Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Szerszámok, fúrók, kalapácsok, ha tönkremennek

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

Csapágyperselyben megforgó golyóscsapágyat hogyan lehet maradásra bírni?
    A persely valami vasféle.
    Epoxival beragasztottam, idővel kiforgott.
    Nagy ötletem, hogy a csapágy külsejét keresztirányban bevagdosom flexxel, legyen mibe kapaszkodnia a ragasztónak. Nikkelezésre nem nagyon tapad.

Nem mellékesen 10 év körüli legolcsóbb tesco körfűrész. Elpusztíthatatlan. Vágtam már vele téglától a fémen át mindent. Vasalattal teli ablakkeretnél nem kell gondolkodni, hol a fém.

- - - Updated - - -

Click image for larger version

Name:	P1230924.jpg
Views:	2
Size:	193.0 KB
ID:	150436
    Ezt a projektet is befejeztem. Próbáltam nyolcas csavar végére epoxi cseppet önteni. Az első mintát leejtettem, szilánkosra törött. A második menet el se jutott a gépig, a gyerek megkaparintotta és némi dobolással összetörte az epoxit. Próbáltam abs cseppet önteni a végére. Légbuborékos lett és kiesett. Próbáltam műanyag rudat illeszteni egy furatba, nem találtam megfelelőt. Aztán beugrott a szikra. Popszegecs szárát kiszedtem és az alu szegecset illesztettem egy megfúrt végű csavarba. Az alu szorítja a henger bemart részét.
    Utána még szentségeltem egy kört, mert a marás se síkban van, ezért ha az elején megszorítom, lejjebb engedve a közepén már kotyog. Aztán sok zsír és néhány le-fel húzkodás után beállt. Mondhatni az én szintemen megfelelő.
    Következő műsor az lesz, amikor ez a csavar az öntvényből kirágja azt a három-négy fordulatnyi menetet, amit neki szántak.
    Utoljára szerkesztve a következő által: bokor28; 2016 dec. 17, 19:43.

Komment

Nagy ötletem, hogy a csapágy külsejét keresztirányban bevagdosom flexxel, legyen mibe kapaszkodnia a ragasztónak. Nikkelezésre nem nagyon tapad.
      A helyi gépjavító-zsenink Béla-bácsi forraszt egy réteget a csapágy-külsőre hatékony megoldás nem szoktak a csapágyai kimozdulni!
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Csapágyperselyben megforgó golyóscsapágyat hogyan lehet maradásra bírni?
        Lógás mértékétől függ. Nem jellemző a mai gyártmányokra,hogy esztergált betéttel javítható legyen. Ügyes bejlung+csapágyragasztó..

- - - Updated - - -

Ja.. a grundolás is beválhat..

Komment

Forrasztás zseniális. Gyanítom nem sima SnPb 60/40 anyaggal csinálja, mert az lefut a csillogó acélról. Kicsit eljátszok vele.
          A bejlung jelentése: ...... (kéretik kitölteni)

- - - Updated - - -

A grundolás jelentése: .......

Komment

Grundolás: Forrasztóvíz(etvasszer) körbekenni a cspágyat s ónnal felfuttatni a felületet. Bejlung: vékony lemez a csapágy köré,s azzal együtt a helyére préselni. Valaki még okosságot? Talán tanulhatnánk még..

Komment

Nem mellékesen 10 év körüli legolcsóbb tesco körfűrész. Elpusztíthatatlan.
              Egy hét alatt három gépet végeztem ki ! Mind garanciális, de neten vásárolt. Nem tudom hogy fogom tudni érvényesíteni. Van közte 100.000 es Milwaukee aksis gép is !

