Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Szia kollarg
    Örülök hogy épp bőrrel megúsztad a többi úgy látszik menni fog.

Komment

kollarg eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      elképzelhető, hogy elsőre ajánlanak egy összeget számla és minden nélkül. Tudtommal ez csak GTK-nál szokott előfordulni, meglepődnék ha arra hoznák ki...
      Nem,rosszul tudod! Valóban fel szoktak ajánlani egy nevetséges összeget "egyességre" (ők így hívják),de ebből még suffni tunning-ba sem lehet megcsinálni,általában. (Gazdasági totálkár esetében előbb "megállapítják" a kárkori értéket (na erre kéne használniuk a veterán eurotaxot),majd százalékos arányban a roncs értékét és ha leadod nekik a motort,akkor ők kifizetik a kárkori (piaci) értékét.Na ezt mondja meg nekem valaki,hogy mennyit ér egy ilyen motor!?) Egy minimális rezsióra díjat számítanak és egy (alá)saccolt alkatrész árat. Egy a lényeg,hogy első blikkre semmit ne írj alá,még akkor sem,ha azt mondják,hogy csak mostanra szól az ajánlatuk!!! Sajnos sok ügyféltől hallottuk már ezt,úgy látszik bevett szokásuk,de azt TUDNI KELL,hogy felelősség biztosításra (tehát ha nem te vagy a hibás) minden okozott kárt KÖTELES TÉRÍTENI A BIZTOSÍTÓ!!! Ha elszakadt a nadrágod,akkor még azt is!!! Tulajdonképpen,ha készíttetsz egy árajánlatot egy szervízzel,akkor a biztosító köteles az abban szereplő összeget kifizetni (számla benyújtás és motor bemutatás nélkül is) és ezt az összeget te fagyira is költhetnéd,nem vagy köteles megjavíttatni a motorodat. (persze te nyilván a motorra költöd) Sajnos a gyakorlatban még a lecserélt alkatrészeket is "leadás" (megsemmisítés) után térítik csak,(pedig nincs hozzá joguk)de legyenek vele boldogok!
      Egy szó,mint száz,ha túl kevésnek ítéled a felajánlott összeget,akkor ne fogadd el,hidd el fizetnek többet is,csak próbálkoznak!

Komment

Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Valóban fel szoktak ajánlani egy nevetséges összeget „egyességre”
        Igen, sajnos általában ezek a tapasztalatok a biztosítókkal kapcsolatban.
        De van ellenpélda is, az én esetem (szerencsére csak egy ilyen volt eddig). Pár évvel ezelőtt egy karambolban rendesen elhervadt az autóm eleje (swift). A biztosítós kijött, lefényképezte, majd rövid időn belül jött az infó a felajánlott összegről. Majd egy karosszériás mondott rá egy árat, ami a felajánlott összeg alatt volt! Így a végén még még maradt is. Persze nem sok, tizen... ezer, de akkor is. Nem kellett vég nélküli mérkőzést folytatni a biztosítóval.
        Az viszont jó kérdés, hogy veterán motorok esetében mi alapján, hogyan számolnak...

Komment

Köszönöm a kedves szavakat és a jótanácsokat Mindegyikőtöknek. Meglátjuk hogy alakul - mindenesetre az ismert alkatrész-kereskedőktől már beszereztem ajánlatokat az alkatrészekre, hogy ne üres kézzel várjam a kárszakértőt. Meg bekészítettem a garázsba a T1-est, hogyha mérni szeretne legyen összehasonlítási alapja.
          Az egyik ismert hazai forgalmazót megkértem, hogy írja meg az árakat a felsorolt alkatrészekhez (uyge küldtem neki listát arról, hogy mi sérült): első blikkre úgy 97.000 forint csak az alkatrész. Ebben van minden, többek között fűzött kerék dobbal együtt - viszont gumi és villaszárburkolat-fényezés még nincs.

Két dolog biztos: minősítés hiányában valószínűleg pofátlanul keveset fognak ajánlani, illetve hogy én nem szeretnék zsebből fizetni semmit.
          There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

Komment

Két dolog biztos: minősítés hiányában valószínűleg pofátlanul keveset fognak ajánlani, illetve hogy én nem szeretnék zsebből fizetni semmit.
            Van már velemi fejlemény ez ügyben?

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Van már velemi fejlemény ez ügyben?
              Egyszer voltma eddig reklamálni a biztosítónál, mivela kárrendező nem jelentkezett még, ez volt előző pénteken. Ma ugye csütörtök van és még mindig semmi, úgyhogy ideje újra reklamálni.

Komment

Egyszer voltma eddig reklamálni a biztosítónál, mivela kárrendező nem jelentkezett még,
                Ez bizony előfordul! És mit mondott az ügyintéző,megkapta már egyáltalán a káranyagodat a szakértő??

Komment

heeegany eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  A biztosító mi alapján állapítja meg a keletkezett kárt?
                  Ígértem, hogy adok hírt a történetről.

