Közlemény

Collapse
No announcement yet.

MZ ES-TS mindenféle

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Addig jó amíg ilyeneket hall az ember. (Majd ha már nem hallok ilyet, vagy az ellenkezőjét hallanám, na az lenne a szomorú)
    Na ja
    Bezzeg nálunk! Na húzzál félre öreg! Persze csak a jó értelemben 20 évesen már tojnak a fejemre inkább a csajaiknak mondják gyere-gyere...
    St.Z.350, OdinHEM és 3 további látogató kedvelte ezt.

Komment

20 évesen már tojnak a fejemre
      Ezért igyekszem kiélvezni ezt az időt, 5 éves a kislányom, még egy pár évig talán hív szaladgálni, ugrálni, bújócskázni (bár ebben nem vagyok nyerő, mert tudja hogy úgyis a motor környékén bújok, és máris babrálok rajta valamit)... A babázás kicsit nehezen megy, de igyekszik az ember... A nagy fiammal kicsit nehezebb, ha vele akarok kontaktusba lépni, akkor gombot kell nyomkodnom... Aztán 1-2 év és ő is vált eggyel komolyabb játékra, jön a nőhajkurászás level 2. (az 1. szint oviban volt, hajhuzogatás, stb. volt a feladat)
      Persze a lányom is kérdezgeti, hogy mikor lesz már kész a motor, mert menni akar vele
      Szóval valami gyerekülést, kisfotelt, valamit rá kell szigszalagoznom majd a gépre...

- - - Updated - - -

.... azt hittem hülyeséget írok. Pedig nem is!
      Click image for larger version

Name:	gyerekules_robogora.jpg
Views:	1
Size:	26.4 KB
ID:	148067
      Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2016 jan. 18, 13:26.
      St.Z.350, apacsavo és 4 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Gyerekülés jó dolog. Láttam már én is. Azt használják ki, hogy akkor ülhet valaki föl motorra, ha eléri a lábtartót. Nosza, hozzuk feljebb azt.
        St.Z.350 és Che kedvelte ezt.

Komment

Dongós lehet Te is úgy jársz mint én kivel együtt motorozik a lányom. Klassz dolog igaz közte és köztem közel egy fél évszázad van / 7 hónap eltéréssel /!Ügyesen húzza a gázt tavaly előtt az első Keszire mikor mentünk 1 hetes volt a smkp.-os jogsija. Most már 125-össel megy.Jobban örülök neki mintha részegen egy diszkó közepén a drogos cigitől ábrándozva Ő lenne a menő!
          Titus, St.Z.350 és 9 további látogató kedvelte ezt.

Komment

dongos78
            5 éves a kislányom, még egy pár évig talán hív szaladgálni, ugrálni, bújócskázni
            Az én lányom akkor tanult meg járni, amikor tájt egy lemezvillás Csepel volt a nappalinkban. Imádta a motort, mert jól bele tudott kapaszkodni és így felállni. Egyébként valami eszméletlen kreativitás van eredendően ezekben a picikben (valószínűleg később az iskolában rontják el őket végleg...), mert minden mozgatható dologra (sebváltó, kerék, lábfék, stb. ösztönösen rájött...)

Azóta sok tej lefolyt a torkomon, már sok-sok éve el kellett adnom a motort, a nagyobbik lányom idén érettségizik, de elárulta nekem nemrég, hogy még mindig emlékszik a motor kellemes illatára...

Komment

Name:	fórum ural 005.jpg
Views:	3
Size:	199.4 KB
ID:	148075Click image for larger version

Name:	fórum ural 004.jpg
Views:	3
Size:	200.7 KB
ID:	148076 Az enyém is inkább csavarhúzóval játszott,mint babával..

- - - Updated - - -

Kerestem a képet amin 3 évesen az NSu váltóval bíbelődik...nem találom. Majd..

