Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Festés

Collapse
X
 
  • Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

    Sajnos az előző kérdésre nem tudok válaszolni - nekem is kérdésem lenne, főleg azokhoz akik egykomponensű festékkel festették a masinájukat:
    -mennyire áll ellen benzinnek/olajnak tartósan?
    -Mennyire vagytok elégedettek vele?
    -Milyen alapozóval kezdtétek a műveletet?
    -Lakkoztátok esetleg festés után?
    -Milyen márkát használtatok?

    Az egyszerűsége és az ára miatt gondolkodom 1K-s megoldáson. Ráadásul még sosem fújtam 2K-t, ezért kicsit bizonytalan vagyok - 1K-val fújtam állványt, kerítést, ilyeneket; most az egyik motoromat kellene festenem.
    Bár lehet egyszerűbb lenne egy festő ismerősömtől tanult megoldás: kicsi, szivacsos festőhengerrel szépen és óvatosan felvinni az anyagot. Elég komoly felületeket festettek így, ugyanannyira lett narancsos mint amikor fújták...
    OdinHEM és wsievers kedvelte ezt.
    There's a very fine line between "hobby" and "mental illness".

    Komment


      Ha lehet javasolni én ajánlanám a Mobihellt a 2k- s meg sokkal tartósabb mint egykomponensű elődje. Egy ilyen szaküzletben kevernek színt és megtudják sréy formába tölteni ha nincs szórópisztoly használatra lehetőség. Nem kiszem,hogy pl. egy motor váz esetében szerencsés megoldás lenne a festő henger. / a motor nem kerítés/. Ha pedig elkészült a mű csak bánja az ember,hogy elpazarolta a drága festéket. Ugyan így szóró gittet is fognak tudni " palackozni". Én is fújtam így a láncvédőt , lámpafejet és" megveregettem a vállam" az eredmény láttán. Csak ha javasolhatok valamit én jó meleg helyen /kazánház/ csináltam és a festék is melegen legyen előzetesen az anyaggal együtt. Azon terül szépen a festék a hideg anyagon hamar megfolyik, nekem ez a tapasztalatom. Jó festegetést de ha lehetőség van rá bízd szakemberre mert a tandíj itt is megfizetendő!
      Titus, OdinHEM és supermax kedvelte ezt.

      Komment


        Budapesten hol kevernek jó áron festéket? A váz és a tank homokszórva volt ezért akarok szórógittet de nem túl vastag rétegben gondolom elég lenne egy dobozos spray
        Nekem ral 3020 es kellene egy babettár valónyi. kb mennyi kell rár?
        Festékböl jobb szeretem a kétkomponensut.

        Komment


          Üdv!
          Ha nem gond megosztanám személyes tapasztalatomat.
          Festékből a 2k-s sokkal-sokkal jobb. Minden szempontból. Nembeszélve arról hogy az esetleges megcsorranást illetve apró szemeteket teljesen ki lehet polírozni belőle. Úgy hogy utána nem lehet észrevenni semmit.
          A szórógittből is én csak 2k-sat használok azért mert abból fel kell fújni aránylag vastagabb réteget. Ami azért kell, hogy legyen miből visszacsiszolni.
          A spray-s szórógittel az a bajom hogy nagyon híg. Ha én keverem be az anyagot olyanra állítom be a viszkozitását amilyenre szükséges. A spray-nél nem tudsz állítani max sok réteget viszel fel. De az meg ha megcsorran nem győzöd csiszolni azon a helyen és ott könnyen kikophat.
          Festékből 2 dl-nek elégnek kellene lennie, mert abból lesz 3,25 dl ha beedzed és még hígítod is egy picit.
          Annyinak egy Bóbitára elégnek kell lennie, bár azt nem tudom hogy egyszínűre akarod e festeni az egészet?
          pityesz001 és Che kedvelte ezt.

          Komment


            Schwalbe komplett burkolat festéséhez vettem 4dl-t, ez kétszerre elég rá és szerintem még marad egy kevés. Szerintem ha a Babetta vázra,tankra veszel 1.5dl-t, akkor még jut belőle szerencsétlenkedésre is.Ehhez még ugye jön az edző, amit ha jól rémlik 2:1-hez kell keverni a festékhez.
            Hogy hol kevernek jó áron azt nem tudom, én Csepelen szoktam venni,kevertetni.