Az esemény ugye június 15-én történt, 17-én hétfőn a károkozó bevitte a lapját a biztosítóhoz, de péntekig nem történt semmi, így én is bevittem az enyémet. Nem nagyon látszott bármi előrehaladás (azaz nem telefonált senki, se levelet nem kaptam), így 28-án telefonáltam a K&H Biztosító helyi irodájának, hogy mégis mi újság. Az ügyintéző visszahívott, miszerint az egyik kárfelmérő cégnek (Auto-Tál Kft) kiadták a dokumentációt, hívjam őket. Kaptam telefonszámot, de csak meló után (14:05-kor) tudtam telefonálni, akkor meg már megkezdték a hétvégét és nem vette fel senki.
                  Hétfőn megint telefonálás, érdeklődés, a cégnél nem hallották még se a kárszámot, se a rendszámot, se a nevemet - de az ügyintéző hölgy felajánlotta, hogy utánakérdez a K&H központjában és visszahív. 5 perc múlva csörög a mobilom, a hölgynek azt sikerült megtudnia, hogy a bejelentőm "beragadt" a K&H-nál, ráadásul nem is nekik adják ki, hanem a Dekra Expert Kft-nek - akik viszont csak akkor (hétfő 9 óra) fogják megkapni.
                  Aztán tegnap este (azaz kedden) hívott a kárfelmérő, hogy ma reggel jönne 07:30-ra. Belementem, csak legyünk túl rajta.

A kárfelmérés nagyja papírok töltögetése volt: jogsi, forgalmi, törzskönyv dokumentálás, a részletes adatlap és egyéb adatkezelési és hasonló nyilatkozatok kitöltése. Ezután jött a fényképezgetés és a műszaki átnézés: kerekek mérete, mintázat (ugye ha minimum alatt van a profil, akkor van mire hivatkozva elutasítani, szerencsére nekem 6 mm-es gumik vannak fent gyári méretben), mérőléc a villa mellé, megint fényképezés...

A végeredmény: első kerék komplett csere, külső + belső gumi csere, e. sárfogó javítás + fényezés (műanyag van rajta), e. villa komplett csere, kormány csere, villaborítás csere, jobb első lábtartó javítás.

Kárrendezés módja: totálkár (gazdasági)

Pontos összeg hétfő este lesz, ugye GTK-nál a piaci érték és a roncsérték eltérése.

Komment

Pontos összeg hétfő este lesz, ugye GTK-nál a piaci érték és a roncsérték eltérése.
                    Na erre kíváncsi leszek hogy melyiket mi alapján állapítják meg.

De legalább már nagy nehezen elindult az ügy.

Komment

Én is kíváncsi vagyok, hogy mit hoznak ki neked.

Üröm az örömben, hogy tényleg "szerencsésen" megúsztad az esetet és "csak" a javítható fél sérült a párosból!

Komment

Csak egy tanács -ne hagyd magad . A motor piaci értékét kell nekik alapul venni , vagy az oltimer svake katalógus alapján , vagy a jelen pillanatban a magyar hirdetési oldalakon található (lehetőség szerint ) azonos paraméterekkel rendelkező motorok árát !

egy fontos : ne fogadj el ,vegyél fel , vagy utaltass pézt a számládra . Mig nem teszik az ajánlott összeg .

Komment

Na én az összegre leszek kíváncsi!
                          Az eddigi történések teljesen megfelelnek a megszokott biztosítási ügymenetnek.

Egy viszont nagyon fontos,hogy jan 1-től a PSZÁF megtiltotta a biztosítóknak az egyesség felajánlását!! Ettől függetlenül a mai napig próbálkoznak nevetséges összegekkel! Pl. pénteken ajánlottak egy jégkáros Passatra 260 000 Ft.-ot,amelynek a várható javítási költsége egymillió körül lesz....A szóban forgó káresethez az egyességnek nincs köze,hiszen gtk.-nál nincs egyesség.

Komment

Szervusztok!

Nem tudtam,most egy ideje veletek lenni,mert valami pech-sorozaton megyek most keresztül.Volt itt minden,harc a parlagfűvel,lejáró építési engedély,ideiglenes forgalomból kivonatás,ócskavasjárat,szemüveg elvesztés és csináltatás és,a dolgokra,koronaképp,hogy legyen valami örömöm is,behányt a gépem merevlemeze.

Most a kislányom laptopjával léptem be,mert hiányzik a társaság,de ez a "rágott alma",meg olyan apró,hogy alig látom a betűket,meg nem is ismerem,-tehát korlátozott a jelenlétem.Azt sem tudom pontosan,hogy az én gépem mikor lesz kész,mert Szegeden csinálják és nem vagyok napi kapcsolatban,a guruval.

Az bánt,a legjobban,hogy most a régi,merevlemezen tárolt adatok és az évek alatt,elmentett dokumentációk,képek tömege elveszik és lehet elölről kezdeni,az archiválást,pedig sok munkám fekszik benne.

Most ennyit,folyik az aláírás gyűjtés és nagyon sok a munkám is,-el vagyok havazva,sajnos már nyáron is,de egye fene,-csak azért is túlélem,nem térdelek le,még féltérdre sem.

Üdvözlettel:Che

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              csak azért is túlélem,nem térdelek le,még féltérdre sem.
                              Kedves Che! Elég, ha fejet hajtasz egy kicsit annak, akitől ilyenkor erőt kér az ember. Én szoktam. Minden tiszteletem a tiéd és hidd el, veled vagyunk! Üdvözlettel CZsolti

Komment

Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                nem térdelek le,még féltérdre sem.
                                Ezt nem is feltételezte rólad egyikünk sem! A pech sorozat pedig... talán néha kell ilyen, hogy értékelni tudjuk a sikeres periódusokat és ne vegyük a jót magától értetődőnek. Én legalábbis az ilyen időszakokat próbálom így értékelni.
                                Kitartás Józsi! Mindig jön új nap!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X