Oda a nem azt nyomom, mert pezseg, a hideg sprétől meg eldől.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Mit mivel kenjünk, hogy jó legyen az íze?
Collapse
X
-
taluga
Én úgy tudom, hogy nem jó kenni a bovdent, mert a „kence” begyűjti a port, szennyeződést, és csak jobban kopik. Tisztán kell tartani.
Ha erősen poros közegben üzemel a gép, legfeljebb időnként célszerű benzinnel (és nem a drága WD 40-el, ill. féktisztítóval) átmosni aztán friss olaj.
A teflonoshoz nem érte sajnos, pedig amikor előttem gyűrögette az eladó anélkül, hogy bármi baja lett volna, látszott, hogy nem semmi technológia!
- 2 likes
Komment
-
Bicikliboltos rakott ilyet a kerékpárra, szerinte a teflonos bevonatú házat nem kell kenni, mert egyrészt önkenő, másrészt sikerülhet beletunkolni a koszt a kenőanyaggal, harmadrészt 5000Ft-ért lecserélte, valamint beállította az egész bowden rendszert. Csere nélkül nem is vállalta a régi beállítását, mondván a nyúlások és a ragadások miatt nem fog menni. Az újakkal fogott a fék, ment a váltó rendesen.Lemezjáték kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
Pannóniára lehetne teflonos bovdent csinálni?! Hogyan rögzíthető a teflonoson a bovden vég?
- - - Updated - - -
dongos78
Vékony csövet egyik végén ledugózni, bowden (eke) t beletenni, majd feltölteni olajjal.
Parafadugó átfúr bovden külső méretében, majd kettévág hosszában. A két fél rátéve a bovden végére és egy olyan műanyag flakon kiöntő végébe bedug, aminek a néhány cm-es tölcséres szája kell csak.
Ebbe kis motorolaj tölt, aztán a bovden belső huzigál ide-oda, amíg alul meg nem jeleni az olaj!
- 2 likes
Komment
-
No szépen sorjában! Fergussonnak üzenem az a fajta kence fice már kiment a divatból A bowden kenésre pedig a fecskendőt nem kell állandóan nyomkodni csak egy párszor és mivel lefele van szépen csepeg az majd reggelre kész. Én egy madzagon/ pagócán / lógatom a bowdent nem olyan macerás ez hisz nem kell piszkálni.Létezik olyan is hol a belső van bevonva műa. -gal melyet teflonnak csúfolnak de míg nem sérül meg a külső addig jó.
- 3 likes
Komment
-
Én fecskendős-tűs módszerrel kenem a bovdeneket. Nem kell ahhoz sok idő. Pár csepp olaj, egy kis mozgatás(a bovden belsőt a külsőben) aztán még pár csepp, ezt párszor megismétlem, aztán mehet is a motorra. Ott is hat rá a gravitáció, lefolyik az úgyis. Legalábbis másnapra már olajos a másik vége is.
- 2 likes
Komment
-
bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSepynek üzenem, mint illetékes. Az sose megy ki a divatból. Egy valamit tanultam patikai gyakorlaton: "Kérek sába intim síkosítót! Nincs. Vigyen vazelint, más is azt viszi."
- 3 likes
Komment
-
Atti69 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseA végén itt is megtörténik,lesz egy új topic....mit mivel kenjünk hogy jó legyen az íze...címmel...
- - - Updated - - -
Moderátoroknak ajánlom a következő topic címet : Nyet Vaszilíj! Vazelin!
- 2 likes
Komment
Komment