Che eredeti hozzászólása
Hozzászólás megtekintése
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Chemotox kocsmája
Collapse
X
-
Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2018 febr. 09, 23:49.
-
Tigris!
Kavarjál,de nagyon,ha szükséges aláírásgyűjtést kezdünk a szabadságodért,-mert nálad nélkül nincs fórum találkozó.Még most is őrzöm azt a bádog söröshordót,amit felbontva elhoztunk Kesziből és,ha ránézek mindig eszembe jutsz.Nem nagyon tudom mire hasznosíthatnám,de egyenlőre "emlék" minőségben parkol és várja a sorsát,-egy biztos,nem fog az ócskavasban kikötni tekintettel rád.
Azt le sem merem írni,mi a véleményem a munkáltatódról,hogy egy félévnyi előre igénylés esetén sem veszik figyelembe a dolgozó igényét a szabadságra,-ha leírnám kipattognának a billentyűk a klaviatúrából.Könnyen beszélek,mert énrám már csak a koporsósnak van szüksége,mert nyugdíjas vagyok és hetven évesen már nem nagyon lehet kizsákmányolni engem,hacsak nem a szart se érő nyugdíjjal,de kib@szok velük,ha kell vastüdőben,amit magam barkácsolok,addig szedem a levegőt,amíg el nem takarodnak ezek a szemetek a föld színéről.
Baráti üdvözlettel:Che
- 5 likes
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseAzt le sem merem írni,mi a véleményem a munkáltatódról,hogy egy félévnyi előre igénylés esetén sem veszik figyelembe a dolgozó igényét a szabadságra,
Komment
-
jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseJúli 27 már foglalt
- 1 like
Komment
-
Igen- de tényleg!!! Pénteken megérkezünk sátrat állítunk és beszélgetünk és mér késő este van. Másnap délutánig a Falunap melyet nem rosszindulatból jegyzek meg csupán a rohanó idő múlását ecsetelném. Vasárnap meg csomagolás mindez nagyon rövid idő ahhoz képest mennyit kell várni a Találkozóra!
- 2 likes
Komment
-
sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéserohanó idő múlását ecsetelném.
- 4 likes
Komment
-
Szervusztok!
Nem rajtam múlik,hogy hány napos a találkozónk,mi szívesen maradunk még akár több napot is,de a fő kérdés,hogy Tiszakeszi hány napig visel el minket?Nekünk más kikapcsolódásunk nincs mint a fórum találkozó Tiszakeszin és eddig minden alkalommal jól éreztük magunkat és nagyon jól esik egy befogadó jó társaságban lenni.A táj is nagyon szép,az emberek barátságosak,-mi kell még ennél több a mai elvadult világban.
Az,hogy a lányoknak a takarítás jár,ebben van igazság sok,de ez is rajtunk múlik férfiakon,-még egyszer sem láttam,hogy valamelyikünk kivette volna a takarító eszközöket a lányok kezéből,-rajta hát én benne vagyok!
Üdvözlettel:Che
- 3 likes
Komment
-
Drótkefe és utána lemosó permetezés.A zöldes békalencse szerű,nagy valószínűséggel moha,a világos tejes kakaó szerű a törzsön,az zuzmó és általában aszimetrikusan,a törzs északi oldalán fordul elő.Van még a pajzstetű,ami lencse alakú,fényes sötétbarna és,ha szétnyomod leve van,ellenszere olajos lemosó permetezés.
Mindegyik ártalmas a fákra,olyan ez mint az emberi bőrön a gomba,ekcéma,rüh,stb.,-élősködők,elszívják a nedveket és irritálnak.
Remélem jót írtam,de ha nem Dongós majd kijavít.Nem vagyok kertész,csak úgy érdekel.
- 2 likes
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseDrótkefe és utána lemosó permetezés.
Komment
-
Kérelem! Kedves kertész Barátaink- hozzáértők! Mivel egyre közelebb kerülünk hozzá és a régi technikán kívül sokunkat / engem biztos / érdekli a fák metszése gondozása egy új oldalunkról is bemutatkozhatnánk segítségetekkel. Gondolok itt a metszésre- gondozásra és a védelemre. Ha be vállaljátok én megköszönöm.
Komment
-
Szervusztok!
A tavaszi lemosó permetezésnek és anyagainak bőséges irodalma van a neten,ezért erről írnom felesleges,mert a tudásom a tárgyban eléggé felületes.Annyit azonban mégis írnék,hogy a szakemberek szerint,mindenféleképp rügyfakadás előtt,de lehetőleg minél közelebb ahhoz,mert a károkozók a jó idő közeledtével kezdenek előbújni,illetve nagyobb számban vannak jelen közvetlenül a rügyfakadás előtt.A gugliba be kell ütni,-tavaszi lemosó permetezés és nagyon sok találat közül lehet válogatni,-lehetőleg valamelyik gyakorló kertész tanácsait érdemes megfogadni.
Úgy gondolom,hogy a beteg levágott ágakat a legjobb elégetni és nem szétszórni a kertben,mert ezzel a gomba spórákat,káros baktériumokat,vírusokat és élősködőket is szétszórjuk,melyeket azután a "böjti szelek",hordják ide és oda is,miáltal megtelepedhetnek más egészséges növényeken.
A gallyazást,metszést és a törzsek drótkefélését fagymentes időben már lehet csinálgatni,ha időnk és kedvünk engedi.Célszerű ezeket a munkákat apránként beosztva elvégezni,mert egyszerre nagyon sok és unalmas lesz.
Azért várjuk meg a Dongós jelentkezését,mert Ő minden valószínűség szerint jobb és határozottabb tanácsokat tud adni,mint én!
- 4 likes
Komment
-
CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseVeszélyes ez a fákra, vagy ne törődjek vele?
Esztétikailag valóban nem túl pozitív élmény. Le lehet kefézni, esetleg gomba elleni permetszerekkeel (pl.Tiosol) permetezni. Ez kinyírja a gomba alkotót, ami nélkül az alga is oly szomorú lesz hogy belepusztul a hiányába.
Nagyjából ennyit tudok a témáról...
- 3 likes
Komment
-
Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésemindenféleképp rügyfakadás előtt,de lehetőleg minél közelebb ahhoz,mert a károkozók a jó idő közeledtével kezdenek előbújni,illetve nagyobb számban vannak jelen közvetlenül a rügyfakadás előtt.
Lehet ezekkel a szerekkel rügyfakadás után is permetezni, de sokkal kisebb koncentrációban.
- 2 likes
Komment
Komment