Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése

Család kizsigerel? Mik a hírek Horex ügyben?
    Jó régen nem léptem már be. De haladás van! Maradt a régi bing, és rátettem a egy pancsa légszűrőt, láss csodát jobban engedte magát kihúzatni a gép. Viszont erő még továbbra sincs, talán gyereknap alkalmából kapok pár garázsórát és játszok a fúvókákkal.

Komment

Mondjatok valami okosságot
      mi van ha jellemzően nagy, majdnem teljes, gázzal indul a motor? Ugyanakkor előfordul hogy gáz nélkül rárugok és néhány másodpercig pöffen

Ma majdnem leéget a motor
      Tölcsér, műanyagcső, beöntöm a benzint mint máskor, nézem, mintha benzines lenne a blokk. Letöröltem és megrúgtam. Visszalőtt a porlasztóba és kigyulladt a porlasztó, aalatta a blokk és persze a korábban lefolyt benzin a blokk és a váz között
      Nem volt a kezem ügyében más mint a benzines rongy, jó hogy nem azzal akartam oltani. Szerencsére sok utánpótláaa nem volt, elaludt
      Korábban semmi gond nem volt az úszóval, most nem zárt
      Maradtam volna továbbra is a tapétázásnál, merthogy pár napig azzal "szórakoztam"

Komment

szelkakas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
        Viszont erő még továbbra sincs
        Okosságot én nem tudok mondani, magam is kinlódok, dehát én csak a szobában járatom
        Utcán próbáltad, ha igen mit ment végsebességben? Gyújtással, szivatóval is lehet játszani
        Atti69 kedvelte ezt.

Komment

Durva sztori ez a tűzes
          Próbáltam utcán, kb 60 a vége. Mostmár nagyobb tartományban dolgozik, de 4ben azért még kevéske a kraft, most vagy keveset kap, vagy sokat, vagy a gyújtás

Komment

szelkakas eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Próbáltam utcán, kb 60 a vége.
            Volt nekem egy komálósom Gödön, szintén egy Horexxel Erős 90-et ment és semmit nem tudtam vele csinálni
            Igaz most hogy a net tele van adatokkal és tanácsokkal, a magaméval sem jutok dűlőre, de legalább én nem megyek vele utcára
            Nem túlzok, két személlyel megpakolva , kis hátszéllel,., erős 110-et mentünk Jugoszláviába ahol az út engedte

60 a vége, ott valami nagy gubanc van. 4. sebességet beraktad?
            Vezérlést/szelepházagot ellenőrizni. A hézag beállitás súritési holtponton. A vezérlés esetén van egy jel a nagy fogaskeréken aminek a lökrúd emelő "karok" tengelyére/kicsivel elöbbre/ kell mutatni felső sűritési holtponton
            Click image for larger version

Name:	vezerles.jpg
Views:	261
Size:	29.3 KB
ID:	227768
            Gyújtás felső holtpont , illetve kb 0,05mm-rel a felső holtpont elött, megszakitó 0,4mm hézag teljes nyitáson
            Légszűrőt elsőnek nem tenném fel, talán még kipuf.dobok nélkül is kipróbálnám

Kézi gyújtásod van, lehetne azzal is játszani , de ugyanigy a szivatóval is végsebességnél
            Titus kedvelte ezt.

Komment

Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
              Akkor elkezdem a játékot a síbertűvel, ha megáll az eső!
              Az eső elállt, a játékot megkezdtem, (benzinszint állítás, síber tű felülről a 3.-ba) rosszabb lett. Ragyogóan ment vagy 10 km-t, majd kicsit meghúztam és 80 előtt lőtt egy nagyot a karbiba. Visszavettem, majd újra meghúztam, ugyanaz az eredmény. Mielőtt hazaértem, már 60-nál is lőtt egy nagyot. Gyújtás, vagy szegény keverék? Az utóbbival kezdem. Annyi tapasztalatot szereztem, hogy karburátort matatni addig semmi értelme, amíg az úszótű nem zár tökéletesen. Gyanítom, hogy nálam a pótlevegő furaton a benzin a rosszul záró tű miatt és nem a megfelelő nívó miatt jelent meg a motor megdöntése után. Kezdem hát a tűvel: olajos köszörűpor ahogy korábban valahol írtad és szépen sorban (higgadtan) a többit, aztán meglátjuk.
              pasetta és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Az eső elállt, a játékot megkezdtem
                Aki férfi az esőben állitgatja a motorját
                Idáig nem emlitetted hogy milyen motor/porlasztó. Amúgy jerllemzően mindegyiknek ugyanaz a szisztémája
                Ezért ide teszek egy Pannonia T5/?/ beállitást
                Click image for larger version  Name:	pann3_.jpg Views:	0 Size:	93.0 KB ID:	227776 Click image for larger version  Name:	pann_.jpg Views:	0 Size:	81.3 KB ID:	227777 Click image for larger version  Name:	pannonia_metszet.jpg Views:	0 Size:	77.7 KB ID:	227778

