Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Pannonia nyereg, ülés

Collapse
X
 
 • Szűrők
 • Idő
 • Megjelenít
Clear All
new posts

  Pannonia nyereg, ülés

  Sziasztok!
  Pannonia sajtolt nyereg alaplemezzel kapcsolatban írok (ülésvas). A T típusokon sajtolt alaplemez sok esetben keresztben elreped, anyaga elfárad, ezek meghegesztése szükséges a felújítás során, de tartós megoldást jelent-e? Gondoltam, megerősítésképpen alulra hosszában két merevítőcsövet lehetne hegeszteni, ez kívül nem látszik, és merevítené az alaplemezt. Ti hogy oldjátok meg az ülésvas tartós felújítását?

  #2
  Bár a sajátomat nem kellet ilyen problémával javítani, de az ötlet szerintem jó!
  Talán a cső egy kicsit sok lehet!? Esetleg lapos vas,
  Magába csak a hegesztés szerintem nem időtálló. Mert egy idő után újra elreped a hegesztés mellett.

  Komment


   #3
   A lemez szivacs felőli oldalára kellett behegesztenünk (illetve a karosszériás barátomnak, mert én elég amatőr vagyok, max garázskaput merek hegeszteni pálcával) két merevítőt a szíj furatához, mert ott akart megindulni. 2 mm-es maradék lemezből vágtam háromszögeket, azok kerültek be. Azért a belső oldalra, mert így az ülés szétszedéséig nem látszik, ekkora vastagságban pedig nem is érezhető. Persze a repedésen is átszaladt a srác a belső oldalról, de ott lemunkáltam a varratot hogy ne legyen feltűnő.

   A 100%-os megoldás a csere lenne repedés nélkülire, már van is itthon egy ép, de most meg nincs szívem szétbontani az ülést.
   Meg persze nekem is le kell szoknom arról hogy az ülést fogom meg a középtámaszra emelésnél, mert ki fogom előbb-utóbb tépni az első bekötést.
   There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

   Komment


    #4
    Felfelé vagy lefelé?

    Üdvözlök mindenkit!
    A téma egy igen "lényeges" kérdést érint: a Pannonia ülések kapaszkodó hevederét rögzítő fémlap íves vége merre áll "helyesen"? Láttam már mindkét verzióban, típustól függetlenül. Esetleg itt is az összeszerelők napi szépérzéke volt a vezérfonal?
    Köszönöm!

    Komment


     #5
     Sziasztok!

     Érdeklődni szeretnék, hogy egy T5-H Pannónia üléshabja kb. milyen magas volt gyárilag, illetve ez a magasság állandó-e az ülés egész területén, vagy az első részén alacsonyabb, mint a hátsón.

     Köszönöm!

     Komment


      #6
      ici169 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Érdeklődni szeretnék, hogy egy T5-H Pannónia üléshabja kb. milyen magas volt gyárilag, illetve ez a magasság állandó-e az ülés egész területén, vagy az első részén alacsonyabb, mint a hátsón.
      Szia ici169!
      Szerettem volna leírni Neked, hogy hogyan is nézett ki a T5/H ülése, de közben "felfedeztem" Ocskay Zoltán könyvében egy alig használt (1572 km), tehát nem szétült, nem felújított nyerget. Ki "ollóztam", a képeken minden látszik amire kíváncsi Vagy!
      OdinHEM, ici169 és soveny kedvelte ezt.
      A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

      Komment


       #7
       Üdv mindenkinek!

       Tudom, hogy nem ide tartozik, de ilyen apró kérdés miatt nem akartam új témát indítani és valamilyen szinten mégis csak van köze az üléshez. Felhajtható hátsó lábtartón csak úgy lehet gumit cserélni, hogy a szegecset kifúrom belőle és úgy csavarom le belülről a rögzítő lemez csavarját?

       Komment


        #8
        Utoljára szerkesztve a következő által: ApaE; 2012 máj. 11, 12:20.

        Komment


         #9
         nem fontos ismerem mind a két típust, nekem sajna a hegesztett van, csak azért gondoltam, hogy csavarozott mert az alkatrészlistán van egy nem kivehető csavar ami a lábtartó belseje felé mutat, de igazából az alkatrészlistán elfelejtették tételesen feltüntetni a lábtartó elemeit így a rajzon be vannak számozva 22-től 26ig, de a listába a tételek csak 21esig vannak. De most, hogy így megnéztem rájöttem, hogy az a csavar kívülről megy, így az a szétszedhetőt ábrázolja. Köszönöm a választ!

         Komment


          #10
          Köszönöm szépen -t5- a képeket, valóban ez a legjobb minta.
          -t5- kedvelte ezt.

          Komment


           #11
           Tudnátok nekem egy olyan kérdésben segíteni, hogy 1967ben milyen üléssel gyártották a P10H-kat és milyen színű volt a bőr?

           Komment


            #12
            rugós ülés és fekete szélén díszléccel

            Komment


             #13
             köszönöm! Rugós ülés szerencsére stimmel, akkor azt nem kell cserélni, de az a "huzat" vagy minek nevezzem elég ocsmány házilag tákolt izé, oldalt sötétbarna bőrrel, felül fekete alapon fekete virágmintás vászon. Még annyi, hogy piros vagy fehér szegő megy körbe?

             Komment


              #14
              Blackmumus eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              1967ben milyen üléssel gyártották a P10H-kat és milyen színű volt a bőr?
              A mellékelt képen jól látható az ülés!
              Alvázszáma:P10 67 09 0784
              A boldogság emléke már nem boldogság, de a fájdalom emléke még fájdalom./Byron/

              Komment


               #15

               Komment

               Ugrás az oldal tetejére
               Working...
               X