Találtam egy oldalt, amely nagyon jól szemlélteti a különböző hurkolási módokat. EBből jól megérthető a Csepel bobbinjának (hurokfogó) a működése is.
Funktionsweise der Nähmaschine
Funktionsweise der Nähmaschine
Egyik kollégámtól kaptam. Neki nem kellett és a méhbe akarta vinni. Végül nekem adta.
...
). Szépen, szinte hangtalanul dolgozik a szerkezet. Ezen ráadásul levehető a dekli, és lehet gyönyörködni a működésében 

. Túl nagyot pedig nem akartam ütni, mert ha letörik az öntvényből készült tartó elem, a szivembe markolok
. Akkor inkább maradjon a szorulás. Így is tökéletesen használható, csak engem zavar, hogy futhatna finomabban is ez a jó öreg szerkezet.
Szereztem bele egy 15w-os izzót, megteremtette a szerelőasztal hangulatát a diszkrét fényével, krómok csillogásával.
. Ami vállalkozás pedig még megvan, sok esetben az sem akar a régi cuccokhoz nyúlni. Jómúltkor volt pofám megkérdezni egy -még meglévő- elektronikai szervízben, hogy ha egyszer valami kórság elkapja valamelyik öreg rádiómat, vihetem-e oda szereltetni. Hát, hadd ne mondjam, hogy milyen kioktatást kaptam az ilyen régi "szarokról"... Meg is igértem neki, hogy nem viszem oda a régi "szarjaimat", de az újakat sem! Nem vagyok rosszmájú, de az ilyen vállalkozásoknak kívánom, hogy egész nyugodtan menjenek tönkre!
:
. A kínai cipőt már nem javíttatják (nem is lehet)...

Ha nem taposom, akkor is adja az első fokozatot. Nagy nehezen befejeztem így a varrást, ha meg kellett állni, kézzel fogtam le a lendkereket. Le is izzadtam, hogy egy elektromos problémával állok szemben. Azokat gyűlölöm, nem értek hozzá... Szétszedtem, hogy hátha csak összeakadt valami, de nem. Az érintkezősor szépen a helyén van, elhajolva egyik sincs, egyéb elváltozást nem látok. Neked esetleg volt már dolgod ilyesmivel, tudod mi lehet a gondja?
Komment