Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Lefőttem, hogy ennyire h...e még én sem lehetek, de hát mégis.
    Ettől van jobb is. 2009-ben Hidasnémetiben volt egy falunap veteránmotoros felvonulásal. Egy barátom telkén volt a motoros gyűlés és onnan mentünk a helyszínre. A falunap a focipályán volt tartva jöttek mentek az emberek és volt egy Jáwás+Velorex fogatos srác aki azt vette észre hogy egy csapat 5-8 éves cigánygyerek ugrál le föl a motorján belemásznak ráülnek rángatják stb. Odaszaladt, elzavarta őket.
    Amikor vége volt a rendezvények indult volna a csapat, de a motor nem indul. Fogta eltolta a házig hogy majd ott megnézni. Közben a többiek kitalálták hogy átmennek Kassára, de motor még nem indult. Elindultak nélküle, hogy majd ha kész utánuk megy. A srác egyre idegesebben próbált rájönni a hiba okára, a fél elektronikát már lebontotta (elektronikus trabi gyújtása volt) multiméterrel ellenőrizgette, de az istennek se akart beindulni, aztán kb egy óra múlva észrevette hogy a pillanatleállító át volt kapcsolva. Valószínűleg a kiscsimpánzok lehettek miközben garázdálkodtak a motoron.
    dongos78, taluga és 8 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ezzel rendszeresen sz*patom magamat a Suzukival... Pillanat kapcsolóval leállítam, rajta felejt, utána meg nagyon csodálkozok hogy miért csak a lámpa hunyorog, de az Istennek se indul...

Komment

Némelyik mai robogókon van, hogyha az oldalsztenderen van a gép akkor megszakítja a gyújtást. Karburátort kellett piszkálni. Lábon jött a gép. Oldalsztender lehajt, szerelés majd indítás. Nem indul. Vákumos csap leellenőriz, Ok, karbi kap benzint. Ennek menni kell. Megyek szerszámért és akkor beleakad a lábam a sztenderbe. ÓÓÓ hogy az a .... sztender felhajt , indít motor beindul.

Komment

Plero eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Némelyik mai robogókon van, hogyha az oldalsztenderen van a gép akkor megszakítja a gyújtást.
          Nem csak a robogókon, a legtöbb mai motort így gyártják. Nekem akkor mutatkozott be ez a jelenség mikor motorozni tanultam és a rutinpályán egy cigi után az oktató szólt, hogy akkor vigyük vissza a gépet a garázsba, menjek utána. Ő bepattant a kocsiba és elhúzott én felpattantam, startgomb, köhög, semmi, startgomb, köhög, semmi, startgomb, köhög, semmi... és ez még vagy 5ször. Ekkor egy másik oktató észrevette, hogy nagyon szenvedek és szólt, hogy oldalsztender... A fejemhez kaptam, felcsaptam és egyből indult

Komment

Böngészés közben találtam ezt az oldalt: sr2 simson

Komment

Látjátok a régi vasainkkal ez a hiba lehetőség kizárva.elegendő egy csavarhúzó és a gyertya kulcs max. tartalék gyertya elővesz.. Ha ezek után sem böffen és benzin volt akkor lehet gondolkodni. Ez volt a rutin része.

Komment

Azért én is vicceltem már meg ilyen "elfelejtem" dologgal magam.
                Lehet, hogy ciki leírni, de próbaúton tavaly nyáron megálltam gyertyaképet ellenőrizni. Szép, visszarak, majd indít... semmi. Hosszabb rugdosás után ellenőrzés. Áram van, vezetékek helyükön, stb. A gyertyát meg sem néztem, mivel előtte volt a kezemben. Akkumulátor dobozban, ülés alatt minden ok... Felmenők emlegetése...

Nem tettem vissza a pipát
                Utoljára szerkesztve a következő által: taluga; 2013 máj. 25, 14:27.

Komment

taluga eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Klasszikus !

Komment

És te magad lettél pipa.

Panni robogó retro bemutató cikk: Egri leányka - Panni R50 (1960) veterán teszt

Komment

Böngészés közben néha egészen váratlan dolgokat talál az ember. Gyárinak tűnő rajzok az M 72-ről:

Motorcycles. M-72

Komment

....ülés alatt minden ok... Felmenők emlegetése...
                        Óóóó, ugyan már! Akkor versenyezzünk:
                        Én egyszer egy kölcsönkapott Simson sr50 robogót szedtem atomjaira, mert nem adott szikrát. Pár gyertyát már félredobtam, "nem igaz, hogy mind szar" felkiáltásokkal, majd mentem vissza a rendszeren... Már a megszakítót készültem kiszerelni, mikor felnéztem a kormányra: GYÚJTÁSKAPCSOLÓ - OFF ÁLLÁSBAN!!!!!! ......

Komment

Nem tudom, hogy más motoroknál hogyan jelentkezik a tartalékállásra való átállási figyelmeztetés, de a Czetkámnál ez sík úton minden átmenet nélküli lehörgéssel történik, ami a zöldfülűnek tipikusan gyújtáshiba jelenségnek tűnik. Én kezdő tulajként háromszor szívtam meg: lehörög, oldaltámasz, oldaldekli le, gyertyák ki, szikraellenőrzés. Minden oké, visszaszerelés, indítás. SIKER!
                          Újabb 1 km után ismét lehörög. Fentebbi sort még kétszer ismétel, mire rájön: benzincsapot tartalék állásba fordítani.

Komment

CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            lehörög, oldaltámasz, oldaldekli le, gyertyák ki, szikraellenőrzés.
                            Tökéletes diagnózis. Még jó hogy gépészek vagyunk, nem orvosok...
                            És az eldugult bal kipufogó miatt sem állítunk gyujtást!
                            "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                            "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              GYÚJTÁSKAPCSOLÓ - OFF ÁLLÁSBAN!!!
                              A feleségemet, a nagymotor rutinvizsgáján emiatt tologatták a többiek körbe-körbe a DVTK stadion körül. Mielőtt lecsesznétek, ez 1988 ban volt, és én katona voltam . Nem lehettem ott ! De valaki rájött, és levizsgázott.

Komment

Ma délután láttam egy Dreher reklámot amiben a fészerből vagy miből előhoztak egy kék színű Pannonia T8 at és azzal mentek egy kört látta esetleg még valaki? Nagyon meglepett, de nagyon jó!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X