Közlemény

Collapse
No announcement yet.

T5H feltámasztása

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    ...ma viszont kötelező az országúti visszajelző...
    Erre gyanakodtam én is. Köszönöm a megerősítést! Megvizsgálom annak lehetőségét, hogy a KM óra számlapjába építsem be a kék visszajelzőt. Ja, ez a bizonyos számlap színe, skálázása T5H-n fekete, és 140Km/h-ig mér? Ilyen volt benne:

Click image for larger version

Name:	IMG_20201005_170305.jpg
Views:	295
Size:	422.8 KB
ID:	225517

Komment

jandoarpad eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Ja, ez a bizonyos számlap színe, skálázása T5H-n fekete, és 140Km/h-ig mér? Ilyen volt benne:
      Eredetileg a T-5-ökben,fehér számlapos 140-es óra ,de tudunk kivételeket,magyarul belefér az eredeti kategóriába.szerintem örülj ha működik.Aki ennyire rafinált megoldásba belemer vágni az talál megoldást...

Sajnos a legtöbb óra önvénye elporladt,deformált: nekem is van több nem javítható.....
      Atti69, pasetta és 3 további látogató kedvelte ezt.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Én fúratlant választottam a motoromra és egy króm lemezcsikba épitettem a visszajelzőt melyet a kormánybilincs csavarja tart.Nem a legszebb....
        Nem a legszebb, de bármikor könnyen módosítható, mert - ugye - ki tudja mit hoz a jövő? Én is "ütöttem" egy lyukat a lámpatökre a 70-es években, amiért nagyon mérges voltam magamra néhány évtizeddel később. Be is foltoztattam gyorsan és semmi pénzért nem fúrnám ki újra.

Komment

Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
          Be is foltoztattam gyorsan és semmi pénzért nem fúrnám ki újra.
          Én is így vagyok ezzel. Valahogy fúrkálás nélkül megoldom a visszajelzőt!

Komment

Sziasztok!

Eltemetett az év végi hajtás, sok a munka. Azért a Pannónia is halad a maga döcögős tempójában. Végre sikerült feltenni a középtámaszt is! :-) Nem mentem bele aprólékos pozícionálásba, szemre be lett állítva. Hamarosan lesz egy összeépítési próba, akkor meglátjuk hogy sikerült. Ott még nem lesz késő javítani.

Name:	IMG_20201214_141542.jpg
Views:	285
Size:	246.0 KB
ID:	225763

Az elemek (dobozok, sárvédő, lengővilla, stb...) meg lettek kicsit kopogtatva, hegesztgetve, szeretgetve... Egy tisztító gyöngyözés után megy minden KTL-be. Aztán az összeállításos próbát követően majd lehet kedveskedni a fényezőnek, hogy illessze be a táncrendjébe a vasat.

A kerekek is lassan elkészülnek, holnap érkeznek a gumiköpenyek, és a belsők. Nagyon szemeztem a Continental RB2 névre hallgató gumival... de elbizonytalanított, hogy az kifejezetten csak első kerékre való, a hozzá illő hátsó köpeny pedig nincsen ekkora méretben. :-(
            Keresgéltem neves gyártók termékei között, de aztán meguntam, és megrendeltem a Mitas H01-et. Jó lesz az.

Komment

Alapos munka tetszik!
              Esetleg,ha nincs kapaszkodó a felállításhoz,még most ütemezd be festés előtt.

A csomagtartónak is hegesztettem "vendég füleket" a régi motoromnál,ha odaérek ezen is lesz,igaz nekem motorozni kell...(nem OT-s megoldás,a kapaszodó viszont belefér)
              Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2020 dec. 15, 05:45.
              "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Esetleg,ha nincs kapaszkodó a felállításhoz,még most ütemezd be festés előtt.
                Ez a kapaszkodó kérdés eddig elkerülte a figyelmemet! Az enyémen nincsen, de most, hogy kicsit keresgéltem képeket, más motorokon látok ilyet.
                Elég hasznos dolog, kanyarintok egyet rá! Köszönöm!

