Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    "három a Magyar igazság és plusz egy a ráadás",-kívánom ne így legyen!
    Sajnos meglett . Júli 27 már foglalt így nem tudták beírni a szabit mert csak egy ember mehet el.... Még megpróbálok valamit kavarni de nem reménykedem túlságosan.
    Utoljára szerkesztve a következő által: jagdtigger; 2018 febr. 09, 23:49.

    Komment



      Tigris!

      Kavarjál,de nagyon,ha szükséges aláírásgyűjtést kezdünk a szabadságodért,-mert nálad nélkül nincs fórum találkozó.Még most is őrzöm azt a bádog söröshordót,amit felbontva elhoztunk Kesziből és,ha ránézek mindig eszembe jutsz.Nem nagyon tudom mire hasznosíthatnám,de egyenlőre "emlék" minőségben parkol és várja a sorsát,-egy biztos,nem fog az ócskavasban kikötni tekintettel rád.

      Azt le sem merem írni,mi a véleményem a munkáltatódról,hogy egy félévnyi előre igénylés esetén sem veszik figyelembe a dolgozó igényét a szabadságra,-ha leírnám kipattognának a billentyűk a klaviatúrából.Könnyen beszélek,mert énrám már csak a koporsósnak van szüksége,mert nyugdíjas vagyok és hetven évesen már nem nagyon lehet kizsákmányolni engem,hacsak nem a szart se érő nyugdíjjal,de kib@szok velük,ha kell vastüdőben,amit magam barkácsolok,addig szedem a levegőt,amíg el nem takarodnak ezek a szemetek a föld színéről.

      Baráti üdvözlettel:Che

      Komment


        Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Azt le sem merem írni,mi a véleményem a munkáltatódról,hogy egy félévnyi előre igénylés esetén sem veszik figyelembe a dolgozó igényét a szabadságra,
        Létszám miatt nem megy sajna.... Azért még megpróbálok beszélni a szomszéd csapattal nem-e lehetne hogy onnét elkérnek valakit.

        Komment


          jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Júli 27 már foglalt
          Péntek délután még jöhetsz ! Meg hátha az idén 4 napos lesz !

          Komment


            Igen- de tényleg!!! Pénteken megérkezünk sátrat állítunk és beszélgetünk és mér késő este van. Másnap délutánig a Falunap melyet nem rosszindulatból jegyzek meg csupán a rohanó idő múlását ecsetelném. Vasárnap meg csomagolás mindez nagyon rövid idő ahhoz képest mennyit kell várni a Találkozóra!

            Komment


              sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              rohanó idő múlását ecsetelném.
              Sajnos a vasárnapot nem tudjuk már igazán felszabadultan kihasználni. Mindenki fejében már a hazafele út, a csomagolás, a lányoknak pedig a takarítás jár. Jó dolognak tartanám ha a hétfői nap lenne a " távozás " napja. A vasárnap megmaradhatna a barátságnak ! Természetesen ez a közös akaraton túl, a vendéglátóink hozzájárulásán is műlik.

              Komment


                Szervusztok!

                Nem rajtam múlik,hogy hány napos a találkozónk,mi szívesen maradunk még akár több napot is,de a fő kérdés,hogy Tiszakeszi hány napig visel el minket?Nekünk más kikapcsolódásunk nincs mint a fórum találkozó Tiszakeszin és eddig minden alkalommal jól éreztük magunkat és nagyon jól esik egy befogadó jó társaságban lenni.A táj is nagyon szép,az emberek barátságosak,-mi kell még ennél több a mai elvadult világban.

                Az,hogy a lányoknak a takarítás jár,ebben van igazság sok,de ez is rajtunk múlik férfiakon,-még egyszer sem láttam,hogy valamelyikünk kivette volna a takarító eszközöket a lányok kezéből,-rajta hát én benne vagyok!

                Üdvözlettel:Che

                Komment


                  Dongós, te biztos tudod, hogy ez a valami mitől van. A bodzán, körtén szilván lepi el az ágakat valami mohaszerű izé, ami viszont inkább a békalencséhez hasonlít, csak moha.
                  Bocs, de gépészként nem tudom jobban megfogalmazni.

                  Veszélyes ez a fákra, vagy ne törődjek vele?