25 fok meleg, gondoltam elugrom néhány apró cuccért Simsonnal. 3 sarokkal arrébb leállt. Szivatóval, szivató nélkül rugdosom, indulgat, de leállt
                Már rémlett szemeim elött hogy tolomj haza és esek össze. Aztán elkapta és hasitott hazáig
                Átültem autóba, nem való a motor már nekem, vettem három dűbelt és pár karos Wagót. A benzin biztos többe került mint ezek
                Francba!
                Utoljára szerkesztve a következő által: horex; 2021 jún. 05, 13:39.
                Atti69 kedvelte ezt.

Komment

Átültem autóba, nem való a motor már nekem,
                  Ne mond, hogy Neked már nem való a motor, mert még elbizonytalanodok én magam is. Mondjuk, ha már izzadni kell, inkább autóban ülve, mint motort tolva, az igaz. Kösz az irodalmat, ma addig jutottam, hogy pödörgettem az eredeti úszótűt olajos köszörű porban, majd vizes krétaporban. Úgy tűnik most tényleg zár és a szint is jó (bár régebben is azt hittem pedig nem volt az). Tovább nem léptem, holnap megyek egy kis kört, tartva a szabályt, hogy csak egy lépésenként.
                  Atti69, Titus és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Írok megint egy okosságot, amit persze mindenki ismer és alkalmaz, de én mégsem figyeltem rá
                    Vettem egy 4Ah-s akksit a Horexbe. Felsavaztam, aztán tette a munkáját. Persze többet rugdostam minthogy forgott, töltött volna, a töltése amúgy sem működött
                    Aztán a töltést helyrehoztam és játszadoztam a motorral. A rohadt akksi rövid idő múlva lemerült. Töltö rá, aztán ujbol jó, majd ujbol gyorsan lemerült pedig töltés van
                    És beugrott a dolog
                    Akksi ki, kevés a sav benne. Ez úgy lehet hogy amikor felsavaztam nem vártam meg amíg a lemezek is beszívják a savat, ilyenkor a folyadékszint csökken. Ez az egy eset amikor szabad savat utántölteni, vagy ha kiborul az akksi és kifolyik a sav. Minden más esetben csak desztilált víz
                    Szoval utánaöntöttem savat és máris tartja a töltést
                    Atti69 és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

. ma addig jutottam, hogy pödörgettem az eredeti úszótűt olajos köszörű porban, majd vizes krétaporban.
                      Pödörgetés helyett fordulatszabályzós fúrógép és nem kell kinlódni
                      Ebben én soha nem hittem. Nem vagyok bizonyos benne mert nem néztem, de gondolom az úszóház tetejében ahol zár a tű az cső formájú, tehát ott egy él van
                      A tű kúpos, az is beverődhet, de azt könnyebb egy nagyon finom reszelővel/polirpapirral helyrehozni
                      Kézben összecsiszolni az úszót a fedelével, olyan mintha egy motor szelepet akarnál a vezetője nélkül becsiszolni

Egy értelmes út lenne járható
                      Tű esztergapad tokmányba, fedél meg a szegnyeregbe/tokmányba és úgy megpörgetni párszor. Az "szalad"/vonalban van akkor
                      Atti69 kedvelte ezt.