            Schwalbénak a burkolat alatti részeit fújtam 1K-s spray-vel.
            Egyéni tapasztalataim a következők:
            Soha többet nem fújok motort spray-s festékkel, főleg nem 1K-s sprayvel.Muszáj lesz lakkoznom, mert a benzin szemmel láthatóan "fakítja".

            Komment


              Sinter
              Köszönöm hogy megosztottad a tapasztalatod!
              Ugye gyárilag a sárvédők szürkék az oldalsó lemez a blokknál fekete. ezek már kész vannak.
              Akkor marad a váz és a tank ez egyszínű. nem nagy felület




              Attila86
              Nincs mihez viszonyitanom. kb mennyibe kerül edzővel higitóval 400ml kevert festék?

              Komment


                Nos,akkor én is leírnám, hogyan gondolom....
                ....szóval,1K-s festékkel is le lehet szépen fényezni egy motort,viszont az időjárás-és benzinállósága meg sem közelíti a 2K-s festékéét!!! Persze,sokan mondják,hogy régen is 1K-s festékkel fényeztek,most is azzal kellene tenni a korhűség miatt. Ez így igaz,csak nekem az a tapasztalatom,hogy a mostani 1K-s festékek (pl.Trinát) már nem egyeznek meg a régi minőséggel! (valahogy úgy,mint a kromofág) Már nem festéket adnak a dobozban,hanem szines higítót,festék árban.Ráadásul borzasztóan nehezen szárad.
                Egy dolog azonban nagyon fontos! Ha 1K-s festékkel szeretnétek fényezni,akkor minden egyéb felhasznált anyag is 1 Komponensű legyen,(alapozó,szórókitt,kitt) ellenkező esetben "összevesznek" az anyagok,ha nem is azonnal,akkor később!!!!!!! Természetesen 2K-s festéknél,pedig 2K-s legyen minden!!
                Sokszor találkoztam már azzal a problémával,hogy alapozónak Koralkyd vörös festéket használtak,majd megpróbáltak 2K-s (edzős) kittet rákenni,amely persze feloldotta a Koralkyd-et! Aztán megvárta,hogy átszáradjon,megcsiszolta,ráfújta az 1K-s filler spray-t,ezután a 2K-s fedőfestéket. Az eredményt mondanom sem kell,felbőrösödött az egész,úgy nézett ki,mint öreganyám hátsója. Bosszantó dolog,de a tájékozatlanság a legnagyobb hiba!


                pityesz001 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                Budapesten hol kevernek jó áron festéket?
                Én a "CAR-COLOR"-nál vettem a festéket és a segédanyagokat is! Itt tanácsot is adnak,nem röhögnek körbe,ha nem vagy szakértő! Címük: Budapest XIX. ker. Vas Gereben u. 4/d. Több festékrendszerük is van,az olcsótól a drágáig! Egyébként az én általam felhasznált akryl festék 8800.-Ft/ L. edzővel együtt és + áfa!
                sinter kedvelte ezt.

                Komment


                  pityesz001 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                  Sinter
                  Attila86
                  Nincs mihez viszonyitanom. kb mennyibe kerül edzővel higitóval 400ml kevert festék?
                  Sajnos már nem emlékszem.4dl festék+edző, egy doboz Mobihel vagy Mobilhel vagy micsoda szórógitt, 3 ív 2000-es csiszolóvászon volt olyan 15.000.- körül tavaly.
                  Nem tudom hogy balfasz vagyok-e, de én nem higítottam se a gittet, se a festéket.Hozzádörrentettem az ajánlott mennyiség edzőt és fújtam, mint a náthás vasutas!

                  Komment


                    Beagle eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                    Egy dolog azonban nagyon fontos! Ha 1K-s festékkel szeretnétek fényezni,akkor minden egyéb felhasznált anyag is 1 Komponensű legyen, (alapozó,szórókitt,kitt) ellenkező esetben „összevesznek” az anyagok,ha nem is azonnal,akkor később!!! Természetesen 2K-s festéknél,pedig 2K-s legyen minden!!
                    Köszönöm!
                    A festék minden esetben két komponensü lessz!
                    a szórógittel bajban vagyok még, akkor jobban járok kétkomponensüvel!
                    kinéztem ezt : NITRO SZ
                    ****

                    Komment


                      A szórógittet én autófényező műhelyből szerzem be, Mipa vagy Mobihell van nekik. Ezek 2k-s cuccok.
                      Ha gittelni kell homokszórt felületet, én cinkes gittet használok mert az mehet közvetlen a fémre. Ha csak szórózni kell akkor viszont kap egy vékony réteg wasprimert. Ez flakonos sárgás színű valami, és a fényezők mindig használják ott ahol szabadon van a fém, azt mondják olyasmi mint a bemaróalapozó, nagyon frankón tapad hozzá a szórógitt és nem válik fel tőle évek múlva sem. Ez pár perc alatt megszárad és utána mehet a szórógitt.
                      Beagle kedvelte ezt.

