Joker te miket rejtegetsz, azon a gépen komoly fék van az biztos. Erről több és valós képet esetleg?.

, sőt, mindkét irányban duplex fékként viselkedik.
) szerintem ez a rendszer fix , mindkét oldalon forduló kulcsokkal nem kielégítő megoldás , nem szivesen használnám.

A 6-os csap OK de nem mindegy milyen anyagból van 
Szerintem minél egyszerűbb valami , annál kevesebb lehetősége van a meghibásodásra ... Ha már hidraulikus , lehet tárcsa is . Ebben az esetben nincs megkötve a kezed. (nincs szabályzat ... ) De ha utcára akarod , vizsgás motorba , lehet hogy a közl.felügyelet nem állja meg röhögés nélkül . Bár próbálkozni, kell !!! Ha másért nem a sikerélmény kedvéért . 

Az okoskodás abból indult ki , hogy a fékpofákat a dobra szorító erő a hosszanti szimmetria tengelyre merőleges , vagyis a kétcsapos megoldás esetén a fix csap, és a fékkulcs forduló pontja által alkotott egyenes szöget zár be a szimmetria tengellyel , vagyis a valós pofaműködtető erő (erre az említett egyenesre merőlegesen ) szöget zár be , így csökken (bár lehet hogy rosszul gondolkodok) , továbbá a nagyobb erőkar végett talán több a rászorító erő is . Gondolkoztam a ferrodol rövidítéséről is , ami a fix csap felé tolódna el , így nagyobb lenne a "pajszer" által mozgósítható erő is , de félő hogy a felületcsökkenés több hátrányt hozna . Így maradt a régi ...
Egyébként úgy egyszerűbb lett volna...
Talán mégsem sikerült kiölni az emberekből a kreativitást , sokunk komolyan utána is nézett a dolognak . Mindenesetre a Joker által posztolt, négypofás fék megvalósításához , az anyagi lehetőségek szűknek bizonyulnának , még akkor is ha szabadjára engedhettük volna a fantáziánkat szabályok hiányában . Mindenki olyan f@sszal b@szik amilyen van neki ...

. Mert a fékkar (kormányon ) , bovden , fékkar ( fékdobon ) , és a fékkulcs összesége , nem más mint egy pajszer .
)

).
Komment