Komment

Ennek a hétvégének is volt értelme
                Tegnap és ma hajnalban keltem, és egy jó kávé után levonultam a garázsba. Ilyenkor még nyugiban lehet dolgozni, tudok csak a gépre koncentrálni. Végre majdnem komplettre tudtam szerelni a kormány+ lámpabúra dolgait. Aki ismeri a Trophyt, tudja mit jelent . Ezen nem úgy van, hogy felszerelem a kormányt aztán felöltöztetem. Először mindent komplettre, jól működőre szerelni, csak utána lehet helyére tenni. Ha mindeközben az ember nem veri le sehol a friss festést, akkor lehet mesternek nevezni Gyújtáskapcsolót beszereltem, összes bowdent méretre szabtam (mert természetesen a vásárolt TS bowdenek valamiért nem voltak jók, egy az egyben beszerelhetők), az elektronikát leellenőriztem (minden működik!), km óra spirált bekötöttem stb stb... Ez utóbbi volt a legszebb mutatvány az egészben. A bowdenek és vezetékek szövevénye között 2 ujjal benyúlva sedergetni a spirál rögzítő csavarját... Istenem de szép ez a Trophy Egy rakat szívást okoztak a felhasználónak ezzel a csőlámpa+ lemeztákolmány kormánnyal (mindenféle imát el is mondtam a Német alkotókért közben). Gondolkoztam is, hogy ha ezen mindent megoldok, simán elmehetek nőgyógyásznak vagy sebésznek. Ennyi eldugott, szűk helyen két ujjal szerelgetést....
                Már csak az alu fedlapot kell rátenni a gyújtáskapcsolóra, és mehet a helyére a lámpatest is. Apropó, alu dísz...

Name:	MZ_ES_GYUJTASKAPCSOLO_FEDEL.jpg
Size:	75.3 KB
ID:	148387
                Ezen alu cucc rögzítése olyan fülecskékkel történik, mint amilyenek a régi, lemezárugyári kisautókon volt látható.
                Ez azért nagyszerű, mert ezt egyszer kihajtja az ember, leszereli, de a következő felszerelésnél 90% hogy letörik 5-ből 4 db!!!
                Gondoltam, sebaj, majd rendelek hozzá... Ja, 5-6ezerért már lehet is kapni
                Így ma barkácsoltam füleket hozzá. Szétszedtem egy réz vezetéket elemi szálakra, 6-8 elemi szálat síkba rendeztem, befogattam, majd ónnal befuttattam. Végül barkácsgéppel megfelelő vastagságúra csiszoltam őket, ill. az alu fedélben is kialakítottam, kicsiszoltam nekik a helyet. Majd 2k fémragasztóval odabiggyesztettem. Voilá, mecccsoda gyönyörűség született:

Name:	11_1_2.jpg
Size:	191.1 KB
ID:	148388
                A fülek kellően merevnek tűnnek, remélem tartani is fognak rendesen...
                Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2016 márc. 13, 16:32.

Komment

A kreálmány tökéletesen passzolt a helyére, de valahogy mégis túl lágy az anyag, hosszabb távon kilazulna....
                  Második verzió konzerdobozból szabott fülekkel lesz...
                  Utoljára szerkesztve a következő által: dongos78; 2016 márc. 14, 18:32.

Komment

Mit gondoltok erről? Van valakinek esetleg infója, hogy hogy muzsikál a cucc MZ-ben? Azt tudom, hogy a legtöbb Jawa-s szereti.

Powerdynamo, ETZ lighting power in TS250/1 (Supa 5)

Komment

NSR, Ducati energia, Jamaha Jog gyujtás olcsóbb, és ugyanezt tudja.
                      Ez amúgy szerintem Ducati energia gyujtás egyedi lendkerékaggyal.
                      Utoljára szerkesztve a következő által: wsievers; 2016 márc. 17, 20:22.
                      "When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
                      "Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"

Komment

Köszönöm.............................!

Komment

Szia taluga
                          Van megoldás ,
                          egy közbetéttel az etz erőművet a ts.be implantálni.
                          A többit privátban ha gondolod!

Komment

Mit gondoltok erről? Van valakinek esetleg infója, hogy hogy muzsikál a cucc MZ-ben? Azt tudom, hogy a legtöbb Jawa-s szereti.
                            250 euroért jól kellene muzsikálnia
                            Viccet félretéve nekem Jawan van Vape. De csak a két henger miatt vettem és 50000-ért postával nem emlékszem pontosan milyen cseh oldalról.

Egyhengeresre jó egy robogó gyújtás mint ahogy Wsievers is írta. Kb 20000-ből kijön és egy kis ügyeskedés

Komment

Szia Berlin. Az ETZ cuccal nrm csak az a baj, hogy közdarab kell, hanem a blokkon is keel faragni. Nem fér el úgy tudom. De érdekel privátban bővebben.

Komment

Sziaszok!

Esetleg van valakinek a lentebblinkelt elektronikus gyújtással tapasztalata?
                                http://www.futarmotorosbolt.hu/produ...oducts_id=5211
                                Jó, nemjó mijó?
                                Köszi!

Üdv: Adrián!

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X

Debug Information