Egy szakmai kérdés: Mennyibe fáj kb egy nagy palack oxigén és egy acetilén töltése?
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzerintem az NGK már nem a régi. Én már autóban is inkább Denso-val váltom ki.
Milyen gyertya van előírva a gépkönyvben?
keresd a japánt!
Komment
-
emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseRajta van hogy hol gyártották a dobozán!
keresd a japánt!
- 2 likes
Komment
-
korompaiistvan eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHát az attól is függ mennyiért vetted, de semmiképp nem lehetett rossz vétel.
- 2 likes
Komment
-
Használtam magyar és német /NDK/-s készletet még most is megvan palackokkal együtt.Én személy szerint a német készletet szerettem precizebbnek találom. Javaslom tegyél visszarobbanás gátlót az órák elé. Még egy javaslat ha vissza ég a pisztoly gyújtsd újra de sose akard oxigénnel hűteni !!. Sok embernek ezt hibásan oktatták régen és esetleg ma is. Zártam már el dissous palackot mikor úgy vissza égett,hogy a palacknál égett. A gázpalackon épp ezért mindíg rajta legyen a kulcs!!
- 2 likes
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseHasználtam magyar és német /NDK/-s készletet még most is megvan palackokkal együtt.Én személy szerint a német készletet szerettem precizebbnek találom. Javaslom tegyél visszarobbanás gátlót az órák elé. Még egy javaslat ha vissza ég a pisztoly gyújtsd újra de sose akard oxigénnel hűteni !!. Sok embernek ezt hibásan oktatták régen és esetleg ma is. Zártam már el dissous palackot mikor úgy vissza égett,hogy a palacknál égett. A gázpalackon épp ezért mindíg rajta legyen a kulcs!!
Tanulni nem tanultam sose, egyszer használtam és nagy vonalakban elmondták a lényeget. Most meg szakirodalmakat olvasgatva próbálom felidézni az elmondottakat Azt mondták neke mhogy ha visszaég akkor gyorsan zárjam el a palackokat aztán nem lesz semmi gond. Tekerő vna mindkét palackon(meg ugye a reduktorokon is) úgyhogy van hol elzárni.
Kérdés hogy ilyenkor mind a kettőt el kell zárni? Vagy elég csak az acetilént?
Egyébként ezeknek a pisztolyoknak a típusát nem tudod esetleg?
Komment
-
Én azt javaslom egy hegeszteni tudó emberhez menj el vagy az menjen hozzád el mert ezt nem lehet félvállról venni.2 évig oktatják a suliban és komoly biztonság technikája van. Tűntek el már házak, műhelyek a helytelen használat miatt. Rosszul mondták a keverőszárat kell elzárni először, főleg az oxigént mert az táplálja az égést és ha másként cselekszel lecsöppen a pisztoly vége könnyen!!. Ezt nem ijesztgetésnek szántam. Ne olyantól kérdezd mindezt ki látott ilyet hanem ki dolgozott is vele nem csak műkedvelőként melegítésre használta. A visszaégés gátlót a palack elé érdemes tenni ne növelje a keverőszár súlyát, gondot a felrobbanó palack okozza azt kell védeni. Énnekem ha nem csal az emlékezetem mind három magyar. A középső a Varga féle a balos a német koppintásának vélem és a jobbos a későbbi bár én azt nem használtam és így nem is ismerem.A hollanderest tartom megbízhatóbbnak. Ha baj van a palackot zárt el ne a pillanat elzárót. Utolsó kérdésedre a gázpalackot zárd el mivel az oxigént már legelőször el kell zárni a keverő száron.Használaton kívül természetesen kindkettőt el kell zárni és a membránokat tehermentesíteni kell ha nem akarod használni .
- 2 likes
Komment
-
jobbos a későbbi bár én azt nem használtam
Én is amatőr vagyok,de már sajátot használok közel 20-éve.Nekem még volt kitől ellesni néhány dolgot.
Pl.felelőségérzet!Ez komoly:mert nem csak a saját életedért felelsz,ha ijened van az sem mindegy minek a közelében tartod."Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 3 likes
Komment
Komment