Komment

Nem tudom hogy fogom tudni érvényesíteni.
                Nem tudom hol vetted de először a bolttal vedd fel a kapcsolatot(telefonon/e-mail-be) hogy feldobta a pacskert a technika és cserélni kéne, a pontos mikéntjét majd ők mondják el. Ha esetleg nem állnak kötélnek akkor meg a gyártónál kell érdeklődni hogy ha a boltnak derogál kicserélni akkor mi a teendő. Amúgy nekm is dolgom van az egyik dlágaságom gyártójával. A tervezésekor kicsit elkeféltek valamit és most elég nagy a gubanc odaát (részletek itt: youtube.com/watch?v=DVXPGj0Pjyc [hiába akartam csak linknek akkor is videó lett belőle]).

Komment

Szervusztok!

Letvaser (lőtwassaer)= Forrasztóvíz- A Német Lőten-forrasztani és a Wasser-víz szavakból elmagyarosodott változata.Összetétele a sóssav cinkkel oltott változata.Elkészítése:üvegedényben a háztartási sóssavhoz addig adagolni a cinklemezből vágott csíkokat,amíg a gázfejlődés leáll.Vigyázat a folyamat hő és gázfejlődéssel jár,a gázt nem beszippantani és az edényt a kihűlésig nem fogdosni!A művelet folyamán a sav pezseg és fröcsög,ezért a legjobb azt a szabadban végezi,egy nagyobb gumilapon,amit később le lehet öblíteni.

A bájlog hézagoló lemezt jelent.Úgy gondolom,hogy Német eredetű Pleh (Blech)-lemez szó torzult változata.

Azt tudni kell,hogy a Német tartományokban a nyelvben akkora eltérések vannak,hogy nem biztos,hogy a Hannoveri megérti a Bajort.

Üdvözlettel:Che

Komment

Talán tanulhatnánk még..
                    Az biza nem ártana!!!Javaslat:Szabolcsi módon!(Vagy meg szegelni!Vagy megdrótozni!)
                    U.I: A javaslatom a közelgő Szilveszter jegyében fogant!Kéretik nem komolyan venni!!!(Még egy utóirat!!!!Egyszer szeretnék egy sötét szűk sikátorban összefutni azzal a kreténnel aki a ,,J" betüből is kétfélét alkotott!Ez is biztosan valami balliberálisbarom lehetett!)
                    Utoljára szerkesztve a következő által: apacsavo; 2016 dec. 18, 06:26.

Komment

apacsavo eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Egyszer szeretnék egy sötét szűk sikátorban összefutni azzal a kreténnel aki a ,,J" betüből is kétfélét alkotott!Ez is biztosan valami balliberálisbarom lehetett!)

....... micsodát alkotott ? mejjik az a kettő ? - Persze néha ez természetes , nem is értelek ?

péda : hajja ! - vagy haj - mind a kettő mást jelent

Meg van ugye a : Yeti - de az egy név .

Utoljára szerkesztve a következő által: joker; 2016 dec. 18, 07:29.

Komment

Ilyen az 1000 forintos - süllyedjen el az összes - multimétereknél van. Mérőkábel nélkül lerakod és termeli a levegőből az áramot. Van egy a szekrényben - ha nem vágtam még ki - amelyik kapott egy kis elektrosokkot, árammérés fokozatban jól elszórakoztatja magát. 0 és 10 amper között méreget magában, lassan változtatva, függetlenül a bemenettől. Felkúszik az áram, lemegy az áram.

Komment

A " Bájlogolás"-hoz csak annyit nagyon vékony " trombita rézlemez"-nek csúfolt anyaggal csináltam muszályból mely ugyan nem szakszerű de gyors javításra szánva hosszú ideig ment tovább. Alu. blokknál a vékony csapágy fészeknél ez veszélyes mert repedést okoz!

