Közlemény

Collapse
No announcement yet.

Horex motorkerékpár szerelése, teleszkóp, küllőzés, stb.

Collapse
X

• Szűrők
  • Idő
  • Megjelenít
Clear All
new posts

mátéapu eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
    benzincserét ajánlok,frisset
    Köszi!
    A héten vettem frissen 5L-t
    Kínomban kicseréltem a gyertyát a Simson gyertyájára. Azonnal indult, aztán ugyanaz, mint fent
    Nem mondom hogy a "régi" gyertya nem volt benzines, de nem csoda ha csak rugdosom és nem indul. Gyertya vissza a Simsonba, az indúlt, tehát gyertya hiba kizárva

Majdnem fél évszázada mentünk a Balatonra. Akkor még állt Osztapenkó szobra és volt egy Áfor kút az M7 kezdetén
    Tankoltam és nemsokára hasonlóan viselkedett a motor, indult de nem vette a gázt
    Porlasztó szét össze, eredmény nélkül
    Volt a kút mögött egy autószerviz, odáig visszatoltam a felmálházott motort
    Kicserélték a gyertyát és a motor tökéletes lett. Na, ez jutott eszembe és ezért cseréltem gyertyát most, sajnos eredmény nélkül

Egy darabig feladtam

Komment

horex eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
      Egy darabig feladtam
      Tudod a varázsszót,"aludjunk rá egyet"új reggel új gondolatok!
      pasetta, Jankó51 és Titus kedvelte ezt.
      "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

aludjunk rá egyet"
        Ahogy mondod!. Kajálok és nyitottam pár sört, de közben jár az agyam
        pasetta, Jankó51 és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Szervusztok!
          de közben jár az agyam
          Esetleg korrodált gyertyapipa-érintkezők? Gyertyakábel repedt volna el? -- Sötét helyen ( Alkonyatkor) próbálnám az indítást. Ha rossz a szigetelés, akkor látszódnia kell a fényviszonyok miatt. Ott áthúz a szikra. Emiatt lehet el erőtlenedik a gyertyára jutó magas fesz. Persze Én csak megint okoskodom!
          Jankó51 kedvelte ezt.

Komment

pasetta eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
            Gyertyakábel repedt volna el?
            Tavaly vettem a pipával együtt és talán 20cm hosszú lehet szabadon "tekereg, trafó az Simson. Redőnyök leengedve a szobában és látnám ha valami szikra gond lenne. Ha értelmét látnám, beköthetném az eredeti trafóját is

Telefonáltam komálósomnak, jönne át kicsit rugdosódni. Ma nem ér rá, majd valamelyik nap
            Gondoltam azért ránézek a motorra.
            Újabb gyújtás ellenőrzés, óriási szikra a lekisebb f.tengely mozdulatra is. Benzin a tölcsérbe. rárugtam viccböl gáz nélkül és pöfögött jópárat
            Aztán nagyobb gázzal és felpörgött!
            Elkezdtem játszani menet közben is a porlasztó dőntésével jobbra balra és az alapjárati levegőcsavarral
            Ha ezt kissé kitekerem azonnal lassul. Mit jelent ez?
            Megvan a pannonia porlasztó beállitása de már a szememnek sem hiszek
            Nekem azt mondja sok a benzin. Úszó tű a 4-5-ik rovátkában, tehát hamar zár, nem lehet olyan magas benzinszint
            És bizonytalan mindenféle beállitásnál az alapjárat. Volt hogy annyira felpörgött mintha a gázt húznám, vagy a benzin fogyna ki/egyik sem/, volt hogy újabb sok sok rúgásra sem indúlt
            Én valahogy a porlasztóra gyanakszom. De mifranc "vátozhat" egyik pillanatrol a másikra indítás tekintetében?
            Az más kérdés ha menetteljesitményröl lenne szó. Én csak az udvaron szeretnék pár kört menni , már ha a lábam bírja
            Annyira fel tud idegelni az ilyen hogy....
            pasetta kedvelte ezt.

Komment

"Mondják" hogy mit szarozol vele, indul ahogy indul, össze van rakva, fel van újitva, rakd a sarokba
              Nem értik mit jelent nekem ez a motor. 1953-as gyártmány, 1970-ben kaptam és háromnegyed életet átmotoroztam vele
              Lehet hogy öregkori nosztalgia?
              Jankó51, pasetta és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

Úszó tű a 4-5-ik rovátkában, tehát hamar zár, nem lehet olyan magas benzinszint
                Lehet kifogy mikor indítod nekem a pannónián,középen van az úszótű,a gáz-síbertű felülről a másodikban, a levegőcsavar egy és a kettő közé van tekerve.Ha igy nem megy a motor nem szoktam eltekergetni,más baja van.....ha beindul és üzemmeleg akkor állítok alapjáratot és levegőcsavart befelé amennyire engedi akkor indul a legjobban,ha hidegen elállítom utána nem indul be ez sem.
                Jankó51 kedvelte ezt.
                "Rohan az életed és rohan az út.Elmarad mögötted lassan a múlt.Nem tudod biztosan,hogy hová is mész,de úgy is észre veszed ha oda érsz."V.A.