                      Komment


                        pityesz001 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        a szórógittel bajban vagyok még, akkor jobban járok kétkomponensüvel!
                        kinéztem ezt : NITRO SZ
                        Őszintén szólva,ezt nem ismerem,de a neve számomra nem bizalom gerjesztő. Régen használtunk ilyen nevű szórókittet,de az még 1K-s volt!





                        sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Ha csak szórózni kell akkor viszont kap egy vékony réteg wasprimert. Ez flakonos sárgás színű valami, és a fényezők mindig használják ott ahol szabadon van a fém, azt mondják olyasmi mint a bemaróalapozó, nagyon frankón tapad hozzá a szórógitt és nem válik fel tőle évek múlva sem. Ez pár perc alatt megszárad és utána mehet a szórógitt.
                        A wasprimer egy király anyag!!! Valóban célszerű használni minden fémen,pláne az alumíniumon,DE a spray változat EGY KOMPONENSŰ!! Létezik belőle pisztollyal szórható 2K-s is én ezt ajánlom a 2K-s szórókitt és fedőfesték alá!!!!


                        sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                        Mipa vagy Mobihell van nekik
                        Mindkét gyártó jó minőséget nyúlt,én inkább ezt venném,mint a nitro szórót!! A Car Color is forgalmazza,asszem 3500.-+ edző árban. Ez jóval drágább,de szerintem jobb. Az autószervízben,ahol dolgozom,mi is ezeket használjuk,még a 10 milliós autókhoz is.
                        sepy és OdinHEM kedvelte ezt.

                        Komment


                          Amúgy gittet, festéket szoktátok higítani?Vagy csak hozzámegy az edző előírás szerinti mennyiségben és kész?

                          Komment


                            Én homokfúvás után ilyennel fújtam le, könnyű vele dolgozni, még olyan amatőr fakezűnek is mint én, és ez egyben alapozó is, és a fényező sem morgott miatta(anyagi okok miatt nem tudtam egyből fényezőhöz vinni, és nem akartam kétszer dolgozni ), sőt kiderült Ő is sokat használja, az ára olyan 6-8000 körül volt/l -mondjuk ez nagyon sokra elég-, de szerintem megéri, amúgy a csepeli boltot én is ajánlom, minta után is szinte tökéletesen ki tudják keverni a szükséges színt.
                            Utoljára szerkesztve a következő által: supermax; 2013 ápr. 06, 20:50.
                            sepy kedvelte ezt.

                            Komment


                              Üdv Attila86!
                              A gittet csak nagyon ritkán hígítják. Olyan spec. esetben mondjuk mikor ecsettel kell kenni. De ez tényleg csak ritkán van.
                              A festéket viszont mikor beedzik utána még hígítják. Bár ez is nagyon fényezőfüggő. Kb 5-15% hígítót még kap, de van aki nem hígítja.
                              Az árakkal kapcsolatban csak úgy halkan megjegyezném, hogy mifelénk a festékanyagokat, segédanyagokat forgalmazó cégek területi képviselőivel lehet beszélni, oda tudják adni az anyagokat nagyker áron. Ha sikerül beszélni velük, az sokat jelent a végösszegnél
                              sepy, Beagle és 3 további látogató kedvelte ezt.

                              Komment


                                sinter eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                mifelénk a festékanyagokat, segédanyagokat forgalmazó cégek területi képviselőivel lehet beszélni, oda tudják adni az anyagokat nagyker áron
                                De jó nektek. mifelénk nincs ilyen Persze hogy sokat számit.
                                Igazábol nemis tudom mit tökölök az egésszel.Párom nagybáttya autó fényező. de nem akarom megkérni mert utána a nyakamra járna mindig, pedig egyszerübb lenne.
                                sinter kedvelte ezt.

                                Komment

                                Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X