Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Chemotox kocsmája

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Most felhivták a figyelmemet ,csak az adatlappal ...biztositási kártyával zöldkártyával menjek külföldre???????
    Milyen adatlap? Legutoljára 2017-ben voltam kiküldetésen de akkor nem szólt senki semmi ilyenről.... Kórházasdinál is csak a kék kártyát említették hogy az mindenképp legyen.

    Komment


      Nos Jászboldogháza egy régi motorosoknak bejáratott hely! Voltam és újból meggyőződtem róla a szlogen igaz : A motorosok jó emberek !! nem érvényesült itt sem a megosztottság remek koncertek mint általában. Rend és jó hangulat! Igaz nem volt VF._ ból csak Fergusson vette a bátorságot és eljött látogatóba. Remek idő volt.Bocs a lotyogásomért.

      Komment


        jagdtigger eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Milyen adatlap?
        A héten vizsgáztattam a Kawát és mikor visszakaptam az iratokat ,a cég "köteles jármű adatlapot kitölteni"azt kellene hordani...
        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

        Komment


          mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          a cég "köteles jármű adatlapot kitölteni"azt kellene hordani...
          Ez nem a műszaki adatlap?

          Komment


            Titus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Ez nem a műszaki adatlap?
            Végül is a jármű tipusát adatait irja le:röhej.....
            "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

            Komment


              mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Végül is a jármű tipusát adatait irja le:röhej.....
              Tavaly amikor visszajött műszakiról nem kaptam ilyen lapot...

              Komment


                Két vagy három éve keverte be a köztudatba valamelyik internetes hírportál. Tőlem azóta sem kérték.
                Alapos végiggondolás után úgy gondolom baromság mert aki, és ez közöttünk nem ritka, vesz egy kétlapos, vagy pláne szürkeforgalmis gépet, az azért kell elvigye műszakira, hogy ott kapjon egy ilyen tetves adtlapot, hogy az okmányirodás menyecske az alapján tudjon új forgalmit csinálni, de ha az kész van, a fehérnép az adatlapot azonnal magáévá teszi!

                Komment


                  emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Alapos végiggondolás után úgy gondolom baromság
                  Ez a lényeg!
                  annó azért vezették be a zöld forgalmit,hogy minden nemzet eltudja olvasni a megfelelő mezőbe irt adatot:hiszen a számok ha megfelelő helyen vannak akkor nem kell lefordítani,magyarul azonosíthatóak! Itt jön a csavar ma már ezt is összekavarták ......
                  "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                  Komment


                    Meg kell kérdezni a kormányablakot,hogy milyen papírokat kell hordani magánál az embernek,ha akár itthon vagy külföldön közlekedik.Már nem nagyon van tapasztalatom a papír dolgokban,mert van ilyen-olyan kártya meg akármi,a jogosítvány érvényességi ellenőrzésekor mindig fel kell tennem a fejnagyítót és elolvasni azokat a bolha töke betűket,mert az is lehet megtévesztő,-szóval nem a legpraktikusabban van kitalálva,de ne aggódjatok ez a szisztéma sem marad örökké,majd jön a testbe tolt microchip és akkor minden faca lesz.

                    Nem tudom mit akar már az időjárás,de úgy tűnik hosszú őszünk lesz,-már el is kezdődött,itt leesett 25mm. eső ezzel az újabb hullámmal,ami nem is lenne baj,de még mindig fűteni kell.Tudom a májusi eső aranyat ér,de még mindig kiskabátot és pulóvert kell viselni,hogy ne csattogjon az ember foga.Mindegy,ha ilyen,-fogadjuk el így.

                    Üdvözlettel:Che

                    Komment


                      Ne csüggedjetek az előre jelzést nézve a jövő héten szinte nálunk azt ígérik végig eső lesz és mivel mint mondottad Józsikám Millliomosok leszünk! Nem győzzük a b@szi nagy arany rögöket elherdálni! Lehet át kell térni rizs termelésre csak evvel az a gondom , hogy neeem szeretem nyúlik a szemem tőle. Motorozásról egyenlőre ha kiviggyan a nap menni kell. A hétvégén Nagyszénáson lesz motoros tali aki tud menjen jó a fürdő és jó hely!

                      Komment


                        sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Motorozásról egyenlőre ha kiviggyan a nap menni kell.
                        Vagy fel az esőszerkóval és had szóljon...

