Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

szelkakas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    Pólust kell váltani vagy mi
    Ha nem gerjed fel akkor az állórészt át kell mágnesezni
    Most ne kérdezd hogy, mert nagyon régen tanultam
    Egyszer nyűglődtem egy nagy katonai agregátorral ami nem gerjedt fel és a dieselnek sem volt hangttompitója, azt várták el hogy állva javitsam meg
    Értekeztem a régi munkahelyem egyik mérnökével, az tanácsolta és sikerült

Azért a forgórész átkupolásában jó segitség lenne egy féltengely
    Itt pihen a polcon, egy dinamóval és néhány röppsúly alkatrésszel

Komment

Alapvetően Izses vagyok
      Röpsúly miatt variálsz vagy forgórészed sincs a kézi gyujtáshoz?

Komment

Mielött lerobbantam, kicsréltem a hengerfejtömitést. Szép gondosan átlósan meghúztam a csavaroakt
        Gondoltam rugok rajta egyet hamár betegeskedem, legalább az viditson fel
        Rugtam rajta 100at, szivatóval , a-nélkül, kis gáz nagy gáz, eredeti fúvóka, felfúrt fúvóka, egyszer sem nyekkent a motor
        Mi a k*a annyja lehet? Megöl ez a motor

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        jó segitség lenne egy féltengely
        Click image for larger version

Name:	feltengely_10.JPG
Views:	315
Size:	34.2 KB
ID:	222228

Komment

A 250-es főtengely még nincs beszerelve, ez alapján készítette el a kúpot a szaki. Remélem nem volt többféle kúp
          A gyújtáshoz egyedül az excentrikus lemez van meg, de totál kibelezve. Ennyi, nulláról építkezem. Szóval volt külön röpsúlyos forgórész és kézi is? Bonyolították az életet rendesen.

Komment

Csapataink a korábbi vesztesség ellenére ma sikeres offenzivát hajtottak végre
            Ma nem vagyok annyira ócskán, gondoltam foglalkozom kicsit a motorral
            30-40-ik rugásra se semmi nyekkenés. Rohadj meg
            Nyujtás ellenörzés, fúvóka ellenörzés, aztán veszem észre hogy nem zár az úszó
            Mi a franctol ez most? Mindegy, átraktam egy másik úszót
            1-2 rugás, motor indul, veszi a gázt rendesen
            Leállitottam és inditottam párszor. Indul, pörög stb.
            Ami nem tecc, hogy nem egyenletesen prög, nagyon magas az alapjárat annak ellenére hogy a suber csavar teljesen ki, alapjárati levegőcsavar teljesen betekerve. Aztán van hogy egész szépen elketyeg alapjáraton is, majd meghülyül. Lassan áll vissza az alapjárat is
            Egyelőre öröm bódottság
            Egy 8-as csavar viszont beesett a blokk és az olajtartály közé. Azt onnan csak valami hosszú karommal lehet kivenni, vagy blokk csavarok ki
            https://tomnerszerszam.hu/img/5424/A...3/ATN-1043.jpg
            pasetta, sepy és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

volt külön röpsúlyos forgórész és kézi is?
              Igen
              Click image for larger version

Name:	anker_old_sizes.JPG
Views:	315
Size:	37.6 KB
ID:	222245 Click image for larger version

Name:	forgo.jpg
Views:	317
Size:	15.3 KB
ID:	222246

Ha korábban szólsz, Németböl szinte semmi pénzért küldtek volna álló és forgórészt
              Ha viszont az IZS cuccokat össze tudod hozni, ahhoz itthon is kapható szinte minden

Komment

Németböl szinte semmi pénzért
                Jó lett volna. Pont azért maradtam a barkács megoldásnál, mert csak nagyon drágán találtam gyújtást. Most egyébként a kipufogókönyökkel is barkácsolok, 250-jawaéból lesz És ne írd, hogy egy hete még fillérekért lett volna gyári
                Atti69 kedvelte ezt.

