Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Jawa & CZ
Collapse
X
-
Úgy néz ki hogy hétvégén sikerült visszacsalogatni a töltést. Ismerős autóvillamossági szakival beszéltem a problémáról, aki mellesleg egy csepptankos Jawa-t hajt. Elmondta a direktre kötés rendjét, és azt, hogy inkább a fesszabályozó szokott elromlani, gyengítsek a megfelelő visszahúzó rugón, vagy fülön. Otthon kicsit megütögettem az egyik fület, sztenderen továbbra sem aludt ki a lámpa gázadásra, de gondoltam 6,34 V-os akkuval még tudok menni egy kisebb kört, úgy is régen ment már, nehogy beleromoljon a keverék a porlasztóba. Ahogy elindultam kialudt a visszajelző, és ez így is maradt mindvégig. Szóval ez megvolna
.
- 3 likes
Komment
-
Igaz, nem nagyon értek hozzá. Úgy volt, hogy nincs értelme mérni, mert az udvarban nem aludt el a visszajelző lámpa. Csak amikor elindultam. Miután hazaértem elfeledkeztem a mérésről.
Amikor elkezdődött a motor felújítása még három éve, átjött az előbb említett szaki ,,töltést csinálni" akkor láttam hogy a jobb szélső ,,egység" réz lapjával babrált, hogy közelebb kerüljön a fixen állóhoz. Ezt tovább hajlítani nem tudtam. Ez a rézlap egy másik érintkezővel van egy közös lemezen. Tőlük balra különállóan van egy másik kapcsoló, de az nem játszik közre a töltésnél ha jól tudom.
Visszatérve a jobb oldali érintkezőkre. Egy rugó húzza el egymástól az itt lévő két wolfram érintkező párt. Ahova be van akasztva a rugó azt hajtottam visszafelé, gyengítve az erejét. Ahogy azt a tanácsot kaptam szombaton.
Nagyjából jó úton haladok? A mérést a napokban megejtem.
Komment
-
Mielőtt tovább hajlítgatod a feszszabályzót, előbb próbált megérteni, hogy mit, miért csinál, és melyik érintkező mit, mikor kapcsol.
A rugóelőfeszítés mellett jelentősége van az érintkezők közti hézagnak, és a tekercs vasmagja, és a kapcsolók vasmaghoztartozó része közti légrésnek is. Ezek mind befolyásolják a feszszab működését. Ha így megérted a működését, később sokkal könnyebben, és precízebben be tudod majd állítani.ptm004 kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Nocsak mit leltem ma(bár Pannónia lámpakapcsolóval és Mz gázkarral szerelt, és vannak még itt-ott gondok, de OT-s):
Gondolkozok a "hűtlen" 634-01 esem eladásán, úgy leltem.
Eladó használt JAWA 350 TYP 634 634Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 szept. 20, 18:54.
- 2 likes
Komment
-
Cz 472.4 (Jawa 634 szív) is olajcserét igényel.
Milyen gyakran és milyen olajat használtok?
Gépkönyv szerint 1,2 L kell bele. Ennyit tesztek vagy többet/kevesebbet?"Az élet megállhat,de a CSEPEL soha!"
Söjtöri Motoros Találkozók ; Söjtör Környéki Motorosok Baráti Köre
Komment
-
Nem tudom 2 nap egymás után indulásra bírni, kapott új megszakítókat, új kondenzátorokat. Szikra van, benzin is, ha be is indul azt csak teljes gázon teszi, ha visszaengedem a gázkart leáll. A keveréket nem tudom tovább szegényíteni, sokat kap, fúvókacserén gondolkodok most. A középbox cserélve lett, mert meg volt olvadva, így gondolom nem én vagyok az első, aki a karburátorhibával bajlódik. 26 ezer km nem indokolja a kopást, de a blokkom volt szétszedve. És mivel középre is tettek papírtömítést, gyanakszok még a labirint tömítetlenségére, mivel aki szétszedte, erősen alkalmazta a szanaszéjjel feszegetem technikát.Mitől hűtlen ? Testvérek ezek a CZ-vel.
Úgy látom még most is árulják. Ja és amit észrevettem : Taiwan-i copy kidörrentő van rajta nem cseh (más az íve a végénél)
A cseh nagyon drága , de ha rendbeteszem az enyémet arra eredeti fog kerülni.
Én is néztem azt a kipufogót, nem túl drága.Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2014 nov. 15, 17:53.
Komment
-
Üdv az Uraknak! Úgy látom nem nagyon pörög a téma, hátha most sikerül felélénkíteni. Az 559-esemre szeretnék venni pár dolgot: egy rugót, vagyis egy párat, ami a váltó kart közép állásba hozza váltás után. Na már most, néztem a motoren.sk oldalon, de 3 fajta van.
1: Jawa 250 typ 559 Panelka - 1962- » Pružina spojky, 15,8x30mm, originál - Jawa 1960 - Motoren
2: Jawa 250 typ 559 Panelka - 1962- » Pružina spojky 15,8x30mm - Jawa 1960-- - Motoren
3: Jawa 250 typ 559 Panelka - 1962- » Pružina spojky 15,8x24,5- Jawa 1946-- - Motoren
Gondolom a harmadik kiesett az évjárat miatt ( a motorom '70 vagy '71-es), na de mi a helyzet az első kettővel? Méretre ugyan az a neve más, meg az ára. Melyik kell nekem?
A következő kérdés: A motor 6 V-os, venni szeretnék rá VAPE gyújtást, van-e lehetőség arra, hogy 12 V-ossá alakítsam az elektromos rendszert?
Köszönöm a válaszokat!
Komment
-
Értem. A VAPE-s kérdésben tudsz nyilatkozni?madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAzért más mert az egyik originál,a másik meg utánygyártott.
Komment
.
Komment