                        Komment


                          mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          "köteles jármű adatlapot kitölteni"azt kellene hordani...
                          Műszaki Vizsgálati Bizonyítványnak hívják amit kötelező kiállítani, és ez nem a műszaki adatlap ami a járműved összes adatát tartalmazza, hanem csak egy igazolás arról, hogy meddig érvényes a műszaki vizsgád. És nem kötelező magadnál tartani, mivel elvileg a forgalmid is EU konform okmány. Esetleg akkor van rá szükség, ha eladod külföldre a járművet, és ott akarják honosítani az itteni műszaki érvényességet.

                          Komment


                            Szervusztok!


                            Seregélyek

                            Van a kertünkben egy korai cseresznyefa,amely egy elég magas,viszonylag bőtermő valamilyen Francai fajta,ha jól emlékszem Birenau,vagy valami hasonló nevű.Már egy pár napja,ahogy a termés elkezd pirosodni,meglepték először a fekete rigók,majd a seregélyek.A gyümölcs még messze van az éréstől,és amire beérne le is van takarítva a fa teljesen anélkül,hogy egy maréknyit is tudnék szedni belőle,legalább az unokámnak.Mondjuk lett volna egy mázsa körüli termés,hát teljesen oda lett,amellett a földön terítve áll a levert éretlen gyümölcs.Meglehetősen felbosszant ez a dolog,bár meglehetősen madárpárti vagyok,de azért ez már sok és nem tudom mitévő legyek,bár akármilyen tevésről az idén már elkéstem.

                            Korábban hallottam,hogy tükröket,Cd lemezt kell a fára aggatni és az elriasztja őket,-megpróbáltam és talán egy félóráig segített is,de azon túlmenően teljesen hatástalan,próbáltam rongycsíkokat aggatni,melyeket lebegtet a szél,hát az sem hatásos.Ami egyedül elriasztja őket,ha laposvasakat verdesek a fa alatt,amely hangra elrebbennek,de ahogy abbahagyom pillanatok alatt hangos cserregéssel visszatérnek és folytatják a pusztítást,-szóval tehetetlen vagyok.Ami a vasak összeverését illeti azt sem csinálhatom napkeltétől,napnyugtáig,mert egyrészt nem bírnám fizikailag,másrészt a szomszédaim kiutálnának az utcából.

                            Azért írtam erről,hátha van köztetek olyan ember,akinek van megoldása erre a problémára,minden megoldás érdekelne,bár akármi is már csak a jövőre vonatkozhat,mert az idén nálunk igen rövid ideig tartott a cseresznye szezon.

                            Azt tudom,hogy a seregély amilyen káros,kétszer annyira hasznos is,mert rengeteg kártékony rovart is kiírt,ezért a légpuskás megoldást ne ajánljátok,mert arra nem vinne rá a lélek,-bár volt már olyan,hogy ráültettem a célgömbre,de a ravaszt nem húztam meg,mert megesett rajta a szívem,-hátha várják a fiókái.


                            Eléggé elkeserít a dolog,amúgy sincsenek mostanában túl jó napjaim,a hideg,esős és általában zord tavasz miatt,csinálnék én mindent és van is mit,de a kertbe nem lehet rámenni a földre,a fát nem lehet hasogatni,mert minden pillanatban eshet az eső,ma meg áramszünet volt egy jó félnapig,tehát a műhelyben is csak pakolászni lehetett,na jó az is valami,de túl kevés a haladáshoz.

                            Van azért jó hírem is,-tegnap voltam a tokmányirodában,mert lejárt a személyim,na most megkapom 60 évre érvényesítve,-hát az állam azért bízik bennem rendesen,tehát most már 132 évesen kell ismét személyi igazolványért folyamodnom,hogy hogyan bírom ki odáig azt nem tudom,még gondolkoznom és munkálkodnom kell rajta.

                            Üdvözlettel:Che

                            Komment


                              Che eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              azt sem csinálhatom napkeltétől,napnyugtáig,mert egyrészt nem bírnám fizikailag,másrészt a szomszédaim kiutálnának az utcából.
                              Pedig többen is védik a cseresznyét és a meggyet ,először azt hittem viharágyú dörög utána rájöttem a szomszéd faluban ,működik a madárriasztó,gázpalackköteg működteti számítógép vezérléssel,szabálytalan robbanásokat produkál,és úgy hallottam hatásos(természetesen:állami támogatással finanszírozva)
                              Egyszerű az ébresztés az érzékenyebb embereket zavarja rendesen.
                              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

                              Komment


                                Ha nem túl nagy a fa, akkor burkold be raschel hálóval. Nekem a meggyfáim részesülnek ilyenforma védelemben. Hálót azt viszonylag jó aron lehet kapni, és több szezont is kibír.

                                A toldásnál lyukat ne hagyj, mert madárcsapda lesz belőle.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X