipihent vagyok és azért írok ilyeneket.
                      dino125ad és TZ kedvelte ezt.

Komment

Én sem bántásból írtam, csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy nem mindegy, hogy megveszel, gyorsan felújítasz egy motort, majd tudva, hogy Mo-on a kutya sem fog érte ennyi pénzt adni, külföldön eladod. Persze, hogy ott, mert itt br valóban vannak pénzes veteránosok, de rájuk várni kell, és abból nem élsz meg.

Komment

Nem lehet az hogy egyszerüen kezd "visszanyalni a fagyi "----hisz valahogy talán kicsit jobban összekeveredett a nagy magyarország , meg az " illen -ollan de a mijjjenk " ?

Egy másik szempontból vizsgálva ,pedik kérdem ,a gyönyörüen szakszerüen (tegyük fel ) restaurált MOTOR (direkt nem neveztem meg) miért kéne hogy olcsóbb legyen mint egy hasonló paraméterekkel rendelkező NYUGATI motor?

Na -ez jó téma-teccik
                          UK kedvelte ezt.

Komment

Apró meglátás, hogy a MAGYAR MOTOR máshol is magyar motor, csak ott ez nem érték.
                            Az igazi nagymagyaroknak pedig megvan az a lehetőség, hogy felvásárolják a külföldön árult MAGYAR MOTORokat amik ott esetleg olcsóbbak vagy ha nem is olcsóbbak, de eredetibbek és valóban exportkivitelűek.
                            joker kedvelte ezt.

Komment

joshbono, barna és 7 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Sajnos el kell mennem ---de válaszlni fogok . este.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X