Komment

Ne mond, hogy Neked már nem való a motor,
                        Elmondom, mert nagyon kiakadtam miatta
                        Egyre jobban elmeszesednek a gömbcsuklóim a comb felső részén és egy foknál nem hajlanak jobban. Naponta keményen kellene tornáztatni, de eltunyultam. Pár hónapja Simsonoztam utoljára, akkor még valahogy ment
                        10 évvel ezelött mondta egy angiologus doktornő "mozogjon, gyalogoljon sokat, nehogy később más segitségére szoruljon". Nem hittem neki, oszt' ez van
                        Tehát ha motoron ülök, nagyon nehezen tudom már billenteni/emelni a lábam váltáshoz illetve fékezéshez. Simsonon még úgy ahogy, tegnap lejebb állitottam a váltókart, de a Horexen ez nem megy.
                        No, csak kis picsogás volt

Komment

Pödörgetés helyett fordulatszabályzós fúrógép és nem kell kinlódni
                          Hát a vonalban pödörgetés bizony nem egyszerű mutatvány (konkrétan lehetetlen), de a tű most mégis kifejezetten jól zár. Az esztergáig nem, de addig már eljutottam (gondolatban) a legutóbbi alkalommal, hogy legközelebb a tűt állványos fúróba fogom, az úszóház fedelet pedig egy kemény szivacsra fektetem, amin lesz egy lyuk a csonk számára és úgy lassan, óvatosan. Ez már majdnem eszterga!
                          Egyre jobban elmeszesednek a gömbcsuklóim
                          A doktornéninek üzenem: könnyű azt mondani! Viszont mégis csak igaza volt. Derék, gerinc gondjaim voltak, vannak Azt mondták meszesedés, összenyomódás, elcsúszás, ami külön-külön is nagyon tud fájni. Tapasztalatból mondom, hogy a mozgás segít! Az a fontos, hogy lassan, fokozatosan, türelmesen, de nagyon nagy kitartással (és nem abbahagyni!!!!) Hajrá!
                          Atti69, pasetta és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Úgy tűnik most tényleg zár és a szint is jó (bár régebben is azt hittem pedig nem volt az)
                            Csak annyi történt, hogy az újra beállított benzinszinttel mentem egy 60 km-es kört (melegben, szélben, 65-70-el). A motor szépen ment, gyorsult és akkor sem lődözött, ha kihúzattam 90-ig. Tényleg csak ennyi kellett az ebugattának? A pótlevegő csavarra nem látványosan, de reagál, lehet megpróbálom a subertűt felülről a harmadikból a másodikba tenni. Köszönöm a segítséget!
                            pasetta, Titus és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

akkor sem lődözött, ha kihúzattam 90-ig.
                              Amit fentebb a Pannonia porlasztó beállitásárol irtak, az igaz szinte minden "hasonló" porlasztóra. Hasonlót azért irok mert pl. a Simson, nem tudom milyen porlasztójának, nincs súber állitó csavarja. Ott csak helyes gyújtás és benzin beállitás esetén van alapjárat
                              Írtad vagy nem, nem olvasok vissza. Milyen motorrol is van szó? Mer5t a 90-et feljebb kellene srófolni

Jankó51 kedvelte ezt.

Komment

Hamár porlasztó, nem tudom mit csináltam az enyémmel, de kellemesen indul, mondjuk egy szivató rugás gyújtás nélkül, majd gáz nélkül vagy csak kevés gázra finoman indúl. Aztán elfogyott a benzin. Ezen úgy feldemhedtem hogy elugrottam benzinért, hamár megemberelte magát a motor
                                Nem szabad ezt a motort közelröl hallgatni, akkor nem hallatszik a csörgése. Valamikor egy öreg barátom csörgőkígyónak nevezte a Horexeket
                                Kimentem az udvarra és onnan hallgatva egész más hangja volt
                                Szelephézagot megnéztem, semmit nem is állitottam rajta. Henger nullára hengeres, dugó 0,1mm alatt. A Horex ilyen, csörög ha száguld, húzzon elöle mindenki

Legszivesebben kitolnám az udvarra, de vissza is kellene tolni, két szűk kanyaron keresztül. Próbáltam, de egyedül már nem megy. Azt nem is emlitve hogy bukásvédővel nem fér ki a 80cm-es ajtón. Annak idején le is szedették vizsgán, mondván hogy a kormánynak kell a legszélesebb pontnak lenni
                                Vagy rakatok egy kétszárnyú ajtót ahova kellene
                                Atti69, pasetta és 2 további látogató kedvelte ezt.

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X