A simsonom onnan való, de ezt ha nem mondom is lehet látni
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Festés
Collapse
X
-
Hozzuk fel kicsit a témát...tegnap egy roppant sikertelen napom volt...
Az öreg szaki nem vállalta már el a motorom fényezését és ez egy roppant nagy probléma, mert átlag fényezők simán elhajtanak a közel 30 db rozsdás vasammal a fenébe. Szóval kit kéne találni, hátha itt a képernyő előtt ülve is menne ugye...
Meglepetésemre nem is olyan messze találtam egy műhelyt, a honlapján a szolgáltatások között motorfényezés, veteránok restaurálása. Na gondoltam, egy órányi járóföldre van, az semmi. Szépen bepakoltam a lomokat, mert homokolás, fényezés, csíkozás, mindent megoldanak egy helyen.
A helyszínen tárgyalás az árról, ajánlat: 150 eFt az alja! Nálam fele annyi a reális, úgyhogy hazajöttem kipakolás nélkül.
Ugye nem csak én gondolom úgy, hogy egy Pannónia fényezésért ez kicsit sok? Vagy de?
Komment
-
Azért kicsit utánna kellene számolni ---ha jól értem --az alap szitu az , hogy van egy halom rozsdás vasdarab (ezt írta ).
Ha pedig jól értem -egy " veteránok restaurálása , fényezéssel " műhely --------akor pedig odaviszem , és teljes frankón visszakapom........ ?
-tisztítás
-levédés
-homokolás
-alapozás-festés
-csikozás
-garancia a minőségre -hisz minden ott készül--lehet fikázni ha nem olyan ......
-nincs járkálás , ......stb
így már talán csak egy kicsit több .....mint ha.......
Komment
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseha jól tudom, rád az első eset illik inkább
Most ez egy kifakadás ennek kapcsán.
Lehet meg kéne állni egy pillanatra, pedig a célnak reálisnak kéne lennie, csak hát ugye az eszközök...
Joker, ezekre a szempontokra áldoztam volna valamennyit az elképzeléseimhez képest, de ennyit nem. És a motor sem, a jövőbeni helye a nagyvilágban sem kívánja meg szerintem.
Komment
-
demeter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseezekre a szempontokra áldoztam volna valamennyit az elképzeléseimhez képest, de ennyit nem.
OdinHEM és kedvelte ezt.
- 2 likes
Komment
-
ApaE eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésePannonia P12: homokszórás, 2K festék, csíkozás egy színnel = 78e Ft (váz, lámpatartók és számla nélkül, 2008-ban)
Komment
-
Izs Planéta 3 (2012)
Homokszórás ~ 19 000
Horgany alapozó, alvázvédő, festék, matt lakk (minden alkatrészre) ~ 16 000 (spray)
Minden más munkát magam végeztem itthon. Nem festőműhelyi minőség, de tőlem telhető legjobb minőségre törekedtem. (nem restaurálás, hanem mindennapi használatra csinálom)
- 5 likes
Komment
-
soveny eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseKomar moped fényezés Standox 2K festékkel fémtiszta alkatrészekre, csíkozással, tank lakkozással 2006-ban: 13e Ft.
Teszek be egy-két képet a motorról.
Szóval csak azt akartam kihozni ebből, hogy szerintetek vajon hol érdemes meghúzni a határt a fényezésben - jobb-e, ami több, mikor drágább az olcsóbb, és egyáltalán van-e mindennek köze az eredeti minőséghez?
Apropó, mit tudtok a ma már csak nehezebben kivitelezhető, nitro-alapú fényezésekről? Van-e valami különbség megjelenésben, tartósságban a jelenlegi 2K festékekhez képest? Korhűbb "hangulata" lesz-e egy nitrofestékkel fényezett motornak, vagy megfelelő aládolgozással (vagy épp az aládolgozás kihagyásával ) el lehet-e érni ugyanazt a hatást modern anyagokkal is?
Kicsit még határozatlan vagyok, de elgondolkodtam azon, hogy nem kérek szórógittet a szín alá. Szeretnék olyan igazi, gyárias, leheletvékony fényezést.CZsolti kedvelte ezt.
- 1 like
Komment
-
gilersx eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésematt lakk"When you're miserable...you need someone...even more miserable than yourself."
"Dneprs don't leak oil, they mark their territory!"
Komment
-
Ezeket használtam hozzá. Május végén festettem és azóta semmi gond nincs vele. Lehet azért nem dobja le nekem mert sose vártam meg a teljes száradást, csak hogy éppen tapintás száraz legyen, és már kapta is a következő réteget, majd a lakkot is ugyanígy fújtam rá. Szerintem ilyenkor a friss réteg megoldja az alatta lévő majdnem frisset és összeolvadnak. De ez csak egy ötlet. Az alapozást pedig így csináltam.
Komment
Komment