Közlemény

Collapse
No announcement yet.

De jót motoroztunk ma!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Nem kell bonyolítani(a kistraktor építésekből tapasztaltam) !

A legegyszerűbb megoldás ,és nem nagyon kell szokni.

A sebváltókar végére kell egy "8"as köracél egy karikával a másik végén egy gomb a karon két alátét közé egy sasszeggel biztosítva.Érdemes a gázkaroldalra áthajlítani és megvezetni egy laza "kulcskarikában"....
    "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Én biztos jobb oldalra tenném semmi esetre nem bowdennel karral oldanám meg. A Svalbi motor burkolatára tennék 2 db kis bakkot ez vezetné meg a kart pl 8 as köracélt . Bal oldalon meg beakasztani a hajlitott végét a váltókarba. Jobbról meg a váltókar mint egy berántó. Így a bal kézzel tudsz kuplunglni az marad a gyári.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        A Svalbi motor burkolatára tennék
        Sziasztok! Nem szeretném elrontani az eszmefuttatásokat, de Horexnak úgy tudom nem Schwalbe, hanem S51-es Simsonja van
        Hogy hozzá is tegyek a témához, a Simson motoros kapának volt egy kéziváltós megoldása.
        Ha jól sejtem a blokk jobb oldaláról közvetlenül lehetett a vonóéket csúsztatni jobbra és balra a váltótengelyben. Elég sokszor látni jófogáson, hogy bontanak Nógrádban ilyen kapákat. Aki nem a saját kapájához veszi meg a blokkot annak nem kell a spéci gyújtásfedél. Kiindulásnak talán nem rossz az sem.
        Mondjuk a képeket megnézve, a gyújtásfedél rögzítése nem a megszokott, eltér a hagyományos fedéltől. És a hajtás is valahol belül megy.
        Utoljára szerkesztve a következő által: Titus; 2023 márc. 01, 20:50.

Komment

Az idei elso motoros talakozo Click image for larger version

Name:	IMG-20230312-WA0000.jpg
Views:	252
Size:	314.8 KB
ID:	231796 Click image for larger version

Name:	IMG-20230312-WA0002.jpg
Views:	232
Size:	266.2 KB
ID:	231797 Click image for larger version

Name:	IMG_20230312_130730917.jpg
Views:	237
Size:	1,016.4 KB
ID:	231798 Eleg jol megy a motor az ido szep sor es a csülök pörkölt is elfogadhato

Komment

movisz eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            szep sor
            A Kawa jobban tetszik, cseréld el.

Komment

No no el ne cseréldabból sok van!

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                No no el ne cseréldabból sok van!

Te békülésre hajtasz??!!

Komment

E:dmu politika nélkül én béke párti vagyok és alig várom mindőtökkel a békülést!

Komment

Ma délután volt egy kis idom es leugrottam a Porto Piccolo -ba(Sistiana).Csak sajnos elbujt a napocska hazafele jovet azé csinaltam egy kepet a szokasos kedvenc helyemen Click image for larger version

Name:	IMG_20230326_162739078.jpg
Views:	287
Size:	982.9 KB
ID:	231837

Komment

Akkor én is hősködök, szombaton Monoron volt a Classic Motocross Bajnokság első fordulója. Jól elvertek így a 60+ kategória 10 indulójából akik mind beértek a célba ellentétben a többi kategóriával, nagy küzdelemben megszereztem a 10. helyet.

Komment

Tetszik a bátorságod de hidd sokunk a 10 ből 12. ek lennénk! Gratula

Komment

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          Horexnak úgy tudom nem Schwalbe, hanem S51-es Simsonja van
                          Ahogy mondod!
                          Jár az bagyam, de annyira együl vagyok hogy nem tudom ki/megbeszélni magam ez esetben
                          A közelben van egy kereskedés, szép nagytestű robogókkal
                          Nincs váz, nem kell átlépni, váltani. Öninditó és automata váltó, 250 ccm
                          Jellemző ár 2millió
                          Akinek két anyja volt, meg jól keres, az adjon 2millát egy motorért, ami csak a falu/városban kellene a boltba
                          Dehát mit tegyek ha roncs lettem, a benzin meg drága

Ma nézem a Horexemet, ereszti az olajat, akksi teljesen feltöltve, nem is használtam, tartja vagy 5 percig a töltést
                          Van egy vadi új Varta-m, majd eszkábálok hogy rögzitsem
                          Lehúzni a blokk bal felét és tömitőpaszta, ahhoz már egyedül nincs energiám, pedig zavarja a szemem
                          Volt egy barátom, néha invitált, Hosszúkám gyere át csak beszélgetni, egyedül olyan unalmas
                          Ugyanezt érzem most
                          Anno ez más szereléssel együtt, szombat-vasárnap a konyhaasztalon megvolt
                          A lényeg, eljutottam odáig hogy el kell adni a Horexet is. Ami nem megy, nem megy

Amikor fiatal voltam, volt egy idős ismerősöm, öreg motor szakértő
                          Elugrottam hozzá, "Gyula bácsi jőjjön át, ez+az a gondom, kértem. Majd átsétálok, mondta
                          Miféle séta? Ott az MZ. Ááá, már nem megy fiam
                          Eljutott a lelkem a Horex eladásáig is, de még csak gondolat. 53 éve nálam van, a lelkem még nem engedi
                          Francba!

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Jár az bagyam, de annyira együl vagyok hogy nem tudom ki/megbeszélni magam ez esetben
                            Ha az írás is megteszi, akkor írj nyugodtan ide. A sok hozzászólás között nem veszik el
                            Nincs váz, nem kell átlépni, váltani.
                            Schwalbe vagy SR 50 alkalmasabb ilyenre, ha már Simsonokról volt szó. És még jóval 2 millió alatt lehet venni, felújítottat is.
                            Édesapám egyik barátja olyan 75 körüli még mindig Schwalbét használ vásárlásra Győrön belül. Egy évben egyszer-kétszer kell csak hozzányúlni, akkor mindig áthozza neki a szervízre. Fék probléma, olaj csere. Nem szokott semmi komoly lenni.
                            Eljutott a lelkem a Horex eladásáig is, de még csak gondolat. 53 éve nálam van, a lelkem még nem engedi
                            Ilyet szerencsére még nem éreztem, de nem kell elsietni. Ha úgy van majd eladod.

Komment

Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Schwalbe vagy SR 50 alkalmasabb ilyenre,
                              A váltás , a lábfej mozgatása nem tökéletes, ezért is lenne jobb egy automata váltós. Horexxel is ez a probléma, nagyon össze kell hajtani a lábam és mozgatni fék, váltáskor

Komment

Babetta! Vagy az nagy visszalépés lenne egy szimó után? A pedálok miatt az is kényelmetlen lehet kicsit. De legalább könnyű megtartani, mert olyan 40 kg-t nyomnak csak

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X