Kispolszkival volt egyszer egy csodas elmenyem. Olajnyomás....nem mindegy hogy az olajszűrő alatti alátetet hogyan teszed be. Van rajta az egyik oldalon egy 45 fokos leszurás. Ha forditva teszed vissza nincs olajnyomás. Mokas kis szerkezet amugy.
Közlemény
Collapse
No announcement yet.
Dnepr 650. .... csináld magad. De hogy?
Collapse
X
-
Nemes Pista eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseFelénk a kispolszkinak több gunyneve is volt...a két kedvenc a "csibetipró" meg a "motoros fotel"
- 2 likes
Komment
-
... Seggbosszantó , fűnyíró , bakkancs ,kispócki , kaloda ... és még sorolhatnám a találóbbnál - találóbb neveket ... (sértés nélkül !!!) . Ezeket mind az ügyfelektől hallottam , és ami igaz , az igaz jómagam minden , a "kispolákból" való kiszállás után Hudíni-nek tudtam magam képzelni ... .
- 5 likes
Komment
-
Mivel szenvedsz?Milyen viszonyaid vannak és kivel?, hú de kíváncsiak lettünk!
Egy Kispolskival. Fifi a neve.
Az elmélyülést pedig vegyétek szó szerint. Eddig elöl matattam benne keresve a motort, de csak egy pótkereket és alatta sok rozsdát találtam. Valaki igen lelkesen betömte gumigittel (de lehet, hogy rágógumi volt ) a lefolyóhelyeket így megállt benne a víz. A fékfolyadék pedig bal oldalt lemarta a lemezről a festéket. Kész öröm volt kitakarítani, passziválni és lefesteni.
Visszaraktam a fényszórókat is, valamint átkentem paraffinnal a műanyag alkatrészeket. Jó sokat szívtak magukba, de jobb, mint a szilikonspray - szerintem. Legalábbis bőrbarátabb.
Jelenleg a motorral küzdök. Már megtaláltam az olajfolyás feltételezhető okát: szelepfedéltömítés nem látható helyen keresztülrepedt és éppen a "kispókos körökben" csak lyukas csavarként ismert alkatrészre folyt, ami azután porlasztott és fújt rendesen konkurálva a hűtőventillátorral. Az meg belülről segített a jobboldali burkolatot és a motor alját konzerválni. Magyarán volt benne, rajta, dzsuva bőven.
A legszebb az volt az egészben, hogy a hengerfejcsavarokon simán tudtam húzni rövid villáskulccsal, tehát ez eleve rossz pont. A másik amire nem gondoltam, de most előjött szelephézag állításkor a régi trükk: Ha vásárba viszed a kocsit állíts nulla szelephézagot, nehogy csörögjön. Hát ez ilyen volt.
Az úszó stiftje (ami körül forog) 1 mm-rel volt kisebb a furatánál, az úszószint pedig legalább 2 mm-rel magasabban állt, mint a gyári érték. Pillangószelep furata kiverődve, hadd szívjon falsot. Már beterveztem egy síkbahúzást a porlasztó összes osztósíkján. Utána összerakás, fohászkodás és indítási próba.
Azután felrakom a lökhárítókat és irány próbálni.
- - - Updated - - -
zahi eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése... Seggbosszantó , fűnyíró , bakkancs ,kispócki , kaloda ... és még sorolhatnám a találóbbnál - találóbb neveket ... (sértés nélkül !!!) . Ezeket mind az ügyfelektől hallottam , és ami igaz , az igaz jómagam minden , a "kispolákból" való kiszállás után Hudíni-nek tudtam magam képzelni ... .
- 6 likes
Komment
-
szelepfedéltömítés nem látható helyen keresztülrepedt
nehogy csörögjön
- 2 likes
Komment
-
madorka eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintésenem tudom pontosan leírni hogy melyik a legtalálóbb szó
- 3 likes
Komment
-
dongos78 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintéseSzerintem Zsolti pontosan tudja, hogyan ketyeg egy jó varrógép
Köszönöm mindenki tanácsát.
Más: ha valaki biztonsági öv rugóvisszatételben technikai segítségre szorul keressen bátran. Kb. egy óra szenvedés után sikerült visszatennem a sajátomba. Nem húzta vissza az övet semennyire. Azt mondták, hogy el van koszolódva a rugó felől. Nos én levettem a kérdéses deknit és egy törött szárnyaszegett gyenge rugócska helyett egy kis dinamit fogadott. Lerúgta a fedelet és úgy összegubancolódott, hogy alig tudtam eredeti formájába visszatekerni. Mostmár ez is működik. Egyébként az egyik kampója volt letörve.
- 6 likes
Komment
-
Egyenlőre csak ideiglenes tömítést kap"Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.
- 1 like
Komment
-
Coppa olio motore alluminio 3,5kg coperchio punt - Accessori Auto In vendita Salerno
lehet olcsóbban is , csak a lehetőség.....
- 2 likes
Komment
Komment