Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Érdekes, meglepő vagy különleges hirdetések a Veterán aprón

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Komment

TZ eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Az igaz, hogy a motor árát valóban nem kell elérnie, de mivel ez is egy rendszámos jármű a saját átírási költségeinél csak többet ér...
      Óóó... nagyon sok rendszámos jármű nem ér annyit, mint az átírási költsége. És nem biztos, hogy a jármű ér túl keveset.
      TZ, wsievers és soveny kedvelte ezt.
      Everything is better when you decide you don't care.

Komment

Komment

Lehet, hogy tévedk, de én úgy tudom, hogy a köznyelvi szleng okolható ezért. Tudomásom szerint utánfutót a motorkerékpár húz, a személygépkocsi pótkocsit vontat. Mivel az utánfutó kb 20 évre elünt az utakról és ezalatt jött be a szgk pótkocsi, a köznyelv utánfutóként kezelte, majd a jogalkotók is átvették ezt, tehát szépen összemosták a kettőt addigra, mire ismételten előkerültek a Mkp. utánfutók.

Lehet, hogy nem így történt, de király városi legenda...

Komment

nagyfékdobos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Lehet, hogy tévedk, de én úgy tudom, hogy a köznyelvi szleng okolható ezért. Tudomásom szerint utánfutót a motorkerékpár húz, a személygépkocsi pótkocsit vontat. Mivel az utánfutó kb 20 évre elünt az utakról és ezalatt jött be a szgk pótkocsi, a köznyelv utánfutóként kezelte, majd a jogalkotók is átvették ezt, tehát szépen összemosták a kettőt addigra, mire ismételten előkerültek a Mkp. utánfutók.

Lehet, hogy nem így történt, de király városi legenda...
            Erről nekem kicsit az jut eszembe, amikor valamelyik fórumon elkezdték magyarázni, hogy mi a különbség a sárvédő és a sárhányó között. Végül kihozták, hogy a sárhányó az a kerék, mert az hányja a sarat. Szerintem nem érdemes ilyenekbe nagyon belebonyolódni. Nyilván a motorkerékpár utánfutóra nem nagyon jut eszünkbe a pótkocsi szót használni, mert nem kocsi után van kötve. De a kocsi után kötött pótkocsi is ugyanúgy a kocsi után fut, mint a motorkerékpár után kötött futó. S bár a nehéz kéttengelyes utánfutó is a teherautó után fut, mégis inkább pót kocsi.

Angolok tudnak nagyon jól elvitatkozni ilyeneken. Például a részecskére két szavuk is van a particulate meg a particle és ők tudják is mi a kettő között a különbség. Sőt, teljesen biztosak benne, hogy egy hajó nem lehet jármű, pedig mi tudjuk, hogy vízi jármű. (De majd andraco kiigazít). Sőt ma tudtam meg, hogy a hajó hivatalosan gördülőállomány .

Azért kösz a legendát.
            TZ kedvelte ezt.
            Everything is better when you decide you don't care.

Komment

nagyfékdobos eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Utoljára megjegyzem, hogy ez a "köpködős" topik gondolom sok embert elriasztott már a Veterán Apró használatától és a Veterán Fórum olvasásától, hiszen itt folyamatosan kigúnyoltok, megszóltok embereket. Bizonyára szerintetek ez így helyes, én nem tudok azonosulni a gondolkodásotokkal. Ti tudjátok, lelketek rajta, engem nem zavar.
              Úgy érzem, mégis magával ragadott az indulat és oktalanul általánosítottam ebben a 3 mondatban. Nem magyarázkodok, belátom hibáztam. Ezúton kérek elnézést főként TZ-től ( hiszen úgy tünhet, az Ő munkáját, tevékenységét becsmérelem ), valamint mindenkitől, akire nem vonatkoznak a leírtak

Természetesen írásom többi részének tartalmát továbbra is felvállalom...
              TZ és kedvelte ezt.

Komment

Ne hátrálj meg István!
                Igazad van!

Komment

A tisztánlátás kedvéért elárulom, hogy van egy fogyatékosságom: hajlamos vagyok szó szerint értelmezni a leírtakat. (Hiszen egyéb információ hiányában, csak a leírtakra tudok támaszkodni.) Istvánnal egy kellemes telefonbeszélgetés kapcsán tisztáztuk a félreértésünket, vagyis az én félreértésemet, de éppen azért leírom ide is a konklúziót, hogy más se értse rosszul a leírtakat. Igazából nem tűnt úgy, hogy az én munkámat kritizálja István, hiszen ezt nem írta, de én mégis teljesen magamra vettem. Ugyanis a moderálás az én feladatom és súlyos vádként értelmeztem az „emberek” „folyamatos” „kigúnyolását”. Ugyanis ha ez a három szó ebben a konstellációban igaz lenne, akkor bizony felmerülne a felelősségem. Főleg az „emberek” fájt leginkább, de azt hiszem ez talán az „emberek által meghatározott árak” rövidítése.

Itt egy jó kis Austin! Persze meló van vele, de a fénykép nekem nagyon tetszik!
                  Zen3D: bolg a 3D nyomtató építésről

Komment

soveny és TZ kedvelte ezt.

Komment

Bírlak ApaE ! Olyan komolyan felkészülsz mindenből.. de tényleg...

Komment

Egy kevésbé ismert motorkerékpárra bukkantam a Veteránapró hirdetései között egy Radiorra.
                        Ilyen nálunk ritkaságszámba menő motorkerépárok mindig arra késztetnek, hogy kicsit körbejárjam a modellt.
                        Bizony a Google-on keresgetve nem sok derült ki róla. A francia Wikipedia is elég szűkszavú, 1922 és 1955 között gyártottak motorkerékpárokat.
                        Aztán a képek között keresgélve végül megtaláltam azt a modellt restaurálva, amit a veteránaprón kínálnak:

Ezt az igényesen restaurált motort 1300 euróért kínálták egy francia hirdetőoldalon.
                        wsievers és TZ kedvelte ezt.

Komment

A szolgáltatásoknál ékesítettek egy hirdetést ezzel a képpel:
                          http://veteranapro.hu/images/14386_400x300.php
                          Milyen blokk van ebben TS-ben? Ismeri valaki a motort?

Komment

motorkami eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            A szolgáltatásoknál ékesítettek egy hirdetést ezzel a képpel:
                            http://veteranapro.hu/images/14386_400x300.php
                            Milyen blokk van ebben TS-ben? Ismeri valaki a motort?
                            Ez egy Diesel Mz
                            itt meg tudod nézni: YouTube - dMZ
                            300 ccm diesel blokk (lombardini talán) jó kis gép amúgy

motorkami eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Egy kevésbé ismert motorkerékpárra bukkantam a Veteránapró hirdetései között egy Radiorra.
                            Szemezek is vele már egy ideje...be kellene adni itthon hogy új motor jön , de akkor én megyek azt mondta a párom(épp elég volt a KMZ-t itthon elfogadtatni )
                            Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2011 febr. 15, 12:30.
                            soveny kedvelte ezt.
                            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Ez a kis Radior nagyon szemrevaló darab.
                              Néhány dolog riaszt el:
                              1. Nagyon nehéz alkatrészhez és dokumentációhoz jutni.
                              2. Ha az 1300 eurót veszem alapul, akkor az eladási árból számítva kb. 150000 Ft maradna a frestaurálásra.
                              3. Nem tudom forgalomba helyezni.

Komment

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X