Ha szeretnél csatlakozni hozzánk, beszélgetni, kérdezni, vagy válaszolni, üzeneteket küldeni, szavazni, akkor kérlek, szánj néhány másodpercet a regisztrációra.
nagyon jó lett !! ha télen lesz elég időm én megcsinálom ezt a motoromon
már csak a kérdés kb mennyi vízbe mennyi ultra ill trisót tettél,és mennyi ideig főzted?
Az üst asszem 50 l -? , az tele , 1 db o.5 ös ULTRA--1 kb olyan zacskó trisó . Addig főzd mig jó puha lesz !
Nem tudom , de azért szerintem ez egy kicsit anyagminőség függő , ezért szerintem tényleg nem árt elöször egy próbadarabot használni . A mosószer nem megy tönkre , melegtheted akárhányszor .
Ja és nem tudom számít-e ,de az én üstöm RÉZ -csak nem merem kifényesíteni , mert ..........
zuzuj, gilersx és 2 további látogató kedvelte ezt.
Ma elkészült a karbim.Végülis először trisós-ultrás vízben főztem egy darabig /"ameddig nem lett puha"(joker)/
majd utána brigéciol,és kissé megpolíroztam,végül szétszedtem és alaposan nitróhígítóval takarítottam.sajnos a blokk még darabokban már várom a próbát milyen lett.addig van pár kép róla.
Szemrevaló darab lett!
Én már többször próbálkoztam a trisóval, de egy sötét bevonaton kívül semmi nem lett vele. Azzal meg csak hátrébb voltam, mert nehezen jött le, de szebb nem lett. Biztos valamit nagyon bénán csinálok...
Sziasztok! Én a karburátoromat lúgba tettem, de kb. 1,5 órára Kicsit be mattult tőle. Tudnátok valami tanácsot adni, lúggal kapcsoaltban, hogy kb. meddig legyen benn az oldaldekni? Szakkönyvek azt írják, hogy 30s-120s ideig.
Motorblokk belső olajzófuratainak a tisztításához kérnék segítséget egy barátom számára. Balsorsa összehozta egy olyan BMW autó motrblokkjával, ami szegény 220 ekm olajcsere nélküli futás után végre besült. Elmondása szerint a hozzáférhető helyekről a kimosott olajsár olyan volt, mint a centrifugálszűrő belseje. Tud-e valaki valami tuti módszert a furatok újbóli és tökéletes megtisztításához? Én elsőre az acetonos foltbenzint javasoltam, de biztos van ettől hatékonyabb és alaposabb megoldás is.
Komment