                  Komment


                    Drótkefe és utána lemosó permetezés.A zöldes békalencse szerű,nagy valószínűséggel moha,a világos tejes kakaó szerű a törzsön,az zuzmó és általában aszimetrikusan,a törzs északi oldalán fordul elő.Van még a pajzstetű,ami lencse alakú,fényes sötétbarna és,ha szétnyomod leve van,ellenszere olajos lemosó permetezés.

                    Mindegyik ártalmas a fákra,olyan ez mint az emberi bőrön a gomba,ekcéma,rüh,stb.,-élősködők,elszívják a nedveket és irritálnak.

                    Remélem jót írtam,de ha nem Dongós majd kijavít.Nem vagyok kertész,csak úgy érdekel.

                    Üdvözlettel:Che

                    Komment


                      Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Drótkefe és utána lemosó permetezés.
                      Ezt mikor kell meglépni ?

                      Komment


                        Csináltam képet is. Sok ilyen elpusztult ágat ledaráltam faaprítéknak és szétszórtam a kocsibejárón, hogy ne legyen sár. Ezzel mi a teendő?

                        Komment


                          Kérelem! Kedves kertész Barátaink- hozzáértők! Mivel egyre közelebb kerülünk hozzá és a régi technikán kívül sokunkat / engem biztos / érdekli a fák metszése gondozása egy új oldalunkról is bemutatkozhatnánk segítségetekkel. Gondolok itt a metszésre- gondozásra és a védelemre. Ha be vállaljátok én megköszönöm.

                          Komment



                            Szervusztok!

                            A tavaszi lemosó permetezésnek és anyagainak bőséges irodalma van a neten,ezért erről írnom felesleges,mert a tudásom a tárgyban eléggé felületes.Annyit azonban mégis írnék,hogy a szakemberek szerint,mindenféleképp rügyfakadás előtt,de lehetőleg minél közelebb ahhoz,mert a károkozók a jó idő közeledtével kezdenek előbújni,illetve nagyobb számban vannak jelen közvetlenül a rügyfakadás előtt.A gugliba be kell ütni,-tavaszi lemosó permetezés és nagyon sok találat közül lehet válogatni,-lehetőleg valamelyik gyakorló kertész tanácsait érdemes megfogadni.

                            Úgy gondolom,hogy a beteg levágott ágakat a legjobb elégetni és nem szétszórni a kertben,mert ezzel a gomba spórákat,káros baktériumokat,vírusokat és élősködőket is szétszórjuk,melyeket azután a "böjti szelek",hordják ide és oda is,miáltal megtelepedhetnek más egészséges növényeken.

                            A gallyazást,metszést és a törzsek drótkefélését fagymentes időben már lehet csinálgatni,ha időnk és kedvünk engedi.Célszerű ezeket a munkákat apránként beosztva elvégezni,mert egyszerre nagyon sok és unalmas lesz.

                            Azért várjuk meg a Dongós jelentkezését,mert Ő minden valószínűség szerint jobb és határozottabb tanácsokat tud adni,mint én!


                            Üdvözlettel:Che

                            Komment


                              CZsolti eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Veszélyes ez a fákra, vagy ne törődjek vele?
                              Ezek zúzmók. Tujajdonképpen algák és gombák élnek együtt szimbiózisban, ezek alkotják ezeket a telepeket. A gombák az algák által előállított anyagokkal táplálkoznak, az algák pedig a gomba nedveességének örülnek. Így együtt oly vidáman elvannak hogy nem is kell nekik semmi más tápforrás. A fákra tehát nem veszélyesek, nem élősködnek rajtuk. Épp csak azon telepednek meg.
                              Esztétikailag valóban nem túl pozitív élmény. Le lehet kefézni, esetleg gomba elleni permetszerekkeel (pl.Tiosol) permetezni. Ez kinyírja a gomba alkotót, ami nélkül az alga is oly szomorú lesz hogy belepusztul a hiányába.
                              Nagyjából ennyit tudok a témáról...

                              Komment


                                Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                mindenféleképp rügyfakadás előtt,de lehetőleg minél közelebb ahhoz,mert a károkozók a jó idő közeledtével kezdenek előbújni,illetve nagyobb számban vannak jelen közvetlenül a rügyfakadás előtt.
                                Annyit még hozzátennék hogy azért IS kell rügyfakadás előtt végezni a lemosózást, mert ezek elég töményre beállított szerek, amik a zsenge leveleket nagy eséllyel perzselnék, károsítanák.
                                Lehet ezekkel a szerekkel rügyfakadás után is permetezni, de sokkal kisebb koncentrációban.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X