Komment

Holnap mennek a vasdarabok KTL-be:

Name:	IMG_20201215_130143.jpg
Views:	290
Size:	295.6 KB
ID:	225774

Lámpán a visszajelzők behegesztve, középtámasz kijavítva, felesleges lyukak eltüntetve. Ja, és a kapaszkodó is megvan! ;-)

Komment

És máris új színekben pompázik a gép:

Name:	IMG_20201216_1551471.jpg
Views:	230
Size:	541.0 KB
ID:	225803

Megtörtént a kataforetikus festés, ami kiváló alap lesz a végső fényezéshez. Most következik majd a gépezet összeállítása, az esetlegesen felmerülő nyűgök kijavítása.
                    Ha minden jól alakul, hamarosan mehet a fényezőhöz!
                    Ki kell emelnem, hogy szerencsés vagyok, mert (azon túl, hogy jó helyen dolgozom) kiváló kollégáim sok dologban segítenek, hogy ez a projekt gyorsabban haladjon! Nélkülük sokkal döcögősebb lenne. Örök hála nekik!

Komment

És máris új színekben pompázik a gép:
                      ...csak ámulok és bámulok! Követni is alig bírom!

Komment

Mit is csináljon egy veteránkedvelő, így év végén?

Name:	IMG_20201231_131320.jpg
Views:	240
Size:	403.7 KB
ID:	226067
                        Boldog új évet!

Komment

Az év végi hajtást jól kipihentem, nem is néztem a munkára. Csak a kerekek felgumizása történt meg szilveszter napján.

Click image for larger version  Name:	IMG_20201231_123618_net.jpg Views:	9 Size:	405.2 KB ID:	226316

Ma volt időm, kicsit megint foglalkoztam a motorral. Ellenőriztem, hogy mennyire sikerült szemre beállítani a középállvány pozícióját. Ehhez összeállítottam az elejét, ahogy a képeken látszik:

Click image for larger version  Name:	IMG_20210123_144152_net.jpg Views:	9 Size:	462.8 KB ID:	226317
                          Click image for larger version  Name:	IMG_20210123_105940_net.jpg Views:	9 Size:	530.7 KB ID:	226318

Mit gondoltok, mennyire korrekt így a bak helyzete?
                          A hátulját is beépítettem volna, de sajnos elveszett az egyik excenter alaplemeze, aminek a közepén nagy furat van, két végén pedig a bevágások. Ezt már csak hétfőn állok neki legyártani, így a lengővilla ma már nem került be a helyére.
                          Közben levezetésképpen eltakarítottam két fényszóróüveget, hogy lássam miből gazdálkodhatok. Szerencsére az egyik szinte hibátlan, az jó is lesz a motorhoz. :-) A másik marad tartalékba, az kicsit karcos.

A hátsó teleszkópokat is szétszedtem, és elmostam. Rendelek szimmeringet, gumigyűrűket, azok nyilván cserések. Valaki tudja esetleg fejből a méreteket?

Click image for larger version  Name:	IMG_20210121_062758_net.jpg Views:	9 Size:	583.7 KB ID:	226319

Van két alkatrész, amivel kicsit megakadtam:

Click image for larger version  Name:	IMG_20210123_124619_net.jpg Views:	9 Size:	918.1 KB ID:	226320
                          Erről az rémlik, hogy valamelyik kerékagynál volt, de nem emlékszem rá. Az is kérdés, hogy miként áll össze? Miért van két betétlemez, ami a filcet tartja? (Rég szedtem szét...) Update: közben rájöttem, ez a porvédő az első kerékagynál van, az alu fedél alatt. A két darab rögzítőlemez még fura, szerintem a gyárban összetapadt kettő...

Click image for larger version  Name:	IMG_20210123_125009_net.jpg Views:	9 Size:	918.5 KB ID:	226321
                          Ez meg szintén kiesett a memóriából... Sosem volt jó az emlékezőkém.

Jövő héten bekerül a hátsó kerék, aztán már lehet is motorozni vele! :-)

Utoljára szerkesztve a következő által: jandoarpad; 2021 jan. 23, 19:37.

Komment

A teleszkóp szimmering 10x22x8, ezt írja a katalógus. De a két "O" gyűrűre csak ennyit ad meg: 16-os, és 20-as.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása
                              20-as külsőből kivonjuk a16-ot marad:4 m/m ezt elosztjuk a két oldalra,marad az átmérő :2 m/m. Azért adják meg a külső ,belső átmérőt mert fontos az illeszkedés miatt....
                              Neeem, ez két külön gumigyűrű, amiről itt szó esett!

Komment

ez két külön gumigyűrű,
                                Bocsi ! Ugyan ez kell a méretvételhez:megméred az alkatrész külsejét és a horony fészkét és kiszámolod a vastagságot,persze a gyűrűnek kicsit nagyobbnak kell lennie,hogy tömörüljön beszereléskor...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X