Komment

fillérekért lett volna gyári
                  A pincében van lezsirozva egy pár
                  Tény, az álló és forgórész tényleg van Németben egy komálósnál
                  Két rekesz blokkot és alkatrészt adtam oda hogy adja el
                  Nem adta el, ott rohad nála

Komment

Nem nyitok ezért uj topikot
                    Beszélgessünk a porlasztó minimális beállitásárol
                    Legyen a példa kedvéért egy Pannonia P10 porlasztó
                    Gyujtás van és a helyén, kondi kicserélve, szabadon, nem melegszik.
                    Benzinszint adva, elméletileg nem állitható, főfúvóka 110-115-120, alapjárati 0.35, tű középen
                    Motor sokadik rugásra indúl csak. Kompresszió van, erős lámpával vizsgálva amikor pörög, nem fúj ki sehol.
                    Elötte szivatóval sok rugás, aztán a-nélkül sok rugás, kis gáz, nagy gáz, motor nem indul
                    Aztán egyszercsak elindul és utána ha leállitom akkor is indul 1-2 rugásra
                    Szoval mitöl függ hogy egy motor elindul 1-2 rugásra vagy csak századikra, porlasztó tekintetében?

Komment

Teszem hozzá, a motor ha jár, jobban érzi magát ha az alapjárati levegő el van zárva, különben óssze-vissza felpörög vagy lassul

Komment

Szoval mitöl függ hogy egy motor elindul 1-2 rugásra vagy csak századikra, porlasztó tekintetében?
                        A pannóniám minden nap:gyújtás,szívató nyit ,rúgom ,egyre ha nem indul pőffen,kettőre megy,mindig sztenderen áll,nyitott csappal.Ha sokáig (hétig nem használom vagy oldaltámaszozok ,akkor zárom el a csapot,olyankor 3-4-rúgás gáz nélkül szívatóval.
                        pasetta, Titus és 2 további látogató kedvelte ezt.
                        "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                          gyújtás,szívató nyit ,rúgom ,egyre ha nem indul pőffen,kettőre megy
                          Basszus, szerintem nem is lehet úg y elállitani egy porlasztót hogy ne induljon. Az hogy veszi a gázt, mi végsebessége milen az alapjárata az más kérdés, akkor lehet tapogatózni
                          Ha a 100adikrugás után elindul, akkor miért indul továbbra is aránylag jól. Néhány órát/napot hagyom akkor ugyanez
                          Hengerfej tömitést cseréltem, halogén lámpával néztem miközben húztam neki, semmi olaj vagy füst a h.fejtömitésnél
                          Az alapjárati levegőcsavarrol ugy gondolom, még mindig valahol sok levegőt kap. Akkor kellene kicsit felpörögni ha tekerem kifelé, ha szegényedik a keverék
                          Neki meg éppen dúsan tetszik az alapjárat

Valszeg teszek ujabb papir tömitést a henger-porlasztó flansni közé és mivel rátolós a porlasztó, a kapcsolódásra rámelegitek zsugorcsövet, hogy még véletlenül se kapjon ott falsot
                          Megörjit ez a szemét tényleg
                          pasetta és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Néha visszarugott picikét. Áh, állítok rajta, ez se legyen gond
                            Majd' leszakitotta a lábamat akkorát rugott vissza. Persze, rossz irányba állitottam az állórészt
                            Bepöccentem, lemostam 6 ablakot, egész kivilágosodott a szoba
                            Atti69, pasetta és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                              mindig sztenderen áll,nyitott csappal.
                              A zárótűdet (meg annak fészkét) máris irigylem!
                              Nem egészen idetartozik, de ha még azt elárulnád, hogy a hengered festve van-é (és mivel). Végigolvastam a hengerfestést, de nem segített a döntésben, illetve arra jutottam, hogy talán a bejáratás alatt jobb lenne natúran hagyni. Most fúrás, hónolás után tele van olajos vasreszelékkel. Tervem: brigéciol, magasnyomású, majd gyors szárítás és - belül - olajozás. 3000 km-el ezelőtt bekentem RO-55 el. Szép nem lett, de rozsdás sem és olyan felület, amin tudtam hőmérsékletet mérni az Aldis lézeres hőmérőmmel (festett felületen ez nem nagyon megy).
                              üdv.jankó

Komment

Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                                Nem egészen idetartozik, de ha még azt elárulnád, hogy a hengered festve van-é (és mivel)
                                Nem szarakodok vele(csak a takarítással)matt fekete spray ennyi nem szép ,de egyszínű..Az enyém nem veterán,egy kedvemre alakított motor,ami mindig változik a hangulatommal.
                                Utoljára szerkesztve a következő által: mátéapu; 2020 ápr. 01, 14:22.
                                Jankó51 és zahi kedvelte ezt.
                                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X