Komment

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                            Ilyen az 1000 forintos - süllyedjen el az összes - multimétereknél van. Mérőkábel nélkül lerakod és termeli a levegőből az áramot. Van egy a szekrényben - ha nem vágtam még ki - amelyik kapott egy kis elektrosokkot, árammérés fokozatban jól elszórakoztatja magát. 0 és 10 amper között méreget magában, lassan változtatva, függetlenül a bemenettől. Felkúszik az áram, lemegy az áram.
                            Édesapám , elektroncsöves rádiók javításával foglalkozik , amihez ugye (mint minden pontos , illetve annak ítélt munkához ) elengedhetetlen egy jó és pontos műszer . Miután a második komolyabb műszert ( LG , Metex) b...ta el valami rejtélyes okból kifolyólag .... vásárolt egy alacsonyabb árfekvésű multimétert , - mondván - mégiscsak olcsóbb mint a minőségit megjavíttatni . A meglepetések akkor érték , amikor szinte minden mérés alkalmával más értéket mutatott az új szerzemény , ugyanazon mérési pontok esetén . Ez a pontatlanság még hatványozottabban jelentkezett kapacitás mérés esetén. Rá kellett ébredjen ezek után , hogy igaz a régi mondás , "az olcsó az igazán drága" .... - én pedig felküldettem a rossz műszereket Budapestre javíttatni, kalibráltatni amiket pár hét után vissza is kaptam működő képesen . Igaz hogy kb tízszer annyiba került a dolog mint egy "óccsó" műszer , de ezek legalább most már használhatók . Az öreg pedig nagyon vigyáz rájuk , azóta még nem volt gond. (bár , ha ismét tönkremennének , inkább javíttatnám őket újfent , mert még mindíg olcsóbb mint egy új...) A papi meg foglalkozhasson nyugodtan a hobby-jával , ha már ez a mániája , úgy is minden "dugi" pénzét rádiókra költi , már ami a nyugdíj mellett "valahonnan" előkerül ...

Komment

bokor28 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              Az lehet de azoknál nem is ajánlják föl hogy kicserélik egy javított darabra .(Pontosabban zsír új lesz, a frontend-et átalakították hogy ne jelentkezhessen ez a hiba..)

Komment

sepy
                                A „Bájlogolás”-hoz csak annyit nagyon vékony „trombita rézlemez”-nek csúfolt anyaggal csináltam muszályból mely ugyan nem szakszerű de gyors javításra szánva hosszú ideig ment tovább. Alu. blokknál a vékony csapágy fészeknél ez veszélyes mert repedést okoz!
                                Tizenéve vettem egy hiányos, és nagyon lereccsent 250-es Csepelt, amikor már nagyon nem bírtam magammal, mert annyira akartam. Az egész egy rakás sz@r volt. A blokkot amikor szétszedtem (minden dekli csavart úgy kellett lefúrni róla), a főtengelyt amikor kibányásztam, a csapágyak fészkéből a több tízéves éve szunnyadás után vékony rugóacélból készült lemezkék pattantak ki némi rozsdaport kavarva a levegőbe.
                                Ezzel volt kibájlagolva... Mondjuk ez tényleg a "gányolás" kategória, mert egy kikopott, megtökösödött csapágyfészekbe úgysem tudod úgy visszatenni a csapágyat, hogy az központos legyen.

Szerintem hagyományos borotvapengét is lehet használni, hiszen vékony, ráadásul rozsdamentes...

Ha már választás előtt állnék a Pannóniámnál egy felújításnál, hogy főtengelycsapágyat perselyeztessek szakszerűen lézerhegesztéssel, de pénz hiányában mellette maradjon ronda a króm kipufogón, vagy krómoztatásra szánnám a pénzt, és cserében bájlagolnám a főtengelyt, nem kérdés számomra a döntés...

- - - Updated - - -

zahi
                                Édesapám , elektroncsöves rádiók javításával foglalkozik , amihez ugye (mint minden pontos , illetve annak ítélt munkához) elengedhetetlen egy jó és pontos műszer .
                                Na, akkor ő biztos értékelni tudja, ha azt mondom, két éve sikerült szereznem egy Zvezda 54-es rádiót! Nagyon jól mutat a nagyszobában egy szobadísz Csepel 250-es társaságában...

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X