Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Kétütemű motorok tuningolása!

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Illetve a kis szár átmérőre gondolsz...gondolom. De hát ahhoz a könnyű motorhoz lehet, hogy jól van méretezve.
    zahi kedvelte ezt.

Komment

Én ilyet akarok előre:
      Click image for larger version

Name:	bcf7_4_big.jpg
Views:	1
Size:	67.5 KB
ID:	147559
      Hátra meg ilyet:

Name:	99997182113665.jpg
Size:	13.7 KB
ID:	147560

Komment

Ez milyen gépé?, sokat kell alakítani az alsó kiflin ?. Úgy tűnik az első hosszabb mint a gyári.

Komment

Rieyu 50-es, de a 125 ös Aprilia Tuaregben is hasonló van. Elvileg csak fel kell fúrni a villahidakat. A hossza 81cm, mint a 634-esé. Van egy halom 634 cuccom, valamit csinálni kell belőle.
          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 nov. 07, 15:09.
          sepy kedvelte ezt.

Komment

De a Rieju csak 90 kg az Aprilia pedig 110, a CZ pedig 180!! Tehát lehet, hogy ez a belső cső átmérőjében nagyobb de a falvastagság szinte biztos, hogy nem ilyen súlyhoz van méretezve. Egy erősebb rugó sem segít, ha a nagyobb súlytól össze esne a teleszkóp mert a csillapítás hatékonysága a motor súlyához és a rugó erőhöz van beállítva. Tehát egy erősebb rugó megtartja ugyan a nehezebb motort de nem lesz csillapítás.
            Tudom, hogy nem kérdezted, de nem javaslom. Ráadásul az alsó kiflit kimarni a fordított villa átmérőjére is nagy bátorság. A hagyományos teleszkóppal rendelkező motorok alsó villa hídjában kb 20-30 mm-es a befogó magassága, a fordított teleszkóppal rendelkezők pedig a 60-70 mm-t is elérheti.Így vékony a fal mégis stabil a hossz miatt a befogás.
            Nem olyan egyszerű ez, hogy csak ezt a telót ide rakom azt meg oda, azt majd csak jó lesz....de legalább is modernebbnek látszik.
            Minimum a súlyaknak egyeznie kell, habár az eltérő súlyeloszlás a kerekek között is okozhat meglepetést.

Komment

A motor súlya jelentősen csökkentve lesz. Szerintem a 110 kilót se éri el. Váz, tank, villa, kerekek, ülés, valami kis első, és hátsó lámpa, rezók.
              Gondolkodom a villahíd cserén, mivel én is attól tartok, hogy gyenge lesz a gyári.
              Mondjuk valami ilyesmi:

Name:	daf4a06d1bfe0c257cbbe6b85aa09d64.jpg
Size:	41.4 KB
ID:	147561
              Az egész még egy forgalmis váz, és egy blokk meg 2 kerék. Nem a szériagépem fogom átfaragni ezért...

CZ pedig 180!!
              A kéthengeres is 144...
              Nincs min kipróbálnom az eddig elkészült elemeket...
              Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 nov. 07, 16:40.
              sepy, St.Z.350 és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Mondjuk valami ilyesmi:
                daf4a06d1bfe0c257cbbe6b85aa09d64.jpg
                Valami hasonlón gondolkoztam én is. De nem tudom...

Volt már egy:Click image for larger version

Name:	DSC01003.jpg
Views:	5
Size:	195.4 KB
ID:	147562Click image for larger version

Name:	DSC01004.JPG
Views:	3
Size:	193.8 KB
ID:	147563Click image for larger version

Name:	DSC01001.jpg
Views:	3
Size:	191.3 KB
ID:	147564

- - - Updated - - -

Rieyu 50-es
                Nem tudom szetted e már szét őket. A fiamnak Rieju RR van 2004-es. Elméletileg Showa első szárak.
                De mikor szétszereltem őket meglepve tapasztaltam hogy tulajdon kép csak az egyik (már nem emlékszem melyik) oldali teleszkópban van teljes értékű rugó. A másikban csak egy kisebb a felütést megakadályozó rugó van. ÉS mivel "terepes" motor elég lágy a rugózása.
                A nevelt fiamnak Aprilia Mx-e van és azon komoly teljes értékű első teleszkóp van.
                sepy, Che és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Tibi! Teneked és Jokernek is szurkolhatunk jövőre a felfutón?- úgy látom ilyesmin töröd a fejed.

Komment

De mikor szétszereltem őket meglepve tapasztaltam hogy tulajdon kép csak az egyik (már nem emlékszem melyik) oldali teleszkópban van teljes értékű rugó.ÉS mivel „terepes” motor elég lágy a rugózása.
                    Tisztában vagyok vele, ez az oka, hogy kissé keveslem is. Még nem szedtem szét ilyet, de már utánajártam a belső szerkezetének. Olcsón tudnék hozzájutni, olcsóbban, mint a 250 es ETZ elsőhöz.
                    úgy látom ilyesmin töröd a fejed.
                    Nem egészen, csak van 2 blokkfelem, ami feláldozható bármilyen gépmunkára. Olajoldali szivattyús fedelem kipróbálásra kész. Elektronikus gyujtás RedBull477 jóvoltából. Papíros váz, amit az egyik fórumtagtól kaptam, kerekek, amiket lecseréltem a 634-ből. Minden más még képlékeny. A tankkal vagyok leginkább bajban. Talán egy Honda SS50 tank megfelelne, vagy egy szélesített Jawa Mustang...
                    dkari, sepy és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Wsievers a felvetésedben van két mondat mely piszkálja a csőrőmet.Az első az a balos dekli és az elektronikus gyújtás. Ha erről beszélnénk bővebben?, megköszönném.

Komment

wsievers eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        A tankkal vagyok leginkább bajban
                        ....nekem van 1-2 ülés nagatívom , tank is akad , sőt teljes idom is

Komment

tank is akad
                          Az amit írtam? A kishonda tank?

Name:	Foto-QIRKXLAK.jpg
Size:	54.9 KB
ID:	147567
                          Azért ezt keresem, mert szerintem ezen a Jawán az van:

Name:	jawa_cafe-racer.jpg
Size:	190.8 KB
ID:	147568
                          Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2015 nov. 08, 18:33.

Komment

nem , de ilye ülés van

Komment

joker eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              nem , de ilye ülés van
                              A sok deszka az udvaron?

Komment

van az is , de a jelenleg magyarországon közkézen forgó versenymotor építéshez használt tank , ülés , idom eredete hozzám és néhány barátomhoz vezethető vissza , ezért van ilyen ülésnegatív is nekem .
                                St.Z.350, wsievers és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X