Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Mit mivel kenjünk, hogy jó legyen az íze?

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Mit mivel kenjünk, hogy jó legyen az íze?

Mi újság MZ fronton?,szeretnénk a fejleményekről tudni!. Rójuk a km-t és semmi beszámoló?.
    Persze, szombaton ~270 km-t tettem meg jópár márkatárs és a CZ-nk kíséretében.

Click image for larger version

Name:	2015%u002525252009%u002525252012%u0025252520%u0025252520ZALA%u0025252520t%u00252525C3%u00252525B.JPG
Views:	1
Size:	95.3 KB
ID:	157792 Click image for larger version

Name:	SAM_2986.JPG
Views:	1
Size:	122.7 KB
ID:	157793
    Ha egyszerre megy el a tompított fény és a helyzetjelző azt biztosítékhiba? (index, féklámpa és reflektor működik)

szerintem az első ,és hátsó helyzetjelző hiánya lehet bizti hiba is (bár inkább kapcsoló ) , a tompított lehet akár fényváltó hiba , és izzó is !
    taluga kedvelte ezt.

Komment

Persze, szombaton ~270 km-t tettem meg jópár márkatárs és a CZ-nk kíséretében.
      csak csöndben kérdezem, ennyi km után kis Ts-el nem sajog a hátsód? Az enyém úgy rázott majdnem leesett a korona a fogamról! Pedig rendesen ki volt centírozva a főtengely, minden formában.
      taluga kedvelte ezt.

Komment

szerintem az első ,és hátsó helyzetjelző hiánya lehet bizti hiba is (bár inkább kapcsoló) , a tompított lehet akár fényváltó hiba , és izzó is !
        Köszi a tippet, ellenőrzöm ha lesz rá időm.

csak csöndben kérdezem, ennyi km után kis Ts-el nem sajog a hátsód?
        A bal kezemen kívül semmim nem fájdult meg. Az is csak a nagyon szorosan járó kuplung miatt. A motor kényelmére (sőt az egész motorra) egyáltalán nem lehet panaszom.
        dkari, taluga és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

A bal kezemen kívül semmim nem fájdult meg. Az is csak a nagyon szorosan járó kuplung miatt. A motor kényelmére (sőt az egész motorra) egyáltalán nem lehet panaszom.
          Csepel után kéjmámor?
          taluga és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

Kapcsoló érintkezési hiba lehet annyi biztosíték nincs abba a motorba szerintem. A kuplung bowdet pedig vedd ki a karból akaszd fel és WD 40 nel inekciós tűvel kend át ha alul csöpög akkor jó.
            Lemezjáték, taluga és dongos78 kedvelte ezt.

Komment

A kuplung bowdet pedig vedd ki a karból akaszd fel és WD 40 nel inekciós tűvel kend át ha alul csöpög akkor jó.
              vagy így kitisztítod féktisztítóval és megkened láncspay-vel (nem bízom a WD40-ben)
              bokor28, wsievers és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

sepy eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                A kuplung bowdet pedig vedd ki a karból akaszd fel és WD 40 nel inekciós tűvel kend át ha alul csöpög akkor jó.
                Bocs , de fehér ember NEM használ kenésre WD 40 et , ez a sz@r is egy nagy átverés . Mennyiség fügvényében néhány hét múlva eltünik , aztán olyan száraz lez mintha smirglivel reszelnéd a répát .

Tisztítani , meglazítani ... stb igen , oszt ennyi .

már megint nem tudtam megállni , hogy ne szóljak bele ...

Komment

Én úgy tudom, hogy nem jó kenni a bowdent, mert a "kence" begyűjti a port, szennyeződést, és csak jobban kopik. Tisztán kell tartani.

Komment

..ezért egy kis müszerolaj kell .

Komment

már megint nem tudtam megállni , hogy ne szóljak bele ...
                      Némasági fogadalmat "tettél" és eltitkoltad előlünk....nohát

Komment

A " tisztántartás" a WD 40-nel kezdődik mert azért mozog nehezen mert ki kell pucolni először. Utána jöhet Jóker ajánlata én egy motor olajos kis üvegben oldottam fel pehely grafitot és ezt szoktam inekciós tűvel a bowden és a belső közé szúrva belenyomni mely utána keni önmagát felkötve reggelre végig ér és kész. Én először egy egyszerűbbet írtam le. Ha nem törött a régi külső vagy nincs kiszakállasodva belső akkor még kár lenne lecserélni az eredetit mert az új sosem lesz olyan! Én is a múlt héten csináltam a Lányomnak egy kuplung bowdent mert az eredeti horrorisztikus áru lett volna / Japán / ehhez képest a régi végeket és állító csavarokat felhasználva csináltam másikat feléért. Ennél vékonyan szilikon zsírral kentem be a belsőt és úgy raktam össze. Az új tipusúak / gyáriak/ műanyag bevonatosak a belsők azok nem igényelnek kenést de azt sem rontja el!.

Komment

ezt szoktam inekciós tűvel a bowden és a belső közé szúrva belenyomni mely utána keni önmagát felkötve reggelre végig ér és kész
                          Korábban volt erről szó itt a fórumon, itt olvastam erre egy jó ötletet.
                          Vékony csövet egyik végén ledugózni, bowden(eke)t beletenni, majd feltölteni olajjal.
                          Persze ennek hátránya, hogy kicsit maszatolósabb...
                          A fecskendősnél optimálisabb az anyagfelhasználás, viszont macerásabb olyan szempontból, hogy ott kell állni mellette, időnként egy aprónyit nyomkodni bele...

Komment

Pazar megoldás. Nem vagyok benne túl biztos, hogy egy légbuborék ki tudna jönni, ezért nem meríteném el benne teljesen, hanem hagynám alulról felmászni az olajat. Így kitolja a levegőt. Vagy valami gumis tömszelencébe befogni, és másik oldalról megnyomni. Ide se kell bonyolult dolog, gumikatéter, annak a végén van gyorscsatlakozó, oda meg mehet fecskendő. Azt nem tudom, hogy a kettő illeszkedik-e, most nincs a közelemben egy se.

- - - Updated - - -

emu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            (nem bízom a WD40-ben)
                            Végül is a wd40 csak flakonozott (adalékolt) könnyű olaj. Gyanítom petróleum magasságában, hogy jól oldja a koszt. Láncsprét se nagyon kedvelem, mert marhára ragad. Én a fehér vazelin sprét nyomom általános használatra, mióta egy gyengébb ventillátor megállt a láncspré viszkozitásától :-)

Komment

Én a fehér vazelin sprét nyomom általános használatra
                              Teljesen igazad van....a vazelin, sok mindenre jó főleg,ha "nyomod" , akkor meg pláne...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                              Working...
                              X