Komment

Úszó tű a 4-5-ik rovátkában, tehát hamar zár, nem lehet olyan magas benzinszint
                  Laikusként csak félve szólok, de ebben a kilátástalan helyzetben már szabad mindenre gondolni - és a nagy gondolkodókat (ez nem én vagyok) az egyszerű feladatok hozzák zavarba. Szóval én életemben csak 2 db úszótűt láttam, de mindkettőn csak 3 rovátka van. Ez nem lehet a baj forrása?

Komment

és levegőcsavart befelé amennyire engedi
                    Kedves Mátéapú csak azért nem zavartál össze, mert karburátor ügyben mindig is össze-vissza voltam/vagyok zavarodva.
                    Eddig úgy tudtam, a levegőcsavart kifele kell tekerni "amennyire engedi" és az alapjárattal utána menni. Akkor befele kell? ... és honnét tudom, hogy már nem engedi? Mondjuk az a "szerencsém", hogy a motorom a levegőcsavarra alig reagál (ha kiveszem a helyéről, akkor is megy a motor). De: benzinszint műanyagcsővel beállítva, főfúvoka: 125, tűsfúvóka: 2,70, subertű középen, gyertya: Denso 22-es, gyertyakép: sötétbarna, fogyasztás szerintem jó. Ami eltér a gyáritól: dúsító fuvóka: 0,70 helyett 0,85, üresjárati: 0,40. Gondolom ez utóbbi kettőnek nincs különösebb jelentősége (ez volt benne korábban is). Nem mondom, hogy nem zavar a levegőcsavar haszontalansága, és hogy a subertű középállásban van (ha feljebb teszem nagyon világos a gyertya), de viszonylag így megy jól a gép. Hidegen pöccre, forrón majdnem pöccre, csak langyos állapotban akadékoskodik kicsit. Továbblépés irányára nincs ötletem. Bocs az idétlen kérdésekért!

Komment

Jankó51 eredeti hozzászólása Hozzászólás megtekintése
                      Nem mondom, hogy nem zavar a levegőcsavar haszontalansága,
                      Biztosan nehéz egy idegen motorra ráhangolni,de az üresjárati beállítás fontos.Ha nem reagál a csavarra akkor a síberűn kell állítani.Azt nem mondom merre,de addig kell rakosgatni míg a levegőcsavarral nem tudod beállítani a keveréket.Azután könnyebben fog indulni is.
                      Jankó51 kedvelte ezt.

Komment

horex.uw.hu/kepek/350.mp4
                        No, ennek a Horexnel van alapjárta Nekem miért nincs ilyen?
                        És miért nem linkeli be a videót

Komment

Nekem miért nincs ilyen?
                          Az Attié-nak is magasabb volt az alapjárata....A tiéden pedig nem gyári a karbi....

Komment

Eddig úgy tudtam, a levegőcsavart kifele kell tekerni "amennyire engedi" és az alapjárattal utána menni. Akkor befele kell? ..
                            Belülről kifelé 1,5-fordulat az alapbeállítás,szerintem 3-4 körnél teljesen nyitva van ,nincs értelme tovább tekerni,ekkor egy beszúrással engedd lejjebb a sibertűt,és kezd ismét 1,5-től.Addig míg nem érzékeli a motor a tekerést.
                            szelkakas kedvelte ezt.

Komment

.Addig míg nem érzékeli a motor a tekerést.
                              Köszönöm! Jelenleg is 1,5 fordulattal van kifele. Akkor elkezdem a játékot a síbertűvel, ha megáll az eső!
                              Egyébként a baj ott kezdődött, hogy az 1960-ban gyártott motorhoz - anno - egy 1958-ban kiadott "Pannonia de Luxe F CCM motorokhoz Használati Utasítás"-t adtak. E szerint 2000-5000 km után a fúvókát 1,10-ről 1,05-re kellett cserélni (vagy akár 0,95-re!), a fúvókatűt pedig felülről a másodikba. Ezt Apám böcsülettel meg is tette, mert amikor szétszedtem a karbit, ebben az állapotban volt. A Piros Könyvből jöttem rá, hogy ez a karbi nem az a karbi, ehhez 1,25-ös (később esetleg 1,20-as) fúvóka jár. (Egyébként meg permetezni kéne, de nagyon )
                              madorka és mátéapu kedvelte ezt.

Komment

én életemben csak 2 db úszótűt láttam, de mindkettőn csak 3 rovátka van
                                Mindenkit megkövetek! Miért nem szóltatok, hogy mekkora egy balfék vagyok? A tartalék tűm nekem is 5 rovátkás! Igaz a mondás: "Ha hallgattam volna, ...."

Komment

Ugrás az oldal tetejére
                                Working...
                                X